Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 11. 08. 2020.
Ljeto u dvorištu...
GISKO: Izložba r...
Dokkica: Otvoren...
sri 12. 08. 2020.
Ljeto u dvorištu...
GISKO: Izložba r...
Dokkica: Otvoren...
Najljepša noć u ...
Pannonian Challe...
čet 13. 08. 2020.
Ljeto u dvorištu...
GISKO: Izložba r...
Dokkica: Otvoren...
Najljepša noć u ...
Pannonian Challe...
pet 14. 08. 2020.
Ljeto u dvorištu...
GISKO: Izložba r...
Dokkica: Otvoren...
In da Sofa @ Ruž...
Pannonian Challe...
sub 15. 08. 2020.
Ljeto u dvorištu...
Urban Style u Os...
In da Sofa @ Ruž...
Pannonian Challe...
ned 16. 08. 2020.
Ljeto u dvorištu...
4. Prvenstvo Pan...
Pannonian Challe...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Otvorenje 1. Međunarodne radionice umjetničke keramike Osijek bit će održano 18. lipnja 2019. godine u galeriji Waldinger u 20 sati. Izložba će biti otvorena do 23. lipnja 2019. godine.

Radi promicanja kulture i približavanja keramike kao specifičnog likovnog izraza građanima grada Osijeka u ožujku 2019. godine u kiparskim ateljeima Akademije za umjetnost i kulturu bio je održan prvi susret umjetnika i studenata pod nazivom 1. Međunarodna radionica umjetničke keramike. Osim edukacije i umjetničkog stvaralaštva cilj radionice bio je i promocija umjetničkih keramičkih radova na nacionalnom i međunarodnom nivou, podizanje kvalitete hrvatske keramičarske umjetničke scene te osvješćivanje ideje o umjetnosti kao bitnom nositelju zajedništva i snažnoj poveznici među kulturama. Ove godine bilo je pozvano šest umjetnika i pet studenata iz Hrvatske i Srbije.

Na izložbi izlažu ovogodišnji umjetnici, sudionici radionice:
1. doc.art. Dejan Duraković, akademski kipar koji je izlagao na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a od 2009. godine je scenograf manifestacije od međunarodnog i nacionalnog značaja Vinkovačke jeseni
2. doc.dr.art. Ines Matijević Cakić koja je tijekom svoje bogate izložbene djelatnosti primila više nagrada za svoj rad te joj se radovi nalaze u mnogim značajnim fundusima i zbirkama
3. izv.prof.dr.art. Goran Kujundžić koji je samostalno i grupno izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu.
4. Andrej Tomić, akademski slikar, koji je ostvario pet samostalnih izložbi i sudjelovao na više skupnih izložbi u Hrvatskoj, a pri HDLU-u Osijek je tijekom izložbene sezone 2017./2018. bio zadužen za vođenje galerije Kazamat u Osijeku
5. izv.prof. Slavko Živanović izlagao je na više samostalnih izložbi u Srbiji i skupnim izložbama u Srbiji i inozemstvu i dobitnik je više nagrada za skulpturu, a radovi mu se nalaze u mnogim kolekcijama muzeja i galerija.
6. Ana Pichler Schmidt magistrirala je dizajn keramike i sudjelovala je na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te je imala tri samostalne izložbe u Osijeku.
Studenti koji su sudjelovali na radionici i izlažu na izložbi su s preddiplomskog i diplomskog studija Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Akademije za umjetnost u Novom Sadu. To su Klara König, Katarina Rasić, Mihaela Podboj, Maja Biondić i Glorija Monjov. Voditeljica radionice je umjetnička suradnica Margareta Lekić, a asistentica voditeljice je Josipa Stojanović.

Projekt je podržan od Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

 Stranica prilagođena ispisu

Profesionalni majstori...
Osijek, prodajem potpu...
Empirijski dio stručni...
Javi se ženo usamljeno...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:151

Registrirani online (1): cibalius77