Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 02. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
Muzej likovnih u...
1. Ljeto tehnike...
Osječko ljeto ku...
pet 03. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
Muzej likovnih u...
1. Ljeto tehnike...
Osječko ljeto ku...
sub 04. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
Izviđački klub J...
"Hodanjem d...
Osječko ljeto ku...
ned 05. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
SF Coffee House ...
Galerija Kazamat...
Osječko ljeto ku...
pon 06. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
Ljetno radno vri...
GISKO: Izložba f...
Osječko ljeto ku...
uto 07. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
GISKO: Izložba f...
Osječko ljeto ku...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Filozofski fakultet Osijek nudi program cjeloživotnog učenja „Primijenjena metodologija za istraživanje i razvoj“. Svjesni velike potrebe za edukacijom iz područja statistike i metodologije, FFOS je odlučio pokrenuti šestodnevnu edukaciju iz primijenjene statistike i metodologije iz razloga što bilježe snažni razvoj u posljednjih 20 godina, te se bez njih današnji znanstveni i poslovni svijet ne može zamisliti. Program će izvoditi izv. prof. dr. sc. Silvija Ručević i dr. sc. Dino Krupić.

Statistika se odnosi na analizu, a metodologija na prikupljanje podataka. Kako se jedno bez drugoga ne može primjenjivati, program obuhvaća:
- upoznavanje s najčešće korištenim računalnim programom za obradu podataka – SPSS, te definiranje vrsta (kvalitete) varijabli
- kreiranje eksperimentalnih istraživanja s dvije i više eksperimentalnih grupa i situacija, te pripadajuća statistička analiza (t-test, razne verzije ANOVA-e)
- kreiranje korelacijskih istraživanja, te pripadajuća statistička analiza (korelacijska i regresijska analiza)
- kreiranje ankete i upitnika za istraživanje, te primjena eksploratorne faktorske analize
- planiranje i priprema istraživanja, te pisanje izvještaja o provedenom istraživanju u formi znanstvenog i stručnog rada.

Program je namijenjen svim polaznicima koji planiraju provoditi istraživanje bilo u znanstvene ili praktično-stručne svrhe (npr. ispitivanje javnog mnijenja ili testiranje kvalitete proizvoda). S obzirom da sve više poduzeća donose poslovne odluke na temelju ispitivanja tržišta, te da se gotovo sva znanost počinje bazirati na statističkoj provjeri postavljenih hipoteza, znati kako pripremiti istraživanje i analizirati podatke su dvije vještine koje će se u budućnosti sve više tražiti na raznim radnim mjestima u području sektora za istraživanje i razvoj. Stoga, program je ponajviše namijenjen onima koji su spremni ulagati u sebe i svoje znanje.

Cijena prisustvovanja programu iznosi 3.000,00 kn po polazniku. Zbog ograničenog broja polaznika po grupi, participaciju je potrebno potvrditi uplatom cijelog iznosa do 07. lipnja 2019. na IBAN Filozofskoga fakulteta Osijek (Lorenza Jägera 9, 31 000 Osijek): HR8423600001102484368, poziv na broj – polaznikov OIB, opis plaćanja: Primijenjena metodologija za istraživanje i razvoj.

Po potrebi se može organizirati i dodatna grupa, uz zahtjev od barem 10 polaznika u grupi. Po završetku edukacije polaznici će dobiti potvrdu uz 5 ECTS bodova.

Obavještavaju sve zainteresirane polaznike kako će prva generacija programa cjeloživotnog učenja "Primijenjena metodologija za istraživanje i razvoj" krenuti s nastavom 13. lipnja 2019. godine u 15:00 sati u učionici broj 16. Nastava će se održavati 13., 14., 15., 27., 28. i 29. lipnja (četvrtkom i petkom od 15:00 do 20:00 sati, a subotom od 09:00 do 15:00 sati).

Detaljnije informacije o programu, zajedno sa rasporedom sati, možete vidjeti na web stranici ffos.unios.hr/primijenjena-metodologija-za-istrazivanje-i-razvoj/naslovna. Stranica prilagođena ispisu

Vrsta zaposlenja: Stal...
Tražim suradnike koji ...
U dom nam je stiglo no...
Apartmani su smješteni...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:169

Registrirani online (1): Redakcija 031