Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 28. 02. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Art club Osijek:...
HNK u Osijeku [2...
Caffe - night ba...
sub 29. 02. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Volim rajčice - ...
HNK u Osijeku [2...
Caffe - night ba...
ned 01. 03. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
SD Gradski vrt: ...
"Tobija&quo...
SD Zrinjevac: Ro...
pon 02. 03. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Stara pekara: Pr...
Beli Manastir: B...
uto 03. 03. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Novi Studentski ...
Beli Manastir: B...
Dječje kazalište...
sri 04. 03. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
KOPF – Kongres P...
Beli Manastir: B...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti održat će se od 11. do 13. travnja 2019. godine Šesti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga.

Simpozij organizira Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku u suradnji s Odsjekom za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli, Odsjekom za novu glazbu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku. Riječ je o priznatom međunarodnom skupu kojega je utemeljio pulski Odjel za glazbu (današnja Muzička akademija u Puli) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 2009. godine. Zamišljen je kao mjesto razmjene glazbenih i pedagogijskih teorijskih spoznaja, prikaza rezultata istraživanja te ideja i iskustava iz pedagoške prakse. Dosad je održano pet simpozija na kojima je svoje radove predstavilo ukupno 189 aktivnih sudionika, glazbenih pedagoga iz Hrvatske i inozemstva. Rezultat svakog simpozija je objavljen zbornik radova koji se indeksira u bazama RILM i EBSCO. U zbornicima je dosad objavljeno 140 radova.

Glavna tema šestog simpozija je „Glazba u školi – stanje i perspektive“. Ove godine u radu Simpozija sudjelovat će 140 glazbenih pedagoga, nastavnika, učitelja i studenata, od toga 65 aktivnih izlagača i voditelja glazbeno-pedagoških radionica. Sudionici dolaze iz 15 različitih zemalja - Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Engleske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Makedonije, Meksika, Poljske, Portugala, SAD-a, Slovenije i Srbije. Posebni su gosti na simpoziju prof. dr. Tim Cain s Edge Hill University, Faculty of Education (United Kingdom) i prof. Christine C. Bass s Temple University, Boyer College of Music and Dance (Philadelphia, PA, USA).

Prof. dr. Tim Cain u svojim se znanstvenim radovima bavi glazbeno-pedagoškim temama, akcijskim istraživanjima, temama vezanim uz obrazovanje učitelja i mentoriranje. U posljednje vrijeme njegov je znanstveni interes najviše usmjeren na pitanje kako učitelji koriste rezultate znanstvenih istraživanja i suradničke metode istraživanja kako bi razvili svoju pedagošku praksu. Radovi iz tog područja objavljeni su mu u hrvatskim, nizozemskim, njemačkim, slovenskim, španjolskim i talijanskim publikacijama. Njegova najnovija knjiga objavljena je 2017. godine u izdanju poznate londonske izdavačke kuće Routledge pod naslovom „Teaching Music Differently: Case Studies of Inspiring Pedagogies“. Na Simpoziju u Osijeku održat će uvodno predavanje pod naslovom „Improving Music Education through Learning from Others“.

Prof. Christine C. Bass dirigentica je ženskog zbora sveučilišta u Philadelphiji (Temple University Women’s Chorus) te radi kao profesorica glazbene pedagogije na Temple University, Boyer College of Music and Dance. Pod njezinim vodstvom muška a cappella grupa Men of Note osvojila je tri uzastopna nacionalna prvenstva za najbolju srednjoškolsku a cappella grupu. Za svoj rad dobila je nekoliko nagrada: Alumni Merit Award, Alumni Ambassador Award i nagradu guvernera za istaknuto djelovanje na području umjetnosti (Governor's Award in Arts Education). Posljednjih deset godina djeluje kao gost dirigent, sudjeluje u radu prosudbenih povjerenstava te drži radionice širom zemlje (SAD-a). Izdavačka kuća Hal Leonard predstavila je rezultate njezinog glazbeno-pedagoškog rada i rada na području zborske glazbe kroz dva DVD-a: Vocal Transformation i Where The Boys Are te kroz knjigu Front-Loading Your Repertoire: Constructing for Success.

Svečanost otvorenja i uvodna izlaganja održat će se 11. travnja 2019. godine od 10 do 14 sati u konferencijskoj dvorani Javor u hotelu Osijek. Simpozij će nastaviti s radom po sekcijama u prostorima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Stranica prilagođena ispisu