Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 18. 03. 2019.
Plesni centar Bo...
Dani Frankofonij...
Projekt "Sv...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
uto 19. 03. 2019.
Plesni centar Bo...
Dani Frankofonij...
9. Lutkokaz - Me...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
sri 20. 03. 2019.
Plesni centar Bo...
Dani Frankofonij...
9. Lutkokaz - Me...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [14....
čet 21. 03. 2019.
GISKO: Dramsko –...
Dani Frankofonij...
9. Lutkokaz - Me...
Tufna: Party Med...
Fakultet agrobio...
pet 22. 03. 2019.
Vinska mušica: &...
Dani Frankofonij...
9. Lutkokaz - Me...
Info centar za m...
Francuska alijan...
sub 23. 03. 2019.
Aeroklub Osijek:...
Dani Frankofonij...
Links Osijek: Ha...
GISKO: Poboljšaj...
Francuska alijan...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Deveto predavanje programa “Sveučilišni ponedjeljak u GISKO-u” održat će u ponedjeljak 11. ožujka 2019. godine s početkom u 19:00 sati u prostoru Američkog kutka Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Predavanje „Kugla glumište i Osječanin Zlatko Burić – Kićo“ održat će Barbara Balen Domazetović.

Opis predavanja:

„Kugla glumište i Osječanin Zlatko Burić – Kićo“ naslov je predavanja koje će obuhvatiti početke djelovanja alternativne kazališne scene u Osijeku i Zagrebu. Kugla glumište bila je jedna od najvažnijih kazališnih, multimedijalnih i interdisciplinarnih umjetničkih skupina u SFRJ, a posebno u Hrvatskoj. Djeluje od 1975. do 1985. kada se dijeli na nekoliko frakcija od kojih neke djeluju sve do danas. Budući da su neki od članova Kugle, poput Zlatka Burića - Kiće, bili Osječani koji su svoje glumačke početke imali upravo u Osijeku, predavanje će obuhvatiti pregled umjetničkog djelovanja našega sugrađanina kako u kazalištu, tako i na filmu.

O predavaču:
Barbara Balen Domazetović rođena je u Osijeku, gdje je završila Jezičnu gimnaziju i diplomski studij Kulturologije, smjer medijska kultura na Odjelu za kulturologiju. Pohađa poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni studij Kulturologija: Kultura, umjetnost i književnost u europskom kontekstu na Doktorskoj školi društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Koordinatorica festivala u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku: Međunarodnog festivala kazališnih akademija “Dioniz” od 2009. do 2015. godine, Međunarodne revije lutkarstva “Lutkokaz” od 2010. do 2016., Međunarodnog festivala “Umjetnost i žena” 2016. te Dana Julija Knifera 2017. godine. Urednica zbornika studentskih radova “Koja si ti legenda?!” iz 2012. i “Bajsom kroz meandar” iz 2014. godine. U srpnju 2015. godine sudjelovala na ljetnoj školi u organizaciji Leeds Beckett University u Leedsu i na međunarodnom festivalu radikalnog teatra “Flare” u Manchesteru, Velika Britanija te u lipnju 2016. i 2017. godine na međunarodnom kazališnom festivalu “ACT” u Bilbaou, Španjolska. Bila je menadžerica za komunikacije na projektu “All strings Attached” (2015-2017.) u okviru programa Kreativna Europa.

Završila dvogodišnju edukaciju za menadžere u kulturi (National Arts Management Intensive: Croatia) u organizaciji Ministarstva kulture RH i DeVos Instituta, Washington D.C. (SAD) 2013-2015.

Zaposlena je kao asistentica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te surađuje na kolegijima Likovnost i kazališna produkcija (Odsjek za primijenjenu umjetnost), Teorija prostora i oblikovanja I. i II., Povijest filma i videa I. i II. (Odsjek za likovnu umjetnost), Kultura, subkultura, kontrakultura (diplomski studij Ilustracija). Stranica prilagođena ispisu

Štenci AST stari 4 mes...
Prodajem potpuno namje...
Chow chow štenci iz re...
Stambene površine 155 ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:130

Registrirani online (): Nitko