Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 15. 11. 2018.
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski faku...
9. Dani austrijs...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
pet 16. 11. 2018.
Udruga Breza: Fi...
Poljoprivredna i...
9. Dani austrijs...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
sub 17. 11. 2018.
"Hodanjem d...
1. Simpozij udru...
Humanitarna udru...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
ned 18. 11. 2018.
Mall Osijek: Stu...
HNK u Osijeku [1...
K.U.C. Bolero: P...
pon 19. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
Đakovo: Konjička...
Dani tehničke is...
Vikarijat Osijek...
K.U.C. Bolero: P...
uto 20. 11. 2018.
ISKRA waldorfska...
HNK u Osijeku: O...
Dani tehničke is...
GISKO: Javni gov...
K.U.C. Bolero: P...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Umjetnik Mario Kolarić sudionik je druge umjetničke rezidencije u sklopu projekta MMML Studija (Udruga UKRO) koja započinje u ponedjeljak, 15. listopada 2018. u prostoru MMML Studija (Zeleno polje 30, Osijek). Sam tijek i trajanje rezidencijalnog projekta nije vremenski definirano te ovisi o tijeku nastanka i procesu rada umjetnika. Povodom završetka rezidencije bit će organizirano predstavljanje rada uz koji će biti održan i razgovor s umjetnikom.

Rezidencija je finacirana vlastitim sredstvima i sredstvima Grada Osijeka.

MMML Studio projekt je neprofitne organizacije UKRO zamišljen kao platforma za vizualna istraživanja, trenutno u vidu kratkih umjetničkih rezidencija, ali i projekata koji doprinose unaprjeđenju kreativno-kritičkog mišljenja unutar zajednice. Udruga UKRO raspolaže prostorom privatnog studija umjetnika Marija Matokovića te samim time i resursima koji se nalaze unutar njega. Studio se nalazi u sklopu nekadašnje tvornice plastike Analit u Osijeku (Hrvatska).

Cilj rezidencije jest integrirati umjetnika u novu sredinu kako bi dobio što kvalitetniji uvid u stanje grada/regije u kojoj stvara, promovirati umjetničke vrijednosti gosta umjetnika te u konačnici prezentirati njegov rad kao rezultat promišljanja tijekom boravka u MMML Studiju.

Prva umjetnička rezidencija u sklopu MMML Studija održana je krajem listopada 2017. godine, a prvi rezident bio je Filip Bojović, grafički dizajner i fotograf iz Novoga Sada, Srbije. Navedenu je rezidenciju u potpunosti financirao organizator.

Mario Kolarić
Mario Kolarić rođen je u Beogradu 1984., a odrastao je u Osijeku gdje je završio Školu za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost. 2010. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je HDLU-a i 2011. član žirija za MA na Sint-Lucas Beeldende Kunst u Gentu (Belgija). Radi u polju crteža, objekata i instalacija, a pod pseudonimom Sretan Bor potpisuje ilustracije i urbane intervencije (murale). Do sada je imao par samostalnih i nekoliko grupnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Živi i radi u Beogradu. Stranica prilagođena ispisu