Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 15. 01. 2021.
Humanitarna virt...
Osječki HNK poma...
Zimske radosti u...
Pučko otvoreno U...
Poljski tjedan u...
sub 16. 01. 2021.
IT udruge pomažu...
Policija najavil...
Zimske radosti u...
ned 17. 01. 2021.
Policija najavil...
Zimske radosti u...
pon 18. 01. 2021.
"Zlatni pir...
Horeca Medico da...
uto 19. 01. 2021.
"Zlatni pir...
Horeca Medico da...
sri 20. 01. 2021.
"Zlatni pir...
Horeca Medico da...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Svečano otvoreni treći po redu Dana Julija Knifera


Dani Julija Knifera u organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku ove se godine održavaju po treći put od 25. – 28. travnja.

Akademija je 2016. godine realizirala prvi festival „Dani Julija Knifera“ koji je u međuvremenu postao godišnja manifestacija čiji je cilj uspostavljanje interdisciplinarnog dijaloga među umjetnicima i znanstvenicima s područja likovne umjetnosti, znanosti o umjetnosti, primijenjene i izvedbene umjetničke prakse.

Uz to, cilj je pružiti Osijeku interdisciplinarnu manifestaciju inspiriranu likom i djelom Julija Knifera kao velikog slikarskog imena, ali i umjetnika koji je poznavao sve oblike umjetnosti druge polovice 20. stoljeća, pa se i ovom manifestacijom želi obuhvatiti što više umjetničkih formi provučenih kroz spektar njegovog djelovanja. Ovom manifestacijom ujedno se stvara platforma za predstavljanje mladih umjetnika i znanstvenika te senzibilizira šira javnost za dvosmjernu komunikaciju i bolje poimanje likovnih umjetnosti.

Sudionici festivala su hrvatski i strani priznati umjetnici iz prakse likovnih umjetnosti, dizajna i izvedbenih umjetnosti, znanstvenici čiji je rad od izuzetne važnosti za širenje diskursa o poziciji i funkciji suvremene umjetnosti — kako za studente umjetnosti, tako i za najširu publiku.

Svake godine manifestaciju će organizirati drugi odsjek UA, a ove godine radit će ju novoustrojeni Odsjek za novu glazbu.

Dani Julija Knifera i ove godine donose brojne zanimljive programe - radionice, predavanja, izložbu, kazališni performans, koncert, vizualnu instalaciju, okrugli stol...

Svečano otvorenje Dana Julija Knifera održat će se u srijedu 25. travnja u Kulturnom centru Eurodoma. Istog dana planirane su različite radionice i seminari o suvremenoj umjetnosti 20. stoljeća te izložba „Atelje na otvorenom“, zatim predavanje o apstraktnom slikarstvu i okrugli stol „Nota Kniferovog meandra“ s petero likovnih umjetnika koji koriste glazbu u svom umjetničkom djelovanju.

U četvrtak 26. travnja na programu je predstava „Pleti mi dušo sevdah“ Odsjeka za kazališnu umjetnost, a navečer slijedi gostovanje Ansambla za suvremenu glazbu Muzičke akademije u Splitu čiji će se koncert održati u Domu željezničara.

Za petak 27. travnja predviđeno je predavanje o filmskoj umjetnosti 20. stoljeća, poslijepodne u Muzeju likovnih umjetnosti održat će se koncert mladog kompozitora i saksofonista Gordana Tudora iz Splita, a navečer će se održati koncert „Četiri akademije“ koji na jednom mjestu okuplja studente sa sve četiri glazbene akademije u Hrvatskoj.

U subotu 28. travnja u 10 sati ujutro održat će se sportski program po kojem je manifestacija poznata: Kniferova utrka na trasi od 5 km, od pješačkog mosta do Prolaza Julija Knifera. Utrka je zanimljiva po tome što ruta prati oblik meandra, a za sudionike su predviđene i nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji – nagrade za utakmice NK Osijek i ulaznice za predstave HNK.

Iz Umjetničke akademije pozivaju sve studente, srednjoškolce i ostale građane da im se pridruže i sudjeluju u ovom zanimljivom programu.

Program:

Srijeda, 25. travnja 2018.
10:00 sati - Prolaz J. Knifera -Otvorenje Dana Julija Knifera i izložbe Atelje na otvorenom, autora Igora Loinjaka
11:00 sati - Krešimir Purgar, Apstraktno slikarstvo i kraj povijesti umjetnosti, UAOS, Svečana dvorana
14:00 sati - Vuk Ognjenović, I. Stravinski – Baleti, UAOS, Svečana dvorana
15.00 sati - Okrugli stol: Igor Gajin, Note Kniferovog meandra – glazbeni korijeni Kniferovog koncepta (moderator Igor Gajin, sudjeluju Krešimir Purgar, Goran Rem, Igor Loinjak, Dubravko Mataković i Goran Lišnjić), UAOS, Svečana dvorana
17:00 sati - Bojan Gagić, Luminoakustika, digitalna genetika i svašta između , UAOS, Svečana dvorana

Svečano otvoreni treći po redu Dana Julija Knifera

Četvrtak, 26. travnja 2018.
17:00 sati - UAOS, Pleti mi, dušo, sevdah, 2. godina MA, mentorice: Maja Lučić Vuković i Tamara Kučinović, suradnica i Katarina Arbanas , UAOS, soba 13
20:00 sati - Ansambl za Suvremenu Glazbu (Umjetnička akademija u Splitu) (S/UMAS), Dom Željezničar

Petak, 27. travnja 2018.
10.00 sati - Davor Šarić, Suvremeni film , UAOS, Svečana dvorana
12.00 sati - Gordan Tudor: Saksofon, Muzej likovnih umjetnosti
19.30 sati - Koncert četiri Akademije - Studenti instrumentalističkih smjerova UAOS, Muzička akademija u Puli, ASMANGU, S/UMAS, Dvorana Filozofskog fakulteta
20.00 sati - UAOS, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Grad Đakovo, True West, Đakovo, Centar za kulturu

Subota, 28. travnja 2018.
10.00 sati - Utrka Osječki meandar, Pješački most – Prolaz Julija Knifera
16.00 sati - Koncert četiri Akademije - Studenti instrumentalističkih smjerova UAOS, ASMANGU, S/UMAS, Pula, Đakovo, Centar za kulturu
20.00 sati - UAOS, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Grad Đakovo, True West, BarutanaTekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju PATULJASTE ...
Tražim suradnike koji ...
Na prodaju stenci bern...
Stenci Nemackog ovcara...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:105

Registrirani online (): Nitko