Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 16. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Barcelona pub: S...
Plesni Studio Il...
sri 17. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Barcelona pub: S...
Plesni Studio Il...
čet 18. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
Info-centar za m...
Tera Tehnopolis:...
Barcelona pub: S...
Plesni Studio Il...
pet 19. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
FERIT: Predavanj...
Vinska mušica: A...
Cadillac: Denis ...
Plesni Studio Il...
sub 20. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
PD Zanatlija: Pr...
Ekonomski fakult...
Dječje kazalište...
Portanova: Dobro...
ned 21. 01. 2018.
Gastro show u ZO...
Mall Osijek: Sij...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Karašička Republika Belišća i Valpova ove veljače slavi prvi rođendan, i to koncertom Šajete i Alena Vitasovića!

Godinu dana je prošlo od kada su mladi iz Belišća i Valpova proglasili Karašičku Republiku kako bi potaknuli bolju suradnju među spojenim gradovima. Dosta se toga od onda promijenilo, a spontana republika je preko šaljivog statuta, zastave i himne izrasla u respektabilnu udrugu s oko 150 članova.

Ove godine fašnik počinje 3. veljače kada će se na lijevoj obali Drave u prostorijama udruge Zvono izabrati novi Grofmann (spoj valpovačkog grofa Normann Prandau i belišćanske obitelji Gutmann) koji će naslijediti prvu Grofmannicu Dinu Ivanović i na tjedan dana preuzeti vlast u gradovima. Ove godine su se u organizaciju Republike uključili i gradovi Belišće i Valpovo prepoznavši potencijal ove lijepe priče.

Prva subota rezervirana je za sportsko-kulturni sadržaj na ledini između dva grada: od rock (Bikini Motel, Revolucija) i dj koncerata (Reunited) do maskonogometa, ženograničara, izrade slamnatog pusta (Slama Land Art) i izložbe ljudi. Preko tjedna republika će se zabavljati pub kvizovima i karaokama, dok će vrhunac biti koncert Vitasovića i Šajete 10. veljače u valpovačkom dvorcu. Istarski dvojac oduševio se pričom Karašičke Republike te su za vrijeme fašnika odlučili potegnuti sve do Slavonije kako bi uz hitove „Gušti su gušti“ „Ja ne morem bez nje“ „Moji koraki“ „Party za ekipu“ dočarali dašak riječkog karnevala! Kako neslužbeno doznajemo, iskusnu ekipu iz zvončarskog kraja domaćini će pokušati uplašiti s Petaračkim bušama, vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti.

Suorganizatori koncerta i fašnika Karašičke Republike su Grad Valpovo, Grad Belišće, Savjet mladih Osječko-baranjske županije, TZ grada Valpova, TZ grada Belišća, Udruga Zvono i Kavana Katančić. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna (50 kuna na dan koncerta), dok karte možete kupiti u Kavani Katančić, CB Passage, CB Prandau, CB City, CB Space (Valpovo), Romberg Pub, CB Cubano (Belišće), CB College, CB Viva, CB Peppermint (14-16), CB Viva (Osijek), CB Roko, Beer Garden (Našice), CB Glenn's (Donji Miholjac) i Green Room Pub (Beli Manastir). Stranica prilagođena ispisu