Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 14. 12. 2018.
Božićna bajka u ...
Vodite me u Muze...
Advent u parku [...
Advent u parku [...
Advent u Osijeku...
sub 15. 12. 2018.
Božićna bajka u ...
Vodite me u Muze...
Advent u parku [...
Advent u parku [...
Advent u Osijeku...
ned 16. 12. 2018.
Božićna bajka u ...
Vodite me u Muze...
Advent u parku [...
Advent u parku [...
Advent u Osijeku...
pon 17. 12. 2018.
Božićna bajka u ...
Vodite me u Muze...
Advent u parku [...
Advent u parku [...
Advent u Osijeku...
uto 18. 12. 2018.
Božićna bajka u ...
Vodite me u Muze...
Advent u parku [...
Advent u parku [...
Advent u Osijeku...
sri 19. 12. 2018.
Božićna bajka u ...
Vodite me u Muze...
Advent u parku [...
Advent u parku [...
Advent u Osijeku...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[20.2.2018.] Koncert za pamćenje; Šajeta i Vitasović pozitivom raspametili Valpovo i Belišće


[12.2.2018.] Nakon što su vidjeli kako je u Karašickoj Republici za kraj fašnika spaljena djetelina kao simbol emigracije mladih obitelji iz Slavonije, Šajeta i Vitasović odlučili su se preseliti na istok Lijepe naše!

Cijela rodbina nas je pokušala odgovoriti od odlaska u pustinju
Za kraj fašnika u Belišću i Valpovu spaljena je djetelina s 4 lista kao simbol sreće i Irske s naglaskom na broju četiri kao asocijacija na mlade obitelji koje odlaze, ali i na demografski pojam tip općeg kretanja stanovništva E4 koji označava izumiranje. Organizatori su napomenuli kako nemaju ništa protiv Irske (dapače!) niti protiv toga da svatko tko želi sreću potraži na nekom drugom/boljem mjestu već kako žele da Slavonija postane simbol sreće kao što je bila nekada, da (p)ostane regija koja svakog putnika prima raširenih ruku! Na sve to Šajeta i Vitasović nisu ostali ravnodušni te su se odlučili preseliti u Slavoniju odnosno održati koncert u Valpovu 17. veljače u 20 sati, Disco Club D, Mažuranića 10.

Dosta nam je problema sa Savudrijskom valom, idemo tamo gdje nema ni mora ni ljudi, a samim time ni sukoba
Čuvši da se Šajeta i Vitasović sele na istok Hrvatske, Slavonci su se prestali inatiti i odlučili platiti pravi know-how istarskog separatizma! D.T. (slavi rođendan na dan koncerta) i A.V. (ove godine slavi zlatni rođendan) kodnog imena Ave i Šajo odlučili su iz mladenačkog hira postupiti kontra svih migracijskih logika i unatoč tome što je put Istra - Slavonija otprilike 12 puta duži nego Slavonija - Istra, stisnuli su zube i dodali gas te su navodno već viđeni u šetnji Kopačkim ritom. S obzirom na to da Ustavni sud nije odobrio prvotni naziv događaja (Separatisti Istre separatistima Slavonije) Karašicka Republika nije mogla dobiti sponzorstvo centara moći pa se obraća malim ljudima želji zeza, pošalica i fašnika! Molimo vas da i vi sponzorirate našu vrstu separatizma, obećavamo da se i Karašicka Republika kao ni Istra nikada neće odcijepiti od Lijepe naše jer je u našoj Lijepoj nama prelijepo!

Konačno da i mi sviramo jedan koncert preko Učke - u Hrvatskoj
Separatističke budnice kao što su „Ne morem bež nje“ „Gušti su gušti“ „Moji koraki“ „Party za ekipu“ jednostavno neće biti otpjevane ako ne bude novaca stoga uplatniče namjerniče učini dobro djelo kako bi Slavonci osim tamburice mogli uživati u melodijama Istre i Kvarnera te uplati neki od iznosa s donatorskog jelovnika na račun Udruge Karašicka Republika, Radnička 14, Belišće, IBAN HR0723400091110872330 uz jedan od opisa uplate:

- Sviđa mi se ovaj tekst evo vam malo novaca – 10 kuna
- Imena luda nalaze se svuda – 20 kn
- Ne mogu zamisliti Šajetu da jede fiš paprikaš – 30kn
- Doći ću na koncert i želim sebi osigurati ulaz ljutom online uplatom – 50 kn *dobiješ ulaznicu s prahom ljute mljevene paprike
- Sviđa mi se Karašicka Republika, oću majicu! – 60 kn *dobiješ majicu Karašicke Republike
- Doći ću na koncert i želim autogram! – 70kn *dobiješ potpisanu ulaznicu
- Poljubac u obraz od Šajete za vrijeme koncerta – 80 kn
- Slikanje u krilu s pjevačem po izboru – 90 kn
- Oću i koncert i majicu – 100kn *dobiješ ulaznicu i majicu Karašicke Republike
- Posveta pjesme od Alena Vitasovića snimljena mobitelom iz publike – 100 kn
- Druženje u vipu sa Šajetom i Vitasovićem – 200kn
- Plaćanje kazne za korištenje mobitela u vožnji koju je organizator dobio dok je dogovarao ovaj crowdfunding sa Šajetom 250 kn.
- Hoću pjevati na pozornici sa Šajetom – 300 kn
- Hoću pjevati na pozornici s Alenom Vitasovićem – 300 kn
- Dan poslije koncerta idem na izlet sa Šajetom i Vitasovićem u Baranju 500 knNagradna igra
Portal Osijek031.com poklanja 1x1 ulaznicu za koncert Šajete i Alena Vitasovića vjernim korisnicima portala.

Sudjelovati možete:
1] ispunjavanjem obrasca ispod i klikom na gumb "Like" na vrhu ovog članka


Nagradna igra je završena, a sretni dobitnik je:
Jurica Cvenić

Dobitnik će u roku 24 sata na e-mail adresu navedenu prilikom prijave primiti obavijest/upute o preuzimanju nagrade. U slučaju nedobivanja e-maila s obavijesti, molimo Vas da nam se obratite na e-mail redakcije!


[12.01.2018.] Druga Karašicka Republika proglašava se u subotu 3. veljače 2018. na ledini između Belišća i Valpova, a završava koncertom Šajete i Vitasovića koji je pomaknut na 17. veljače 2018.

U subotu 3. veljače 2018., u 13 sati u prostorijama udruge Zvono na Citadeli (lijeva obala Drave), izvlačenjem iz šešira odnosno izborom novog vladara Republike tzv. Grofmanna (spoj valpovačkog grofa Normann Prandau i belišćanske obitelji Gutmann) započinje 2. fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova nastala sa željom bolje suradnje dvaju gradova.

Nakon čitanja fašničkog statuta i puštanja himne, predstavnici gradova Belišća i Valpova predat će zajedničke ključeve grada novoizabranom Grofmannu. Vesela kolona prodefilirat će ulicama oba grada i skrasiti se na ledini između Belišća i Valpova (točnije između Izolirke i Belišća) gdje će posjetitelji moći uživati u DJ i rock hitovima lokalnih bendova (Reunited, Bikini Motel) kao i okušati se u nekoliko sportskih kategorija kao što su turniri u maskonogometu i ženograničaru ili probati siromašnu gastro ponudu. Također moći će se sudjelovati u izradi slamnatog pusta (Slama Land Art) ili se okušati u šaljivoj Izložbi ljudi kroz kategorije ljubav, prijatelj, kolega s posla, rođak ili susjed.

Tijekom tjedna republikanci će nasmijavati svoje sugrađane pub kvizovima (srijeda 7.2. Katančić Valpovo; četvrtak 8.2. Romberg Belišće), stranačkim Kara-okama (petak 9.2. Katančić Valpovo), ali i pokušati uplašiti slučajne prolaznike s Bušama iz Petarde u subotu 10. veljače. Vrhunac prvog rođendana republike bit će koncert Šajete i Vitasovića koji je zbog tehničkih razloga Šajeta benda pomaknut s 10. na 17. veljače u 20 sati Dvorac Prandau-Normann Valpovo (disko D ako bude vrijeme ledeno). Više informacija o svemu je na Facebook stranici Karašicke Republike. Pozivamo sve sugrađane i goste da nam se pridruže na maškarama 3. veljače! Stranica prilagođena ispisu