Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 24. 05. 2018.
Cirkus Safari na...
Raspored ispiran...
HNK u Osijeku [2...
Hrvatska volonti...
Dječje kazalište...
pet 25. 05. 2018.
Cirkus Safari na...
Raspored ispiran...
HNK u Osijeku [2...
Hrvatska volonti...
Dječje kazalište...
sub 26. 05. 2018.
Cirkus Safari na...
Jug II: Obilježa...
HNK u Osijeku [2...
Hrvatska volonti...
Dječje kazalište...
ned 27. 05. 2018.
Cirkus Safari na...
Jug II: Obilježa...
Povratak otpisan...
Belišće: Komedij...
Dječje kazalište...
pon 28. 05. 2018.
HUP Reg. ured Os...
Jug II: Obilježa...
Proslava Dana Sv...
HNK u Osijeku [2...
Fakultet za odgo...
uto 29. 05. 2018.
FERIT Osijek: Ot...
Jug II: Obilježa...
Proslava Dana Sv...
HNK u Osijeku [2...
Fakultet za odgo...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Otvorena prva Akademija digitalnog dizajna u Osijeku


Predavanja i radionice održavat će se svake subote u razdoblju od 1. travnja do 1. srpnja 2017. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Predavanja počinju u 9:00 i traju do 12:30. Maksimalan broj polaznika je 20. Prijaviti se možete i više informacija saznati na adresi akademije digitaldesign.academy.

Što je Digital Design Academy?

Digital Design Academy je povezani niz besplatnih predavanja i radionica u određenom vremenskom razdoblju tijekom kojeg će polaznici imati mogućnost upoznavanja s dizajnom uz predavače iz struke. Predavači su profesionalci koji duži niz godina djeluju u razvoju dizajnerske zajednice kroz predavanja i radionice na području Hrvatske i regije.

Predavanja i radionice obuhvatit će offline i online sferu dizajna. Obradit će se teme povijesti i osnova dizajna, tipografije, mrežnog sustava, ilustracija, knjige standarda, interaktivnog dizajna, sredstava komunikacije, dizajna korisničkog sučelja (UI), dizajna korisničkog iskustva (UX) i mnoge druge. Također će se posvetiti pažnja temi izrade vlastitog portfelja, te komunikacija s potencijalnim poslodavcem ili budućim klijentom.

Postani dizajner – uhvati posao!

Cilj akademije je jačanje i povećanje dizajnerske zajednice te priprema polaznika za bolju konkurentnost na tržištu rada. Dodatna prednost je daljnji razvoj dizajnerskih vještina i mogućnost zapošljavanja u tvrtkama koje sudjeluju kao organizator ili partner. Riječima tajnika OSC-a Bele Ikotića: «Postani dizajner – uhvati posao!».

Suradnja između Osijeka, Zagreba, Novog Sada i Njemačke

Organizator je tvrtka Mono u suradnji s udrugom Osijek Software City, dok su partneri na projektu tvrtke Marivo, Prototyp, Studio33, novosadska udruga DaFED, vodeći svjetski online časopis na polju dizajna i front end developmenta Smashing Magazine te Ekonomski fakultet u Osijeku.

Ekskluzivno prikazivanje filma Design Disruptors u Osijeku

Zagrijavanje za DDA započet će 17. ožujka 2017. u 19:00 sati u Kinu Urania filmom Design Disruptors. Na projekciji filma moći ćete pitati organizatore i partnere na projektu sve što vas zanima.

DESIGN DISRUPTORS otkriva kako dizajnu pristupa više od 15 vodećih kompanija iz IT industrije iz do sad neviđene perspektive, te kako koriste moć dizajna da bi «uzdrmali» tržište vrijedno milijarde dolara.

Zbog ograničenog broja mjesta, požurite po besplatne ulaznice za film klikom na mono.software/pages/design-disruptors/


Ekonomski fakultet u Osijeku će od 1. travnja do 1. srpnja 2017., biti domaćin Akademije digitalnog dizajna pod motom „Nauči razmišljati poput dizajnera i rješavati svakodnevne probleme“.

Akademija digitalnog dizajna je niz predavanja i radionica tijekom kojih će zainteresirani studenti učiti i razvijati svoje dizajnerske vještine uz pomoć profesionalaca iz industrije.

Organizator Akademije je tvrtka Mono u suradnji s Osijek Software Cityjem te partnerima poput DaFED, EFOS, Marivo, Prototyp, Smashing Magazine i Studio 33. Tvrtka omogućuje studentima rad s uglednim profesionalcima iz dizajnerske zajednice koji dijele svoje znanje i iskustvo kroz radionice, konferencije i predavanja u Hrvatskoj, Srbiji i regiji.

Predavanja i radionice će obuhvatiti offline i online dizajn. Studenti će učiti o povijesti dizajna, tipografiji, grid sustavima, ilustraciji, UI i UX interakcijskom dizajnu, komunikaciji s klijentima i još mnogo toga.

Cilj Akademije je povećati broj dizajnera u zajednici i stvoriti inkubator za nove i mlade kreativne umove. Također, jedna od glavnih prednosti Akademije je priprema studenata za natjecanje na tržištu rada i razvoj njihovih dizajnerskih vještina, a postoji i mogućnost da studenti rade za organizatora ili partnera ako pokažu interes za napredovanjem.

Svaki student će dobiti računalo i sav potreban softver i opremu za predavanja. Na samom kraju studenti će održati predavanje na kome će predstaviti svoj konačni projekt i dobiti diplome koje će potpisati tajnik Osijek Software Cityja.

Studenti će od predavača dobiti materijale za čitanje ili domaću zadaću, a predavač će također osigurati mentorstvo za studente preko Slack-a ili e-maila.

Akademija će trajati tri mjeseca, a od studenata koji se prijave traži se da pohađaju nastavu i završe Akademiju. Student koji izostane s tri predavanja bit će izbačen s Akademije.

Svi zainteresirani za Akademiju digitalnog dizajna mogu se prijaviti u obrascu:Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu