Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 19. 09. 2019.
Udruga Breza: Po...
Pojačane mjere u...
Jesensko ispiran...
Europski tjedan ...
Pučko otvoreno u...
pet 20. 09. 2019.
Udruga Breza: Po...
Pojačane mjere u...
Jesensko ispiran...
Europski tjedan ...
Pučko otvoreno u...
sub 21. 09. 2019.
Udruga Breza: Po...
Pojačane mjere u...
Izviđački park D...
Europski tjedan ...
Pučko otvoreno u...
ned 22. 09. 2019.
4. Baranjski Fer...
Pojačane mjere u...
Trg Ante Starčev...
Dječje kazalište...
Pučko otvoreno u...
pon 23. 09. 2019.
Dalj: Konferenci...
GISKO: Literarni...
GISKO Star Wars ...
Kino Urania: Kom...
Pučko otvoreno u...
uto 24. 09. 2019.
Dječje kazalište...
Edunova: Seminar...
GISKO Star Wars ...
Pučko otvoreno u...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[16.01.2014.] ] Mobile App Connect Osijek - odabrano pet najboljih mobilnih aplikacija


[02.01.2014.] U Osijeku će se održati u četvrtak, 16. siječnja 2014. godine u hotelu Waldinger, s početkom u 11:00 sati, Mobile App Connect Osijek. Radi se o događaju u sklopu EU financiranog projekta e-MOBIL kroz koji se, pod mentorstvom stručnjaka, 50 polaznika educiralo za razvoj mobilnih aplikacija. Projekt čija je vrijednost 160.023,57 EUR, nakon 18 mjeseci trajanja polako ulazi u svoju završnu fazu s najavljenim događanjemMobile App Connect Osijek.

Na Mobile AppConnectu izlaganja će održati predstavnici gradova i županija, Boris Bajtl, voditelj osječkog ureda Siemens ConvergenceCreators, Luka Sučić iz hub:raum poduzetničkog akceleratora Deutsche Telekoma, koji je ujedno i član žirija te stručnjak za start-upovete Ivan Martinčević, jedan odtehnoloških instruktora u sklopu e-MOBIL projekta.

Tom će se prilikom pred stručnim žirijem predstaviti 14 timova sa svojim mobilnim aplikacijama, a među njima će biti odabrano 5 najperspektivnijih. Svaki će tim imati na raspolaganju 6 minuta u kojima treba predstaviti tržišne potencijale svoje aplikacije. Osim što će se procjenjivatimoguća isplativost aplikacija, također će se obratiti pozornost na to kako će timovi predstavljati svoje aplikacije. Te su vještine također brusili na edukaciji, a iznimno su važne jer se nadamo da im ovo neće biti prvo predstavljanje projekata te na taj način pripremaju za budućnost i treniraju kako da pronađu najbolji način zazainteresirati potencijalne investitore.

Za pet timova koji će na Mobile AppConnectubiti najuspješniji predviđena je financijska podrška i pomoć pri osnivanju ICT start-up tvrtke kroz pravne i računovodstvene savjete te savjete stručnjaka za međunarodnu prodaju, ali i kroz dodatna financijska sredstva za poticanje prodaje aplikacija. Takav će pristup omogućiti odabranim aplikacijama da se razviju do kraja te komercijaliziraju, kako bi postale konkurentne na međunarodnom tržištu mobilnih aplikacija.

Događaj Mobile App Connect Osijek ujedno predstavlja i mjesto poslovnog umrežavanja s obzirom da će se u hotelu Waldinger okupiti predstavnici poslovnog, javnog i akademskog sektora. Bit će to dobra prilika za sve koji imaju interesa raditi u ICT branši da upoznaju relevantne osobe iz industrije te otvore potencijalne poslovne kontakte koje će im pomoći u budućoj karijeri ili u njihovim poduzetničkim pothvatima. Koristi će imati i poslodavci koji su u potrazi za mladim talentima.

e-MOBIL projekt se održava na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, kako bi dodatno potaknuo start-up scenu na tim područjima. Cilj e-MOBIL projekta je preokrenuti negativan trend nezaposlenosti pružajući polaznicima znanja i vještine koje se traže na svjetskom i domaćem tržištu rada.Partneri i suradnici u provedbi ovog projekta su Otvoreno učilište Algebra, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Hrvatski zavod za zapošljavanje Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje Vukovar, Hrvatska udruga poslodavaca i portal MojPosao.net.

- Algebra je često uključena u slične projekte. S obzirom na činjenicu da će do 2015. godine na europskom tržištu rada nedostajati čak 900.000 tisuća ljudi s ICT kompetencijama, bitno je ukazati na karijerne prilike koje taj sektor nudi. Ono što ovaj projekt čini drugačijimjest činjenica kako su polaznici imali priliku steći konkretna znanja koja će im koristiti u budućnosti ili prilikom pokretanja svog poslovanja, ali i podršku u pokretanju vlastitog poslovanja kroz virtualni inkubator pokrenut putem ovog projekta - istakao je Mislav Balković, ravnatelj Otvorenog učilišta Algebra koje je i nositelj ovog projekta.

Iako Mobile App Connect Osijek predstavlja svojevrsni završetak jedne etape e-MOBIL projekta, polaznici će, ali i svi koji imaju interesa u pokretanju ovakvog tipa poslovanja, moći nastaviti koristiti Virtualni inkubator i portal Pokreni posao – pokreniposao.hr, kojisu nastali u sklopu ovog projekta. Radi se o centralnom online mjestu koje služi kao potpora polaznicima, ali i svim zainteresiranimakod pokretanja i osnivanjavlastite ICT tvrtke, koja će se bazirati na razvijanju aplikacija za mobilne uređaje. Preko Virtualnog inkubatora mogu se direktno dobiti stručni savjeti i kontaktirati kompetentni profesionalci koji će pružiti odgovore na sva pitanja vezana uz pokretanje posla i ICT sektor.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na Mobile App Connect Osijek u hotelu Waldinger mogu se slobodno priključiti rastućoj osječkoj ICT zajednici i podržati mlade start-up timove u predstavljanju svojih mobilnih aplikacija.


 Stranica prilagođena ispisu