Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 18. 06. 2019.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [13....
Dječje kazalište...
Unikom: Podjela ...
Telastic, centar...
sri 19. 06. 2019.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [13....
Dječje kazalište...
Unikom: Podjela ...
Telastic, centar...
čet 20. 06. 2019.
Unikom: Odvoz ot...
Trg Ante Starčev...
"72" -...
Unikom: Podjela ...
Telastic, centar...
pet 21. 06. 2019.
Unikom: Odvoz ot...
Svjetski dan gla...
"72" -...
Unikom: Podjela ...
Telastic, centar...
sub 22. 06. 2019.
Unikom: Odvoz ot...
"Hodanjem d...
"72" -...
Kuća u prirodi Z...
Centar osobne mo...
ned 23. 06. 2019.
Unikom: Odvoz ot...
Đakovo: Maja i Z...
"72" -...
Kuća u prirodi Z...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[24.05.2013. 18:30] Na Trgu slobode održan Sajam informiranja mladih

Ovogodišnji "iMOS" - Sajam informiranja mladih održat će se 24. svibnja 2013. godine na Trgu Slobode, od 10 do 15 sati, u sklopu Europskog tjedna mladih. Uz sudjelovanje i predstavljanje mnogih udruga i njihovih aktivnosti, posjetitelji će imati priliku doživjeti i glazbeno-umjetničku stranu Osijeka, u suradnji s Udrugom Zvuk Prirode, čiji članovi će se predstaviti i ručno izrađenim nakitom, modnim dodacima i drugim rukotvorinama.

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u sklopu projekta "Regionalni informativni centar za mlade Osijek", i u suradnji sa Savjetodavnim odborom Info-centra za mlade, i ove godine ugostit će nekoliko institucija, nevladinih organizacija i civilnih inicijativa koji direktno ili indirektno rade s mladima, kako bi javnosti ponudili informacije o svojim programima i aktivnostima za mlade. Glavni cilj "iMOS"-a je podići nivo informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusobne suradnje u zajednici.

"Motivirani uspješnom realizacijom prethodnog iMOS-a, i ove godine zajedno smo krenuli u organizaciju sajma, kako bismo stvorili jednu tradiciju i aktivirali mlade da nam se pridruže i uključe se u projekte koje im nude organizacije na području Osijeka, te na kraju krajeva, da se informiraju o temama koje ih zanimaju, a tiču se primjerice zapošljavanja, obrazovanja, mobilnosti ili kulture i slobodnog vremena. Predstavnici institucija i organizacija aktivno sudjeluju u organizaciji samog događaja, što potvrđuje da je suradničko djelovanje najvažnije za razvoj civilnog sektora.", izjavila je Zdenka Radić, voditeljica Info centra za mlade.
Udruga Zvuk prirode okupila je mlade talentirane glazbenike koji će samostalnim izvedbama zaokružiti priču o aktivnom djelovanju mladih u društvu.

"Kod mladih, kultura i slobodno vrijeme idu ruku pod ruku. Želimo svojim sugrađanima predstaviti njihove talente, kreativnost i inovacije, a naši dugoročni ciljevi obuhvaćaju motiviranje i uključivanje mladih u aktivan život zajednice i time ostvarenje poticajne okoline za buduće projekte i inicijative orijentirane na razvoj kreativnosti, inovativnosti i poduzetničkog razmišljanja, upravo u skladu s teškom situacijom u kojoj se većina njih danas nalazi, posebno što se tiče zapošljavanja.", naglasila je Ivana Parađiković, predsjednica Udruge Zvuk Prirode.

Ovim putem vas pozivaju da im se priključite, upoznate nove ljude, proširite horizonte i saznate informacije koji bi mogle pozitivno utjecati na vašu budućnost i promijeniti vašu sadašnju perspektivu.

Glazbeno-plesni program iMOS-a čine:
10:00 – 11:15 Hellhound Blues Band
11:30 – 11: 45 Plesni studio Shine
12:00 – 12:45 Strings of Passion
13:00 – 13:15 Capoeira klub Senzal
13:30 – 14:00 Djembe skupina RitmOS & Žonglerska skupina Domaći
14:00 – 15:00 Vokalno instrumentalni sastav Krjesnice[15.04.2013.] PRONI Centar za socijalno podučavanje, u sklopu projekta "Regionalni informativni centar za mlade Osijek", u nastojanjima podizanja kvalitete informiranja mladih, i ove godine poziva sve institucije, organizacije, nevladine organizacije, civilne inicijative i poslovni sektor koji direktno ili indirektno rade s mladima, da na "iMOS"-u ponude mladima i javnosti informacije o svojim programima, projektima i aktivnostima za mlade: mogućnosti uključivanja, popusti, stipendije, posao, volontiranje, usluge, pomoć...

I ovogodišnji "iMOS" – Sajam informiranja mladih, provodi se u suradnji sa Savjetodavnim odborom Info-centra za mlade, a održava se u sklopu Europskog tjedna mladih, u petak, 24. svibnja 2013. godine, na trgu Slobode, od 10 do 14 sati, nakon čega će se do 22 sata, u suradnji s udrugom "Zvuk prirode", predstaviti mladi glazbeni umjetnici. Tom prigodom PRONI Centar će obilježiti i 15 godina djelovanja.

Pripremni sastanak zainteresiranih sudionika održat će se u ponedjeljak, 22. travnja 2013. godine, u 13 sati u prostoru Regionalnog info-centra za mlade (Ribarska 1). Kako bismo uvažili prijedloge sudionika s prošlogodišnjeg sajma, sastanak se održava s ciljem međusobnog upoznavanja, razmjene ideja, prijedloga i dogovora za što zanimljiviji i kvalitetniji sadržaj sajma. Pripremni sastanak i sam događaj vidimo kao praktični primjer međusobne suradnje i korištenja resursa u zajedničku aktivnost od dobrobiti za sve mlade našeg grada.

Sajam informiranja mladih "iMOS" obuhvaća područja informiranja mladih iz Nacionalnog programa za mlade i Programa za mlade na području grada Osijeka:

Obrazovanje i informatizacija;
Zapošljavanje i poduzetništvo;
Zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje;
Socijalna politika prema mladima;
Aktivno sudjelovanje mladih u društvu;
Kultura i slobodno vrijeme;
Mobilnost i informiranje.

Svi koji na izravan ili neizravan način rade s mladima između 15 i 30 godina mogu se naći barem u jednom od navedenih područja, a "iMOS" možete sagledati kao dodatnu mogućnost približavanja mladima i javnosti, međusobne suradnje, kao i promociju vlastite organizacije.

Potvrdu dolaska na pripremni sastanak mailom: icm[at]proni[dot]hr ili telefonom: 031/283 056, 097/79 79 451 i/ili 091/76 71 379.Pogledajte kako je to bilo prošlih godina:
Trg Svetog Trojstva: "iMOS 2012." - Sajam informiranja mladih
Održan sajam 'iMOS' - Informiranje mladih Osijek 2011.


 Stranica prilagođena ispisu