Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 22. 01. 2019.
Crveni križ Osij...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
Ilok: Vinkovo u ...
Centar za djecu ...
sri 23. 01. 2019.
Crveni križ Osij...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
Glazbena škola F...
Centar za djecu ...
čet 24. 01. 2019.
Crveni križ Osij...
Ekonomski fakult...
Arheološki muzej...
CineStar Osijek ...
Centar za djecu ...
pet 25. 01. 2019.
Crveni križ Osij...
GISKO: Radionica...
BIOS: Važnost di...
CineStar Osijek ...
Centar za djecu ...
sub 26. 01. 2019.
CineStar Osijek ...
ned 27. 01. 2019.
CineStar Osijek ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka "9 života" u suradnji sa veterinarskom stanicom Osijek (Osijek,Vinkovačka cesta bb) nastavlja organiziranu akciju sterilizacije ženki i kastracije mužjaka po povoljnijim cijenama. Tako će sugrađani za sterilizaciju ženki odvojiti 230,00 kn, a za kastraciju mužjaka 170,00 kn.

Veljača je popularno nazvan i mjesec mačaka i njihovih ljubavi. Nažalost, svjesni su da je toliko ne željenih mačića i napuštenih mačaka uopće i stoga u suradnji sa veterinarskom ambulantom Osijek organiziraju akcije kastracija i sterilizacija po pristupačnijim cijenama kako bi omogućili finakcijsku olakšicu ljubiteljima mačaka koji ih imaju puno ili pak onim sugrađanima nisu u mogućnosti podnijeti financijsku težinu kastracije i sterilizacije zbog materijalnih mogućnosti.

Akcija će trajati cijeli ožujak, dakle od 1. do 31. ožujka 2013. godine. Želja je da što više vlasnika postanu odgovorni vlasnici koji svojim dogovorim ponašanjem shvaćaju dobrobiti koje proizlaze iz kastracija i sterilizacija njihovih mačaka. Ne samo što se smanjuje broj mačića od kojih večina ne doživi ni nekoliko mjeseci zbog sve večeg broja iživljavanja na njima kao ni zbog sve večeg opusa virusnih i zaraznih bolesti od kojih ova nevina biće ugibaju u najvećim mukama nego ih se lišava muka i bolesti njihovih mačaka koje više ne lutaju, ne tuku se i ne razboljevaju se od "zaljubljenosti" i dokazivanja nad teritorijem.

Ženke se mogu kastrirati sa već napunjenih 6 mjeseci starosti ako su u dobrom fizičkom stanju, dok se mužjaci mogu kastrirati tek sa godinu dana. Ženke ne trebaju imati prvi okot već samo prvo tjeranje koje traje desetak dana. Tek istekom tih nekoliko dana tjeranja, mačka se može podvrgnuti sterilizaciji - ne prije zbog opasnosti od iskrvarenja. Operacija ženki je malo kompleksnija i opravak traje nešto duže (u pravilu buđenje i potpuno vraćanje u stanje svijesti traje do 24 sata), dok je kod mužjaka oporavka puno kraći i traje svega nekoliko sati. Napominju da je svaka kastracija i sterilizacija gotovo rutinska operacija i sam oporavak tj. brzina oporavka uvelike ovisi o mački.

Za sva dodatne informacije i upite, stoje na raspolaganju. Građani se mogu obratiti prekoFacebook stranice (Udruga Devet Života) ili na mail udruga.devet.zivota[at]gmail[dot]com. Najave na telefon vet. stanice Osijek: 275 066.

Pozivaju sve sugrađane da budu odgovorni vlasnici i steriliziraju odnosno kastriraju svoje mačke kako bi spriječili njihovo prekomjerno razmnožavanje, nehumano ubijanje tek novorođenih mačića i spriječili širenje zaraznih bolesti koje si mačke prenose. I naposljetku i sebi i svojim ljubimcima osiguraju mirniju i zdraviju budućnost.



 Stranica prilagođena ispisu