Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 23. 01. 2020.
Zaklada Slagalic...
HNK u Osijeku [2...
Belišće: Početni...
Club Exit: Karao...
Tržnica Osijek: ...
pet 24. 01. 2020.
Zaklada Slagalic...
HNK u Osijeku [2...
Legendarna Opelo...
Club Exit: Karao...
ISKRA waldorfska...
sub 25. 01. 2020.
Zaklada Slagalic...
HNK u Osijeku [2...
Legendarna Opelo...
Club Exit: Karao...
ISKRA waldorfska...
ned 26. 01. 2020.
Zaklada Slagalic...
SF Coffee House ...
Centar osobne mo...
pon 27. 01. 2020.
Zaklada Slagalic...
uto 28. 01. 2020.
Zaklada Slagalic...
Info centar za m...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7. travnja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije s ciljem da se javnost senzibilizira na zdravstvene probleme koji utječu na širu populaciju, važnost prevencije i ulaganja u zdravlje.

Galerija 031: Svjetski dan zdravlja 2011.
[Foto: Jasmina Gorjanski, Cacan][10.04.2011.]

Danas živimo u eri velikih medicinskih dostignuća sa čudotvornim lijekovima dostupnim kako bi se liječila medicinska stanja koja su još prije nekoliko desetaka godina ili čak prije nekoliko godina u slučaju HIV/AIDS-a bila fatalna. Za Svjetski dan zdravlja 2011., Svjetska zdravstvena organizacija lansirati će kampanju na svjetskoj razini kako bi se ova otkrića očuvala za buduće generacije s posebnim fokusom na epidemiju HIV/AIDS-a, malarije i tuberkuloze. Antimikrobna rezistencija, koja je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja, kao i njeno globalno širenje, prijeti učinkovitosti mnogih lijekova koji se danas u medicini koriste, dok istovremeno dovodi do ugrožavanja važnih napredaka postignutih u borbi protiv raznih infekata.

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2011. u gradu Osijeku

Kroz uključivanje u ovu kampanju Grad Osijek želi pokazati spremnost lokalne vlasti da stvara uvjete za kontinuirano podizanje kvalitete života svojih građana i usmjerenost na održivi razvoj. Grad Osijek partner je u gradnji zdravijih i sigurnijih gradova, što dokazuje činjenicom da ponosno nosi titule "Osijek zdravi grad" i "Grad prijatelj djece".

Mjesto manifestacije: Ulica Lorenza Jaggera i Školska ulica
Datum manifestacije: 10. travanj (nedjelja) 2011. godine
Vrijeme manifestacije: od 10:00 do 13:00 sati

Program obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 2011. godine u Osijeku počinje 7. travnja 2011. godine (četvrtak) stručnim skupom Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije pod nazivom "Rezistencija na antimikrobne lijekove", dok će glavne programske aktivnosti biti organizirane i predstavljene 10. travnja 2011. godine (nedjelja) u Ulici Lorenza Jaggera i Školskoj ulici u razdoblju od 09:30 do 13:00 sati.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u gradu Osijeku za promet zatvorit će se Ulica Lorenza Jaggera na potezu od križanja s Ulicom Hrvatske Republike i križanja s Adamovićevom ulicom i nastavno tomu Školska ulica, u subotu 9. travnja 2011. od 21:00 sat do nedjelje 10. travnja 2011. godine do 21:00 sat.

Poziv za sudjelovanje u aktivnostima upućen je institucijama, udrugama, klubovima, umjetnicima, sportašima, djeci, učenicima, studentima, umirovljenicima, volonterima političarima, poznatim osobama iz javnog života, odnosno, svim građanima koji imaju želju sudjelovati u ovoj manifestaciji. Kroz poziv istaknuli smo važnost aktivnog sudjelovanja stručne i šire javnosti i potrebu sinergijskog djelovanja u pripremi i provedbi projekata od značaja za bolji, kvalitetniji i zdraviji život naših sugrađana.

U organizaciju ove manifestacije pored Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo i Ureda Gradonačelnika, Odsjeka za protokol i promidžbu, uključili su se i Upravni odjel za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet te zaštitu okoliša (Odsjek za promet i Odsjek komunalnog redarstvo) koji će poduzeti sve potrebne predradnje u svrhu zatvaranja – obustave prometa na gore navedenim dionicama i upoznati stanovnika zatvorenih ulica o organiziranom prigodnom programu promocije zdravlja. Svoj doprinos Programu obilježavanja dao je i Upravni odjel za društvene djelatnosti (Odsjek za šport i Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež) kroz organizaciju športskih aktivnosti i angažiranje učenika osnovnih škola za uključivanje u promociju dana zdravlja.

Grad Osijek osigurao je svim zainteresiranim sudionicima besplatno korištenje pokretnih naprava (štandova) radi predstavljanja svojih programskih aktivnosti i otvorenu pozornicu koja će biti centralno mjesto cijelog događaja.

Štandovi na kojima će biti promovirane programske aktivnosti bit će označeni rednim brojevima, a u dokumentima koji slijede možete vidjeti program Svjetskog dana zdravlja 2011. te raspored štandova.

Program


Raspored štandova


 Stranica prilagođena ispisu
Re: Svjetski dan zdravlja 2011. [program]
04-11-2011 10:09:24 am :: zeros
Galerija 031: Svjetski dan zdravlja 2011.
[Foto: Jasmina Gorjanski, Cacan][10.04.2011.]