Za povezivanje Zelenog polja i Divaltove 110 milijuna kuna

Osijek

Za povezivanje Zelenog polja i Divaltove 110 milijuna kuna

Gradonačelnik Krešimir Bubalo u pratnji suradnika obišao je radilište Vodovoda u Krstovoj ulici gdje je u tijeku rekonstrukcija cjevovoda pitke vode te radnike koji saniraju nogostup i cestu u Mostarskoj ulici (radovi vrijedni 310.000 kuna).

To je samo dio ulaganja u gradsku četvrt Donji grad, rečeno je na jučerašnjem radnom sastanku gradonačelnika i suradnika s vijećnicima te četvrti na kojemu se govorilo o realiziranim projektima i planovima za daljnja ulaganja. Bubalo je istaknuo spremnost Grada da financira izgradnju novog doma DVD-a Donji grad s pola milijuna kuna, a traži se i rješenje za gorući problem nedostatka parkirališnih mjesta na Vijencu Murse. Također, rečeno je da se pripremaju idejna rješenja za povezivanje ulice Zeleno polje i Divaltove, a očekivana vrijednost tog ulaganja je između 90 i 110 milijuna kuna.

- “Značajna su i ulaganja Županije kao što je izgradnja trodijelne dvorane kod Ugostiteljske škole te nadogradnja kata na zgradi Doma zdravlja. Uskoro se može očekivati i prometna preregulacija, izmjena horizontalne i vertikalne signalizacije u Donjem gradu i Retfali. Pripremaju se i ulaganja u Vinogradsku ulicu, za koju trebamo suglasnost 76 vlasnika čestica za zahvate koji će upotpuniti komunalnu infrastrukturu”, rekao je Bubalo.

Osim Donjeg grada, gradonačelnik je jučer obišao i Ulicu jela, odnosno pet ulica kojima se formira novo naselje u Briješću. Investicija od 3,3 milijuna kuna obuhvaća prometnice, nogostupe, oborinsku odvodnju i javnu rasvjetu neophodnu za raspisivanje javnog natječaja za 27 parcela koje će mlade obitelji moći kupiti uz posebne pogodnosti.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: Mladen Kovačević/foto-arhiv 031
naslov !?
... i šta bi mi sad trebali komentirati... ???
... osim eventualno naslova koji je opet proizvoljan i NIJE točan, jer u tekstu stoji "IZMEĐU 90 i 110 milijuna kuna"...?! :rtfm:
studenac

... i šta bi mi sad trebali komentirati... ???
... osim eventualno naslova koji je opet proizvoljan i NIJE točan, jer u tekstu stoji "IZMEĐU 90 i 110 milijuna kuna"...?! :rtfm:

dakle, bit će između 150 i 180 milijuna... :D
Jesam li se ja nagutao gljiva ludara, ili ovdje doista pise da ce se za spajanje Divaltove i ulice Zeleno polje potrositi 80-100 milijuna kuna?!

To je 300 metara zracne linije. To ne da je skuplje od gradnje autoceste, nego i od gradnje tunela. Gradnja kilometra tunela u Hrvatskoj [na sjebanom terenu, gdje su buse stjenguce] kosta 25 milijuna EUR-a. Ali, eto, Bubalo ce cesticu i popratnu prugu od 300 metara izgraditi za 15 milijuna EUR-a. Kilometar autoceste u Hrvatskoj kosta 12 milijuna EUR-a.

"Prema podacima Hrvatskih autocesta, gradnja i opremanje jedne cijevi tunela Sv. Rok i iskop druge cijevi stajali su 24 milijuna eura po kilometru. Isti posao na M. Kapeli stajao je nešto više od 10 milijuna eura po kilometru jer nije potrebna gradnja više trafostanica kao u slučaju Sv. Roka."

Dakle, pretjerao sam. Za kilometar jedne cijevi tunela treba manje od 10 milijuna EUR-a.

Pretpostavljam da ce vecina love biti utucena u izvlascivanja i slicna pretakanja naseg novca u izabrane dzepove.

Zna se kako se u Hrvatskoj postaje bogat doslovno preko noci kad su politicar. Bogat se moze postati i na druge nacine [privatizacija], ali traje dulje od nekoliko noci.

- prenamjena zemljista iz poljoprivrednog u gradjevinsko
- izvlascivanje [kod gradnje autocesta, cesta i sl.]

U tome se moze kriti tajna gradnje buduceg mosta preko Drave [izmedju benta i Tvrdjavice se nalazi povece poljoprivredno zemljiste, a i Unikom je nedavno rasprodao svoju zemlju na Biljskoj] i ove investicije.

Ako sam dobro razumio ono sto je napisano, ovdje se ne razmatraju nikakva "idejna rjesenja", nego nacin notorne pljacke poreznih obveznika. U srednjem vijeku bi za ovakve prijedloge narod takve feude nosio na vilama.

Hoce li gradjani Osijeka pojesti jos jedno govno i kreditno zaduzenje koje ce vracati nasi unuci, a mi zivjeti u rusevnoj palanci?!
bliži se kraj mandata...treba se nakrasti što više....nebili se sa mirom docekala smjena vlasti
ako se ne varam tamo prolazi i pruga i treba radit nadvožnjak a ne obični spoj ceste.
Na tom nadvožnjaku treba ići i tramvaj da pruga za JUG2 dobije smisao
Koja pruga za jug2 da dobije smisao ? Željeznička ili tramvajska ?
Toliko je "znanja" u ovim komentarima da predlažem da se isti kandidiraju barem za mjesto gradonačelnika.
stari

Toliko je "znanja" u ovim komentarima da predlažem da se isti kandidiraju barem za mjesto gradonačelnika.

Da pogodim - imas zemlju na planiranoj trasi, ili si mozda jedan od dogovorenih izvodjaca radova?

90-110 milijuna kuna za 300-tinjak metara! I nije vas sramota?!

Povijesni medij
Leteci mungos

stari

Da pogodim - imas zemlju na planiranoj trasi, ili si mozda jedan od dogovorenih izvodjaca radova?

Povijesni medij

Iznenađuje me to silno "znanje" o graditeljstvu,pravu,vlasništvu, ta vidovitost i lakoća rješavanja svih problema. Jednostavno "bravo".
stari

Iznenađuje me to silno "znanje" o graditeljstvu,pravu,vlasništvu, ta vidovitost i lakoća rješavanja svih problema. Jednostavno "bravo".

Imas neke protuargumente?

Mene vise ne iznenadjuju nacini na koji su se mnogi obogatili preko noci. Naveo sam neke nacine.

110 milijuna kuna za 300 metara zracne linije zvuci dovoljno sumnjivo i jasno upucuje o cemu se radi. Cekam argumente s druge strane, kao i informacije o tome po kojoj cijeni ce se otkupljivati zemljiste i graditi cesta, nadvoznjak/podvoznjak i vjerojatno tramvajska pruga. Postavljas se kao znalac, onda vjerojatno nesto znas.

Mozda ne bi bilo lose iskopati tunel ispod. Ako kroz stijene kilometar tunela naprave za 10 milijuna kuna, onda ce ovih 300-400 metara kroz zemlju napraviti bar za tri puta manje novca. U svakom slucaju, vjerojatno bi bilo jeftinije od ovih 110 milijuna kuna.

Ili ces me i tu razuvjeriti argumentima koje jos nisi iznio?!
Leteci mungos

stari

Imas neke protuargumente?

Mene vise ne iznenadjuju nacini na koji su se mnogi obogatili preko noci. Naveo sam neke nacine.

110 milijuna kuna za 300 metara zracne linije zvuci dovoljno sumnjivo, dok cekamo argumente s druge strane, kao i informacije o tome po kojoj cijeni ce se otkupljivati zemljiste i graditi cesta, nadvoznjak/podvoznjak i vjerojatno tramvajska pruga.

Mozda ne bi bilo lose uskopati tunel ispod. Ako kroz stijene kilometar tunela naprave za 10 milijuna kuna, onda ce ovih 300-400 metara kroz zemlju napraviti bar za tri puta manje novca.

Ili ces me i tu razuvjeriti argumentima koje jos nisi iznio?!

Svako polemiziranje o bilo kojoj temi zahtjeva barem temeljna znanja o istoj (inače nije pristojno polemizirati), a kako vidim iz tvojih komentara ona su prilično ograničena , pa čak i prožeta mržnjom, te mislim kako bi svako daljnje razuvjeravanje bilo teško i dugotrajno.
rasprava bez argumenata na bezargumente=nagađanja=bezvezna rasprava u kojoj ništa nije činjenično(neznanje)=kraj rasprave zbog glupih navoda(svađa i vrijeđanje)
stari

... a kako vidim iz tvojih komentara ona su prilično ograničena , pa čak i prožeta mržnjom, te mislim kako bi svako daljnje razuvjeravanje bilo teško i dugotrajno.

U pravu si glede znanja. Iznio sam opravdanu sumnju u iznos. 110 milijuna kuna je ogroman iznos za spajanje dvije ulice udaljene 300 metara zracne linije, a izmedju nema ni kanjona, ni stijene. Ali zato postoji zemlja u necijem vlasnistvu, koju ce - prema svemu sudeci, gradjani Osijeka krvavo platiti.

No, potpuno si u krivu oko razuvjervanja. Vrlo brzo me se moze razuvjeriti kvalitetnim argumentima. Do sada ih nisi dao.
[quote="Leteci mungos" U pravu si glede znanja. Iznio sam opravdanu sumnju u iznos. 110 milijuna kuna je ogroman iznos za spajanje dvije ulice udaljene 300 metara zracne linije, a izmedju nema ni kanjona, ni stijene. Ali zato postoji zemlja u necijem vlasnistvu, koju ce - prema svemu sudeci, gradjani Osijeka krvavo platiti.

Znanje,znanje,znanje, nisi li se mogao zapitati jesu li tvoje sumnje samo plod neznanja.

Znanje,znanje,znanje, nisi li se mogao zapitati jesu li tvoje sumnje samo plod neznanja.

Moje sumnje su plod poprilicnog znanja o tome na koji nacin su mnogi stekli bogatstvo i na koje sve nacine se u RH pljackaju porezni obveznici, medju koje spadam i ja.

Ovaj iznos i posao su u rangu "Djapiceve dvorane". Sumnjivo i trulo do bola. Covjek ne treba biti previse pametan da bi saznao koliko kosta gradnja 300tinjak metara ceste, tunela, autoceste, nadvoznjaka, podvoznjaka i sl.

Iz svega je jasno da je vecina spomenutog novca namijenjena za otkup zemljista.

No, sad kad smo utvrdili da se informacije mogu pronaci i da je 90-110 milijuna kuna doista pretjeran iznos - prepustam ti lopticu da me razuvjeris, jer do sada to nisi uspio.

Ovo tvoje izbjegavanje argumenata ne govori u korist tvom znanju, nego izbjegavanju odgovora i skretanja s teme, cime se sumnja samo produbljuje.
Ako si tako siguran odeš fino USKOCIMA i prijaviš to, lako je pisati takve optužbe isumnje skriven iza nicka kad nitko ne zna tko si ti. Lako je šetat iza šarene zastave na gay prideu kad te štiti hrpa murije.
Izađi iz ormara, reci : Ja sam Jovan Jovanović i mrzim sve stranke koje imaju H u sebi.
Ja sam Jovan Jovanović i volim skriven iza nicka neutemeljeno pisati nešto što sumnjam .
Budi muško, bar na forumu kad ne možeš u pravom životu!
Ne znam zašto ste svi napali Mungosa? Mislim da je on vrlo argumentirano izrazio sumnju u realnost tako visoke cijene ove investicije. Gotovo nestvarno zvuči činjenica da bi jeftinije bilo izgraditi podvožnjak ispod svog tog zemljišta.
Mrky007

Ako si tako siguran odeš fino USKOCIMA i prijaviš to, lako je pisati takve optužbe isumnje skriven iza nicka kad nitko ne zna tko si ti. Lako je šetat iza šarene zastave na gay prideu kad te štiti hrpa murije.
Izađi iz ormara, reci : Ja sam Jovan Jovanović i mrzim sve stranke koje imaju H u sebi.
Ja sam Jovan Jovanović i volim skriven iza nicka neutemeljeno pisati nešto što sumnjam .
Budi muško, bar na forumu kad ne možeš u pravom životu!

Čemu takva banalnost?
Ovo je forum. Tu se može svašta pisati. Nije bitno jel šala, istina, laž... bitno je da se piše ;)
Leteci mungos

stari

Koliko sam shvatio od prije,to nije samo cesta nego nadvoznjak iznad zeljeznicke pruge duzine 300 m.A cijena nadvoznjaka sa cestom na njemu ili ceste bez nadvoznjaka nije ista.
VESP

Koliko sam shvatio od prije,to nije samo cesta nego nadvoznjak iznad zeljeznicke pruge duzine 300 m.A cijena nadvoznjaka sa cestom na njemu ili ceste bez nadvoznjaka nije ista.

Covjek ne mora biti Sherlock da zna kako nadvoznjak kosta vise od obicne ceste.

Ali, kad nesto kosta 110 milijuna kuna, odnosno cetvrtinu proracuna Grada, za spajanje dvije ulice udaljene 300 metara zracne linije - onda se o toj investiciji jako dobro promislja, temeljito provjerava, ispituju alternativna rjesenja. Ako nema jeftinijih rjesenja, onda se od toga odustaje do vremena kad bi to proracun grada mogao podnijeti.

Mora li bas sada graditi taj nadvoznjak?! Ako je zbog tramvajske pruge, koliko bi kostalo kad bi se pruga produzila do kraja Divaltove i izasla na Vukovarsku iza HEP-a?

U tom slucaju nema otkupa zemljista i izvlascivanja, odnosno bogacenja preko noci na racun poreznih obveznika.

Bubalo je Grad vec zaduzio za 30 milijuna kuna, na konto famoznog mosta koji se gradi kako bi se podigla vrijednost zemljista preko Drave ?

Mi - porezni obveznici, cemo sljedecih desetljeca placati to sto ce se netko obogatiti preko noci pretvarajuci poljoprivredno zemljiste u gradjevinsko. Cini se da nam se sprema jos jedan kredit, kako bi se obogatili i vlasnici parcela na trasi tog famoznog "nadvoznjaka".
Pišeš gluposti.

Piše ti u tekstu da se nagađa ad bi moglo koštati od 90-110.

Piše ti u tekstu da bi se to radilo u drugom mandatu..znači, za 3-4 godine.

E sad, tu je tvoja najveća panika. T isi sam uvjeren već da će Bubalo dobit još jedan mandat :)
Ovaj mungos stvarno lupeta ha ha ha
Moš mislit što bi si neko dozvolio zalapati milijune nakon svih hapšenje u Hrvatskoj. Razno razne službe bi jedva dočekale taj pokušaj.
Stvarno si dežurni komedijaš.
Sav u teoriajma zavjere, tebi treba pomoć.
Je li ? Misliš nakon slučaju suca Vrhovnog suda se više ne bi usudili ili što ? :D Pa i taj je slučaj bio u jeku najvećih uhićenja pa eto, opet su to obavili :D

Ne lupetajte oboje, barem ne ovdje, ovakvom lupetanju je mjseto na sastancima HDSSB-a gdje tajnik ušutkava predsjednika stranke...
Mrky007

Pišeš gluposti.

Piše ti u tekstu da se nagađa ad bi moglo koštati od 90-110.

Piše ti u tekstu da bi se to radilo u drugom mandatu..znači, za 3-4 godine.

E sad, tu je tvoja najveća panika. T isi sam uvjeren već da će Bubalo dobit još jedan mandat :)

Pa taman i da je nagađanje... 90-110 miljona za jebenih 300m ceste kroz šikaru????? ALOOOOOO!!!!!!!!!!! Kog briga tko će biti na vlasti i tko će graditi, samo neka naprave kako spada.
Kako ćeš preko željezničke pruge preći?
Mrky007

Kao i na svim ostalim mjestima u gradu - pružnim prijelazom, koji sa svom silnom najmodernijom signalizacijom košta maksimalno 1 miljon kuna.
MegaSmrT

Mrky007

Kao i na svim ostalim mjestima u gradu - pružnim prijelazom, koji sa svom silnom najmodernijom signalizacijom košta maksimalno 1 miljon kuna.

NO COMENt
:D
VESP

MegaSmrT

Mrky007

NO COMENt

Pa dobro, neka kopaju ispod, svejedno... ne može biti 90 mil. kuna, ni upola toliko.
Odi na more pa ces potrositi 10 000.Kako onda napraviti nadvoznjak za 1 000 000.Ajde malo realnosti.Ici ce javni natjecaj pa cemo vidjeti

Re: Za povezivanje Zelenog polja i Divaltove 110 milijuna kuna

Zasto ne bi produzili do kraja Divaltove pa lijevo na vukovarsku - odmah srede i taj cestovni prijelaz preko zeljeznicke pruge (neki dan sam bas dobro odvalio sa autom a isao nekih 30-40km/h)?
Pa zar nije i to da se treba planirati na to da ce se Osijek siriti? 8) pa bolje da odmah pruga (tramvajska) ide i do HEP-a, Pivovare, MIO standarda ... ionako ce sve to propasti i na tim zemljistima ce kad tad izniknuti stambene zgrade :wink:
Rum-Surfer

Zasto ne bi produzili do kraja Divaltove pa lijevo na vukovarsku - odmah srede i taj cestovni prijelaz preko zeljeznicke pruge (neki dan sam bas dobro odvalio sa autom a isao nekih 30-40km/h)?
Pa zar nije i to da se treba planirati na to da ce se Osijek siriti? 8) pa bolje da odmah pruga (tramvajska) ide i do HEP-a, Pivovare, MIO standarda ... ionako ce sve to propasti i na tim zemljistima ce kad tad izniknuti stambene zgrade :wink:

I to je isto opcija
Cekaj malo, koja je svrha povezivanja Divaltove i Zel. Polja novom prometnicom pored Hutlerove i prometnice kod MIO Standarda........
Leteci mungos

stari

Povijesni medij

Šta se ti uvijek praviš pametan? 400.000 kn po jednom dužnom metru nije uopće puno.
Vic.Mackey

Cekaj malo, koja je svrha povezivanja Divaltove i Zel. Polja novom prometnicom pored Hutlerove i prometnice kod MIO Standarda........

koja je svrha raditi mostove na više mjesta u gradu?
isti odgvor je i za ovo
Leteci mungos

Jesam li se ja nagutao gljiva ludara, ili ovdje doista pise da ce se za spajanje Divaltove i ulice Zeleno polje potrositi 80-100 milijuna kuna?!

To je 300 metara zracne linije. To ne da je skuplje od gradnje autoceste, nego i od gradnje tunela. Gradnja kilometra tunela u Hrvatskoj [na sjebanom terenu, gdje su buse stjenguce] kosta 25 milijuna EUR-a. Ali, eto, Bubalo ce cesticu i popratnu prugu od 300 metara izgraditi za 15 milijuna EUR-a. Kilometar autoceste u Hrvatskoj kosta 12 milijuna EUR-a.

"Prema podacima Hrvatskih autocesta, gradnja i opremanje jedne cijevi tunela Sv. Rok i iskop druge cijevi stajali su 24 milijuna eura po kilometru. Isti posao na M. Kapeli stajao je nešto više od 10 milijuna eura po kilometru jer nije potrebna gradnja više trafostanica kao u slučaju Sv. Roka."

Dakle, pretjerao sam. Za kilometar jedne cijevi tunela treba manje od 10 milijuna EUR-a.

Pretpostavljam da ce vecina love biti utucena u izvlascivanja i slicna pretakanja naseg novca u izabrane dzepove.

Zna se kako se u Hrvatskoj postaje bogat doslovno preko noci kad su politicar. Bogat se moze postati i na druge nacine [privatizacija], ali traje dulje od nekoliko noci.

- prenamjena zemljista iz poljoprivrednog u gradjevinsko
- izvlascivanje [kod gradnje autocesta, cesta i sl.]

U tome se moze kriti tajna gradnje buduceg mosta preko Drave [izmedju benta i Tvrdjavice se nalazi povece poljoprivredno zemljiste, a i Unikom je nedavno rasprodao svoju zemlju na Biljskoj] i ove investicije.

Ako sam dobro razumio ono sto je napisano, ovdje se ne razmatraju nikakva "idejna rjesenja", nego nacin notorne pljacke poreznih obveznika. U srednjem vijeku bi za ovakve prijedloge narod takve feude nosio na vilama.

Hoce li gradjani Osijeka pojesti jos jedno govno i kreditno zaduzenje koje ce vracati nasi unuci, a mi zivjeti u rusevnoj palanci?!

Ovu pročelnicu Andraši treba spremit u Remetinec prije nego se ovo sprovede u djelo, ali bojim se da USKOK ni ne zna za to.

I Sanader je imao svoju blagajnicu pa baš me zanima čija je ona blagajnica ili je žena jednostavno luda i treba na liječenje.

Jel mi može netko reći tko je Glavašev blagajnik/ca?

Ode mast u propast. Zbogom gospodarstvo Slavonije i baranje, ipak se stručni poljoprivrednici i gostioničari bave gospodarstvom grada Osijeka.
VESP

Rum-Surfer

Pa zar nije i to da se treba planirati na to da ce se Osijek siriti? 8) pa bolje da odmah pruga (tramvajska) ide i do HEP-a, Pivovare, MIO standarda

I to je isto opcija

Po mom mišljenju, to bi trebala biti jedina opcija.
Istu liniju spojiti sa postojećom linijom na Z.P., sa linijom Z.P.- Višnjevac.
neka mi netko od dežurnih odvjetnika H stranke objasni kako ih nije sramota braniti ovu bedastoću od ulaganja njihovog gradskog šefa,razmeće se kao pijani milijunaš . Hoče nekakvu "zračnu cestu " preku željezničkog kolodvora na isprdku grada- A s druge strane kuka kako grad nema 60 milijuna kuna za goruči prometni problem odnosno izgradnju podvožnjaka ispod pruge na po njihovom najprometnijoj cesti u državida budem Kukaju kako ih države ne tepe i ne žele pomoći. Pa gospodo draga ako imate muda da se zadužujete za110 MILIJ. kako bi se izgradio spoj juga i z.polja imajte muda pa prvo uzmite manji od 60 milij. i riješite prioritet u gradu a to je svakako ČEPINSKA!!!!

Tagovi