Osijek 1967.

Osijek

Osijek 1967.

"Stizale su hiljade i deseci hiljada stanovnika sela, tražeći posao možda lakši od onog na polju, a za njima su stizali rođaci i znanci. U jezgri grada stanuju samo oni koji su se doselili službeno. Gradska periferija, šireći Osijek u svim pravcima osim preko Drave, stihijski je prerasla u novi, dodatni, prizemni Osijek. Arhitektonski, sociološki, kulturno - to je još selo. Selo u gradu. Njegovi stanovnici dospjeli su u novu sredinu, ali način života izmijenili su samo djelomično."

Iako se u prvi mah ovaj tekst odaje dojam da se radi o Osijeku u posljednjih 20tak godina, ipak je riječ o citatu iz dokumentarnog filma o ljudima s tadašnje periferije Osijeka u produkciji HRT-a. Mnoštvo panoramskih kadrova Osijeka, zanimljivih sugovornika. Saznajte kako su nekada izgledale osječke ulice, koliko se u Osijeku čitalo, kako je nastao V. rajon, kako su starosjedioci osječke periferije ostvarili "ekološku ravnotežu" s uzročnicima trbušnog tifusa i nekih drugih oboljenja...

Fantastičan povratak u osječku prošlost, u vrijeme velike i nagle ekspanzije grada, u vrijeme kad se u Osijek doseljavalo radi boljeg i kvalitetnijeg života, a ne odlazilo u potrazi za poslom. Pogledajte film koji govori o ljudima koji su žuljevitim rukama razvijali industriju u Osijeku i stvarali sve ono što je u posljednjih 20 godina bilo uništeno, "pokradeno" i rasprodano.

Pogledajte video:

Objektiv 350, Ljudi s periferije [Branko Lentić/HRT/43 minute]

[Napomena: nedostaje posljednjih nekoliko minuta filma]

Branko Lentić (rođen 1938.), novinar i urednik, na Televiziji Zagreb radi od 1966. godine. Bio je autor i urednik emisija za mlade te dokumentarne serije "Objektiv 350". Glavni i odgovorni urednik programa TV Zagreb od 1969. do 1972. i prvi direktor Hrvatske televizije (1990.-1992.). Autor je oko 200 dokumentarnih filmova, za koje je nagrađen mnogobrojnim međunarodnim i domaćim nagradama.

Jedan je od osnivača emisije "Alpe-Dunav-Jadran", prvog eurovizijskog projekta JRT-a, a bio je i predsjednik Međunarodnog konzorcija za koprodukciju dokumentarnih filmova, koji je okupio niz TV kuća (BBC, NTV, RAI, STV), te član žirija na mnogim festivalima u zemlji i svijetu. Umirovljen je 1993., od kada radi kao mentor mladim novinarima i dokumentaristima. Dobitnik je nagrade HND-a "Otokar Keršovani" za životno djelo, 2002.

Nedostupan povijesni medij
Lijepo je da je nađen dokument jednog vremena o našem gradu i da ga možemo pogledati iz danjašnje perspektive. Članak je korektno obradio problematiku tadašnjeg Osijeka,iako ima nekih grešaka, a prije svega da Osijek nije bio pretežno poljoprivredni grad jer je bio pretežno industrijski grad. Razlog dolaska i širenja grada je upravo industrija gdje su se ljudi mogli zapošljavati, uz to je i bila i dodatna ekspanzija industrije. Pitanje je gdje smo sada, ljudi su odlzili iz Osijeka, što zbog rata, a više zbog uništene industrije, djelom zbog ratnih djelovanja, više zbog kriminalne pretvorbe i ratnih profitera, za što je kriv vrh države u poslijeratnom periodu, naravno odnosi se na period poslije Domovinskog ili bolje rečeno protu četničkog rata, no najžalosnije je to da su nas uništili "veliki domoljubni hrvati"

Re: Osijek 1967.

na trgu starčevića fićo i tristać !
a pejačevićeva prazna nema dva auta :)
Meni je odličan dokumentarac. Koliko minuta nedostaje?
Eto, vidjeh skoro svoju kuću. :) Zanima me i nešto više o naseljima koja su se gradila po Osijeku, Sjenjak, Vijenac I. Meštorvića i sl.
Hehe, bilo bi fora da netko prepozna svoju rodbinu, prijatelje, susjede. Ima tu dosta male djece koji su danas liudi od 45-55 godina. Možda netko prepozna svoje roditelje dok su bili djeca, ili djedove, bake... :)
kako se ovaj video može skinuti na PC..jednostavno moram ovo imati!!!!
dokumentarac je odličan... meni je kao sociologu još posebno zanimljiva tematika... svaka pohvala za postavljanje, nadam se da će biti još sličnih materijala...
chosen

Ima ga na torrentu. Evo ti link ja ga seedam već danima. Kad ga skineš nastavi ga molim te seedat.

Povijesni medij
evo skidam video pa kad se skine ostavljam dada se seeda ;) nije problem.
birtija mosor na uglu svačićeve i divaltove! jel možete vjerovati da ta tabla od birtije iz '67 još uvijek stoji tamo? :)
fenomenalno! evo gledao sam sa svojima filmić sada, te godine su bili u osnovnoj školi, mama tada živila na Vijencu, a tata u Aninoj i ne mogu vjerovati niti oni, a ja još manje da je Osijek tako izgledao!

svaka čast za postavljanje filma na net. šteta je što se takvi filmovi čuvaju u nekim arhivima umjesto da ih gledamo češće.

šteta što nedostaje dio do kraja. Navijam za još više filmova, ako netko zna kakav link, javljajte!
Malo se previše podcjenjuje ovu sirotinju što je došla 50-tih i 60-tih. A vidim i svi važniji funkcioneri su isto pridošlice, nešto bre nemaju osječki naglasak. A o uzgoju svinja, uf, kad ne bih znao da su određeni uz samu katedralu u Pejačevićevoj ulici držali svinje, začudio bih se kako su to činili u Retfali ili u Bosutskom. Tako da ovo i nije neki dokument, bilo je i onih koji su došli u sam centar grada iz svinjaca iz Šumadije u stanove od 150-200 kvadrata, ali svinjac je još ostao u njima što se vidilo i '91. U flmu su jedino zanimljive snimke grada i zanimljivo je vidjeti kako su i onda bili lopovi na vlasti, narod im plati, a oni ne grade. Stoka...
@essek031, ne moras se sramiti svojih korijena. Ti ljudi sto su '60-tih dosli u grad su ovaj grad izgradili i u medjuvremenu se uljudili.
svakačast arhivaru te sve pohvale raspačivaču ovog geeenijalnog blaga :D :D
hoću još!! odo na link ;)
Leteci mungos

@essek031, ne moras se sramiti svojih korijena. Ti ljudi sto su '60-tih dosli u grad su ovaj grad izgradili i u medjuvremenu se uljudili.

Ne brini se ti za mene, moji kad su došli bilo je i ceste, struje, kanalizacije i telefona, a bilo je i tamo odakle su došli.
Lijep pozdrav!
žaklyna

svakačast arhivaru te sve pohvale raspačivaču ovog geeenijalnog blaga :D :D
hoću još!! odo na link ;)

Ne treba zaboraviti ni korisnika portala koji je ovo snimio i digitalizirao - dumbaos... slobodno mu ubacite pokoju desetinu kikirikija ;-)
pa dumbu pod "raspačivać" podrazumijevah ;) ;) ;)
spontani aplauz za njega ;)
chosen

Za skidanje bilo kojeg videa na netu koristim Real Player. Instaliraš ga i pri gledanju videa ti se pokaže prozor Download this video. Jedan klik, i video ti je skinut u My video .

Pozdrav . . .

Već sam gledao taj doku na HRT PLUS prije 2 god. Odličan je. Sjajan dokument jednog vremena.
Odličan film! Razmišljat ću o njemu danima – već znam. Kad prolazim ovim ulicama sjetit ću se kadrova iz ovog filma. Dobro je znati kako je nekad izgledala Strossmayerova, Divaltova, ulice po Retfali, Jug…
Ima nekoliko svevremenski aktualnih motiva u ovom filmu: vječiti problemi doseljenika u gradove i njihove asimilacije u gradsku sredinu – u pravilu tek u sljedećoj generaciji, zatim urbanističko-komunalna nepripremljenost gradova za toliki priljev stanovništva i sve situacije koje te dvije stvari generiraju. Čini mi se da i danas pišemo ovdje o sličnim problemima, samo što više nije problem kanalizacija nego parkirna mjesta, kapaciteti dječjih vrtića i pedijatrijskih ordinacija…
S druge strane sviđa mi se nepretenciozna slika jednog vremena na kojoj se može vidjeti koliki su se pomaci dogodili u samo 40-tak godina u svim slojevima društva: od najsiromašnijih pa do gradske kreme. Kroz ovih nekoliko sugovornika jasan je nacionalno-politički raspored gradskog establišmenta: kulturu i zdravstvo drže ljudi s germansko-esekerskim prezimenima, a ravnatelj škole i načelnik policije po svoj prilici također doseljenici po partijskom zadatku. Najzanimljiviji sugovornik mi je ravnatelj škole s onom pričom o majci koja je cijeli dan upisivala djecu u školu, a najkomičniji ravnatelj doma zdravlja koji s cigaretom u ruci objašnjava kako su domoroci iz prigradskih naselja navikli na mikroorganizme pa i nisu nikad bolesni, a da samo novopečeni padaju na zaraze! Danas bi ga mediji razapeli i za manje od toga…
Slike sirotinje koja živi u nevjerojatnim uvjetima užasavajuće su – kao da gledamo nekakvu današnju reportažu iz kineske siromašne provincije – a prije samo 40 godina i ovdje je bila jedna takva Kina gdje su obitelji živjele u kućama bez podova i žbuke a ulice se pretvarale u jezera pri najmanjoj kiši! A i to su uvjeti bolji od onih koje bi ostavljali u selima iz kojih su došli trbuhom za kruhom. Danas prigradska naselja Višnjevac, Josipovac i druga – dio su grada i izgledaju lijepo, a cijene nekretnina na tim lokacijama jamče bogatiju klijentelu… Kolo sreće se okreće… Retfala je neprepoznatljiva (s „časnim“ izuzecima u samoj Štrosiki), kvadrati vrtoglavo skupi prosječnom kupcu placa ili nekretnine.
Način odgoja djece viđen u ovom filmu danas ima svoje ime: zanemarivanje i podliježe ako ne sankcijama – barem osudi. Koja bi još 15-godišnjakinja trebala raditi kućanske poslove i biti majka mlađim sestrama i braći – pored žive majke, pa da je 100 puta mama zaposlena?! Ali – ima nade i za tu jadnu djecu 60-tih: jedini su korisnici gradske knjižnice s periferije grada! To daje nadu da će oni znati bolje za svoju djecu…

Imam samo jednu zamjerku filmu: trebalo mu je pridružiti i sliku života nekoliko imućnijih gradskih obitelji – radi pojačanja kontrasta – ili snimiti još i 2. dio… Sve ostalo je izvrsno.
Odličan osvrt na film! (y)

Evo živimo u ovoj kući... A kako ste dospjeli vamo? Pa napio sam se i provalio...
Hahahahahahahahahahahaha! Skoro sam pao sa stolice od smijeha, a šjor doktor je za vrištati sa onim naočalama i cigaretom!

Stoku? Ne držimo stoku? A što je to zeleno? Zečevi, a imamo i dva bravca iza… AAAAAHAHAHAHAHAHAHA!

Jako ste me iznenadili postavljam ovakvoga filma, svašta sam vidio i idem sa smiješkom spavati, gledam koliko mi je bolje sada nego tim ljudima tada. Ovo je bilo jedno krasno i komično putovanje u prošlost. Hvala Vam
Predobar dokumentarac ako tko ima jos linkova gdje se slični filmići glede osijeka mogu skinuti samo mi posaljite na mailbox ili ovdje objavite .

ovaj film bi se trebalo pokazati onima, koji pricaju, kako nam je pod titom i njegovim komunjarama bilo lijepo!
Nijedan režim nije bio dobar. Povijesno uvijek smo htjeli imati svoju državu ali svaki puta kada smo je i imali sami sebe smo doveli do toga da sami nemožemo . Nismo mogli jer smo sami sebe unistavali umjesto unaprijedjivali kao primjer upravo taj Tito je bio hrvat pa eto što nam je donio . Osijek se izgradio ,no mogao je puno bolje kao i cijela Hrvatska. Industrija i poljoprivreda su se razvijali ,a novac nije isao ondje gdje se ta ista grana razvijala nego u vece centre Beograd danas Zagreb. Što je žalosno.
Osječanin

Hehe, bilo bi fora da netko prepozna svoju rodbinu, prijatelje, susjede. Ima tu dosta male djece koji su danas liudi od 45-55 godina. Možda netko prepozna svoje roditelje dok su bili djeca, ili djedove, bake... :)

Evo ja baš maloprije djedu pustio film,on je šezdeset druge došao u Retfalu i totalno se prepoznao u ovom filmu, i njegova priča je bila ista takva :wink:

Inače,prepoznao je dvoje ljudi iz Retfale na samom kraju filma,onaj čovjek (39.min) prezivao se Bašić,a gospođa s kojom film završava je Brzica.
slavonjara

Osječanin

Evo ja baš maloprije djedu pustio film,on je šezdeset druge došao u Retfalu i totalno se prepoznao u ovom filmu, i njegova priča je bila ista takva :wink:

Inače,prepoznao je dvoje ljudi iz Retfale na samom kraju filma,onaj čovjek (39.min) prezivao se Bašić,a gospođa s kojom film završava je Brzica.

gotovo sam sto posto siguran da je čovjek na kraju filma s naherenim francuzerom na glavi moj dida :) čekam još samo potvrdu stare.
Mladjo

gotovo sam sto posto siguran da je čovjek na kraju filma s naherenim francuzerom na glavi moj dida :) čekam još samo potvrdu stare.

Sad dok to kazesh - ima neke slicnosti, a i izleda malo pripito i kune se u ajduka... :D
wHITe

Povijesno uvijek smo htjeli imati svoju državu

Ovo je notorna neistina. Hrvati, kao i vecina ostalih naroda, nisu razmisljali o drzavnosti i nacionalnim drzavama kakve mi danas poznajemo sve do sredine 19. stoljeca. Te puste price o nekoj vjekovnoj borbi za hrvatsku drzavnost i vjecno tinjajuca nacionalna svijest su puste tlapnje kojima se dojilo zedno grlo nacionalno probudjenih Hrvata s pocetka '90-tih.

Ili sto bi rekao Bole: "U srednjem vijeku, veci Hrvat od hrvatskog seljaka je bio - njegov konj."

džizs, priča koja prati film kao da govori o osijeku u zadnjih dvadeset godina... :( mentalitet se, izgleda, ne moze tako lako promijeniti :sigh:

evil monkey

džizs, priča koja prati film kao da govori o osijeku u zadnjih dvadeset godina... :( mentalitet se, izgleda, ne moze tako lako promijeniti :sigh:

mislim da ipak postoji razlika, ona klasična razlika između seljaka i seljačina. to su ljudi koji jednostavno nisu imali prilike za bolji život i obrazovanje već su tu došli trbuhom za kruhom. moja stara je potekla iz identične takve obitelji, a postala je visoko obrazovana i moralna osoba dok neke druge obitelji nisu jednostavno dovoljno radile na sebi te su obazovno i mentalitetom ostale u dalekoj prošlosti.
bazooka_joe

Mladjo

Sad dok to kazesh - ima neke slicnosti, a i izleda malo pripito i kune se u ajduka... :D

jedino se ovaj zadnji dio malo promijenio kroz buduće generacije :)

p.s. ipak sam sad dobio demanti, ne radi mi se o didi

Mladjo

evil monkey

mislim da ipak postoji razlika, ona klasična razlika između seljaka i seljačina. to su ljudi koji jednostavno nisu imali prilike za bolji život i obrazovanje već su tu došli trbuhom za kruhom. moja stara je potekla iz identične takve obitelji, a postala je visoko obrazovana i moralna osoba dok neke druge obitelji nisu jednostavno dovoljno radile na sebi te su obazovno i mentalitetom ostale u dalekoj prošlosti.

nisam se najbolje izrazila - nisam htjela reci da su (svi) seljaci seljacine niti da covjek sa sela s vremenom ne moze prerasti u stanovnika jedne urbane sredine, nego da je opci mentalitet vrlo malo promijenjen: recimo, na pocetku kada se govori o sociologiji gradskog zivota - kod nas jos uvijek puno ljudi uopce nije svjesno sto to znaci urbano/gradsko i po cemu se razlikuje od ruralnog: stanovnici ovoga grada (i dalje) nisu svjesni da svojim vlastitim ponasanjem pomazu ili odmazu urbanosti svog mjesta; zatim kada je netko od tih ljudi koji su zivjeli u blatom prekrivenim ulicama bez kanalizacije rekao: "dodju samo kad su izbori, a inace ih nije briga" (misleci na opcinare i ostale politikante) te kada su ljud platili za komunalne prikljucke, a od toga nije bilo nista (netko stavio lovu u džep), usluge gradske knjiznice pretezno koriste djeca, a tek rijetko odrasli - nije li to pljunuta slika naseg vremena u ovom gradu?

naravno da su blatne ceste u medjuvremenu asfaltirane, uvedena je infrastruktura, pustim ulicama ne vozi vise pokoji fico nego smo zaguseni vrevom, bukom i smradom automobilskog prometa, ljudi su slali djecu u skole i na fakultete pa sad ima i obrazovanog (iako necu reci kulturnog) svijeta u osijeku, ali to sve - za mene osobno - ne mijenja cinjenicu da je osijek, ispod svoje vise ili manje uglacane povrsine, bio i ostao selendra. taman kad su djeca ovih ljudi iz dokumentarca stasala i rodila novu generaciju koja je po nekim zakonitostima drustvenog razvoja mogla i/ili trebala od osijeka napraviti malu urbanu oazu u bespucima slavonskih oranica, dogodio se prokleti rat, a posljedice tih dogadjaja jako dobro poznajemo.

da sumiram: ja i dalje mislim da, uslijed svega spomenutog, atmosfera i opci mentalitet osijeka 2010. nije daleko od onoga kako je bilo 1967..
@evil monkey

nu kikoša
Rodila sam se u Divaltovoj, doduše u onom dijelu u kom su bile građene kuće a ova sirotinja je sa bikare ili ti današnjeg Juga II, uglavnom došljaci. Škola je moja u koju sam išla samo prvi razred, a poslije u VBK, a direktor škole je bio i moj direktor i susjed na VBK.
Morat ću još koji puta pogledati film i zaustavljati ga na onim snimkama iz zraka da točno lociram područje koje se snima. Sve mi je nepoznanica osim Pejačevićeve to sam odmah prepoznala.
upravo sam namontirala djedi i baki da gledaju! uživaju prepoznavajući ljude i ulice..
hvala onome tko je aploadao film :)
kudjaokomtiskokom

upravo sam namontirala djedi i baki da gledaju! uživaju prepoznavajući ljude i ulice..

ja taman spržio film za svoju baku i didu :)

@zli majmune, jako dobar post s tim da bi ja nadodao da su i prečesto ograde postavljane ne samo u glavama tih došljaka, kojima je od tvrdog kamena otvrdnila glava i njima i budućim generacijama, nego i od strane urbanog građanstva, kako u to vrijeme tako i sada. jer kada se sve svodi na sociološku i statističku analizu, kako smo to vidjeli i u filmu, a ne radi se na njihovom oplemenjivanju i "učenju" gradskom načinu života tada ne vjerujem da postoji ikakva prava volja za napretkom.
Mladjo

s tim da bi ja nadodao da su i prečesto ograde postavljane ne samo u glavama tih došljaka, kojima je od tvrdog kamena otvrdnila glava i njima i budućim generacijama, nego i od strane urbanog građanstva, kako u to vrijeme tako i sada.

naravno, apsolutno se slazem, kada sam govorila o (ne)postojanju urbane svijesti u osjeckim glavama, nisam mislila samo na dosljake (u krajnjoj liniji - svi mi imamo neke "dosljake" u svojim korjenima), nego na cjelokupnu gradsku populaciju, kako nekad tako i sada...
Mladjo

slavonjara

Osječanin

likovi na kraju su 100% gospodin Bašić,gđa Brzica i Krišto Vinko sa francuzerom na glavi !!!
pa to je urnebesni snimak
otac mi je mlađi nego ja danas (Vinko ) ubio sam se od smijeha !!
svaka ćast ljudima koji su ovo iskopali
robertcro

Mladjo

slavonjara

Osječanin

likovi na kraju su 100% gospodin Bašić,gđa Brzica i Krišto Vinko sa francuzerom na glavi !!!
pa to je urnebesni snimak
otac mi je mlađi nego ja danas (Vinko ) ubio sam se od smijeha !!
svaka ćast ljudima koji su ovo iskopali

i moji baba i dida su potvrdili da je čovjek s francuzerom krišto, odnosno tvoj stari, pa ga eto pozdravi od budalića :)
DRAGOS je napisao-film je odličan. Djeca koja idu u školu rođena su 1959. Među njima se prepoznaju Zvonko Arambašić iz Požeške ulice, Marko Piškorjanac sa Stadionskog naselja, Darko Tolić iz Frankopanske ulice koji su upoznati sa filmom prije 7-8mj. itd. Obitelj koja živi u deset kvadrata prezivala se ČALIĆ preselila je u Aljmaš, djevojka od 15god. Neda Čalić (1952god.) živi u Kanadi, mlađi brat(1962) umro je prije par godina, stariji brat Antun Čalić (1955god.) živi u Dalju i upoznat je sa filmom i on se nalazi sa grupom djece koja se voze na zaprežnim kolima (platonu). Mjesto radnje nalazi se u Vatrogasnoj ulici kod kućnog broja 53-57. Kuća u koju je provalio čovjek nalazi se točno na uglu Divaltove i Vatrogasne ulice točno na mjestu gdje se sada nalazi slastičarna GRANDE (na mjestu svinjca je šank). Vodovodna pipa je bila na istom uglu. Nepoznat mi je još ostao čovjek koji vodi konja ispred kuće u Vatrogasnoj 33-35, nadam se daću i to doznati od obiteli od koje mislim da je to on. Inače u tome dijelu živio sam od 1965. tako da mi je sve poznato. Lijep pozdrav DRAGOS
DRAGOS

DRAGOS je napisao-film je odličan. Djeca koja idu u školu rođena su 1959. Među njima se prepoznaju Zvonko Arambašić iz Požeške ulice, Marko Piškorjanac sa Stadionskog naselja, Darko Tolić iz Frankopanske ulice koji su upoznati sa filmom prije 7-8mj. itd. Obitelj koja živi u deset kvadrata prezivala se ČALIĆ preselila je u Aljmaš, djevojka od 15god. Neda Čalić (1952god.) živi u Kanadi, mlađi brat(1962) umro je prije par godina, stariji brat Antun Čalić (1955god.) živi u Dalju i upoznat je sa filmom i on se nalazi sa grupom djece koja se voze na zaprežnim kolima (platonu). Mjesto radnje nalazi se u Vatrogasnoj ulici kod kućnog broja 53-57. Kuća u koju je provalio čovjek nalazi se točno na uglu Divaltove i Vatrogasne ulice točno na mjestu gdje se sada nalazi slastičarna GRANDE (na mjestu svinjca je šank). Vodovodna pipa je bila na istom uglu. Nepoznat mi je još ostao čovjek koji vodi konja ispred kuće u Vatrogasnoj 33-35, nadam se daću i to doznati od obiteli od koje mislim da je to on. Inače u tome dijelu živio sam od 1965. tako da mi je sve poznato. Lijep pozdrav DRAGOS

:clap: :worship:
prekrasan film-iako me rastuzio...nisam mogla niti pomisliti da u mojem susjedstvu ljudi tako zive...Iako je u mojoj ulici bilo nekoliko obitelji koje su postale jako imucne,a ostale su vjerne svojemu nacinu zivota-sve do rata.Sjeca li se netko prve besplatne voznje' novim'tramvajem[trajvanom-kako je govorila moga lege mama]? :roll:
DRAGOS

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Ja sam prepoznao Mehu, to vam je onaj što na početku filma gura ona plato kolica a živio je sa svojom dragom Marom u katakombama.
Hebote kako je to davno ....
kudjaokomtiskokom

Molim i drugi put :P
Ovo je vrunski. Sad sam tek s guštom pogledao cijeli dokumentarac :)

Svaka čast na uploadu.

tražim link na video o starom osijeku...

ljudi, pomagajte. ubih se tražeći link na filmić o osijeku, tamo neke 1960.-1965.
filmić traje oko pola sata i, usudio bih se kladiti, link se prije nalazio negdje na ovom forumu među slikama starog osijeka ili tako nekako.
eto, kako nisam uspio u potrazi molim pomoć pa ako netko zna ili se sjeća bio bih vrlo zahvalan...

Re: tražim link na video o starom osijeku...

Dobro došao na Osijek031!

Izvoli :

Pogledajte video:

Objektiv 350, Ljudi s periferije [Branko Lentić/HRT/43 minute]
Povijesni medij
Tnx: Dumba
[Napomena: ndostaje posljednjih nekoliko minuta filma]
anakonda

evo ti link pa traži

da, tu sam i ja počeo tražiti samo mi je u sjećanju ostao topic sa pregršt slika pa sam odustao misleći da pretražujem krivi thread.
hvala svejedno.

simo031

Dobro došao na Osijek031!

Izvoli :

LINK

to je to, ogromno hvala.
btw, nisam ja baš sasvim novi ovdje samo što nisam baš bio aktivan.češće nešto pročitam nego što upišem a teme gdje sam imao pokoji upis su zacijelo obrisane tako da mi stoji broj postova: 0.

pozz
eh koja priča!!!! ovo je najbolja stvar ove godine objavljena na "Osijek031"! trebalo bi nagraditi osobu koja je ovo postavila.svaka čast.
ljilj

eh koja priča!!!! ovo je najbolja stvar ove godine objavljena na "Osijek031"! trebalo bi nagraditi osobu koja je ovo postavila.svaka čast.

Khm, to je objaljeno prije dvije i pol godine. ;-)
...dakle, nevjerojatna je sličnost ondašnjih putnika vlaka bez voznog reda koji su odlučili sići u Osijeku s dobrim dijelom "Osječana" koji danas žive i rade u gradu...samo što je blata po ulicama puno manje...
Leon

ljilj

Khm, to je objaljeno prije dvije i pol godine. ;-)

...sve sam ja zakomplicirala, zaboravih da je ova tema već otvorena, pa sam otvorila novu i tako to....
...primite moje isprike.....
ma nema veze ja prvi put gledam.to je kao da i nije objavljeno prije 2,5 godine.i dalje mislim da bi to trebao biti "stalni postav" ovog portala

Tagovi