Napokon Trg!

Osijek

Napokon Trg!

Čestitamo Dan neovisnosti!

Komentari?
Napokon! Nakon svih gluposti, krivih nacrta, izgubljenih instalacija, prepucavanja s građevinskim dozvolama.... Vjerojatno za većinu nas jedina rekonstrukcija trga u životu...Nadam se samo da se objekti na njemu neće morati svako malo krpat (poklopci na stupovima na Trgu Marina Držića su već strgani!) A trg sada izgleda vrlo lijepo. Mislim da se isplatilo i vremena i novaca!
Da, samo što su malo bolje mogli napraviti program i ne dovoditi konje. U ovo sam umalo ugazila :)

Napokon je nova vlast opravdala svoju izbornu pobjedu i pokazala da se stvari mogu ispravno, brzo i ucinkovito napraviti samo kad se hoce i kad se stvarno radi.
Fotka je super. Trg je prelijep. Novaca je utrošeno prestrašno puno. Sram bilo Onog_Tko_ih_je_ beskarakterno_strpao_u_dzep.
steam

Napokon je nova vlast opravdala svoju izbornu pobjedu i pokazala da se stvari mogu ispravno, brzo i ucinkovito napraviti samo kad se hoce i kad se stvarno radi.

Ovo je zajebancija ili...
RKL

Ovo je zajebancija ili...

A sto ti mislis? ;-)
bilo je na STVu neki dan koliko je "zapravo" kostao trg. cifra je preko 100 milijuna kuna... radili su zbroj svih troskova.
da podsjetim, pocetna investicija je trebala biti 2 milijuna... :roll:
steam

A sto ti mislis? ;-)

Pa nekako se nadam da je.
steam

Nova vlas napravila trg??? Helou??? Pa oni i tako izjavljuju da tako nešto skupo nikad ne bi napravili. Da smo čekali Đapića napravio bi sigurno nešto pošteno, kao svoj magisterij naprimjer...
Kako možete biti takvi ljudi i uvijek u nečemu dobrom samo gledati onu lošu stranu, nije li nam svima sada drago što je trg gotov, ako je i utrošeno toliko para što vas briga za to, ne bi potrošili da nisu imali, a i tako nam nikad te pare ne bi dali na ruke, svejedno nam je, budite optimistični ipak se nešto napravilo, nisam iz Osijeka, ali otprilike poznam situaciju
Pozdrav svima!
E, kad sjednem na onu klupu od sedam milja eura pa niko me neće nikad oterat s nje...
Gost

ako je i utrošeno toliko para što vas briga za to, ne bi potrošili da nisu imali, a i tako nam nikad te pare ne bi dali na ruke, svejedno nam je, budite optimistični ipak se nešto napravilo, nisam iz Osijeka, ali otprilike poznam situaciju
Pozdrav svima!

Poznaš ti vražju mater da oprostiš... Kao prvo itekako nas treba biti BRIGA i nije nam SVEJEDNO što je utrošeno toliko para!!! Nisi iz Osijeka pa možda TEBE NIJE BRIGA... Jebote optimizam koji ne ide iz tvog džepa jer nisi osječki porezni obveznik!
Na Dan neovisnosti 2005., u općenito klimavim financijskim, društveno-političkim i socijalnim vremenima, Osijek- grad na Dravi u Istočnoj Slavoniji, dobio je novi gradski središnji trg.

Ovaj je trg vrlo bitan za gospodarski razvoj i socijalnu stabilnost građana. Prethodna «koalicijska» gradska i županijska vlast izmislila je «projekt trg», a nova je prionula da ga dovrši. Nakon godinu i pol dana građevinskih radova, ovaj je glavni trg vrijedan 65 milijuna kuna.

Trg ima podno gradsko grijanje, koje služi kako se njegova površina ne bi zaledila preko zime. Na trg, koji nosi naziv Ante Starčevića, postavljeno je petnaestak klupa, koje koštaju između 5000 i 6 000 EUR po komadu: Na jednonožnim betonskim klupama učvršćene su letve od drveta uveženog iz Afrike. Inače, mnoge svjetske okolišne i ekološke udruge vode trenutno kampanju protiv sječe ove vrste afričkog drveta.

http://alert.zeleni.hr/index.php?subaction=showfull&id=1128865276&archive=&start_from=&ucat=&
E dragi moji ovo je strašno!!!slažem se da se treba obnavljati. Samo ja znam koliko sam bila oduševljena rekonstrukcijom trga ali ovo više nema smisla!kad smo već kod klupa moram reći da mi padne mrak na oči kad se sjetim da jedna takva košta 6200 europa i da će klinci i idioti lijepiti žvake i raditi slične gadosti...
Osim toga moram komentirati tu famoznu "fontanu" ! Ljudi moji bacite lagani kružni pogled na arhitekturu okolnih zgrada...zar vi stvarno mislite da se to šareno futurističko čudo uklapa u naš grad!? posumnjat ću u dobar ukus osječana ali o ukusima se ne raspravlja pa neću ulaziti u detalje.
Što se tiče vlasti suzdržavam se dodatnih komentara! Lako se kititi tuđim perjem!
hm..covjek koji nije iz OS bi mogao dobiti dojam da niste normalni ("nisu kršteni!?") sto se arhitekture tice :) malo malo pa neki eksces iliti exhibicija tipa stuc, trg, spomenik kod shetacha, fontana, "ljepotica" ovo ono....zaustavite ovog, zaustavite onog...pa nije ovo Brazilija da se raskrchi parsto hektara shume i pozovu se svi ludjaci koji znaju crtat u CADu i nek daju svoj doprinos pa cemo imat instant grad!! :)
iawgoM

hm..covjek koji nije iz OS bi mogao dobiti dojam da niste normalni ("nisu kršteni!?") sto se arhitekture tice :) malo malo pa neki eksces iliti exhibicija tipa stuc, trg, spomenik kod shetacha, fontana, "ljepotica" ovo ono....zaustavite ovog, zaustavite onog...pa nije ovo Brazilija da se raskrchi parsto hektara shume i pozovu se svi ludjaci koji znaju crtat u CADu i nek daju svoj doprinos pa cemo imat instant grad!! :)

Da! Slažem se u potpunosti! Upravo na takve stvari sam htjela upozoriti! Zamislite kako ćemo izgledati za nekoliko godina! Očito da nam je moto "od svakog pomalo" ....želimo izgledati svjetski,a pravimo cirkus od sebe!
iawgoM

Da! Slažem se u potpunosti! Upravo na takve stvari sam htjela upozoriti! Zamislite kako ćemo izgledati za nekoliko godina! Očito da nam je moto "od svakog pomalo" ....želimo izgledati svjetski,a pravimo cirkus od sebe!
što se tiče spomenika kod šetača to je sasvim druga priča!Imate i opis na ploči što bi taj spomenik trebao predstavljati i eto vam razloga zašto tako izgleda...bio je rat, a spomenik simbolizira rat...zato nam tako i smeta, i trebao bi smetati
Meni fali spomenik "skupina građana" na trgu... Bio mi je lijep...
RKL

e da i ja se zapitah sta s time? hebemu to je jedna od rijetkih stvari kojih se sjecam jos dok sam ko klinac dolazio u OS...
iawgoM

RKL

e da i ja se zapitah sta s time? hebemu to je jedna od rijetkih stvari kojih se sjecam jos dok sam ko klinac dolazio u OS...

gdje ćemo se sad pentrati za vrijeme koncerata, kontam da nije poželjno skakati po klupama od ugroženog afričkog drveta od par tisuća eurića
nevia

što se tiče spomenika kod šetača to je sasvim druga priča!Imate i opis na ploči što bi taj spomenik trebao predstavljati i eto vam razloga zašto tako izgleda...bio je rat, a spomenik simbolizira rat...zato nam tako i smeta, i trebao bi smetati

svaka čast ideji da se zahvali žrtvama rata i dragovoljcima, ali ti radijatori su šaka u oko. ružno do bola.
Gemi

Ovaj je trg vrlo bitan za gospodarski razvoj i socijalnu stabilnost građana. Prethodna «koalicijska» gradska i županijska vlast izmislila je «projekt trg», a nova je prionula da ga dovrši. Nakon godinu i pol dana građevinskih radova, ovaj je glavni trg vrijedan 65 milijuna kuna.

Gledao sam jučer neku emisiju na TV-u (možda čak i Dnevnik) o nekom stambenom naselju što se izgradilo kod Zagreba. Ono, zgrade, park, bla bla, a troškovi izrade 35 mil. eura.
Evo informacija na Netu:
http://www.novi-dvori-zapresic.htnet.hr/hrv/index.asp

Dakle, to je otprilike ono što se može dobiti s 4x više novaca, pa može poslužiti kao primjer za usporedbu :)
Bilke

Gledao sam jučer neku emisiju na TV-u (možda čak i Dnevnik) o nekom stambenom naselju što se izgradilo kod Zagreba. Ono, zgrade, park, bla bla, a troškovi izrade 35 mil. eura.

Dakle, to je otprilike ono što se može dobiti s 4x više novaca, pa može poslužiti kao primjer za usporedbu

hm..ovo ti je onako, da ponovim izraz "instant" naselje sto su Ameri (bijeli) izmislili da bi pobjegli od "kmica" u predgradja..
inace sluzbeni site projekta Hoto Ville je http://www.hoto.hr/kuce/naselje.html

i to se ne "dobiva" s toliko novaca vec se prodaje po1600€ kvadratni metar....
da zanima me zna li itko gdje je skupina građana?
zna li itko gdje će biti postavljeni?
Meni je samo zao sto u zimsko doba kad krenu minus temperature i kad beskucnici dofuraju grijati noge na podno grijanje na Trgu, nece moci ugrijati kokice i kite na onim klupama.... :'-(
Mislim da je trebalo potrositi jos koju mikicu Ojra i provesti i kroz njih grijanje, a onda montirati onu africku tvorevinu koja je tako velelebno zasjenila bezvrijednu slavonsku hrastovinu...

A mozda se dogodine netko i to dosjeti pa krenemo u obnovu...
gemi@, rekoh davnih dana da ti trebaš biti na nekom vodećem mjestu u vlasti! kako će sad jadni osječani biti mrzlih guza :samui: :cold:
Trebao bi se pojaviti neki umjetnik koji bi performanceom pokazao da africko 6200_EUR_drvo gori isto ko i ono nase obicno od 620. :)
ti bi odmah radikalno...deder nesto profinjenije...mozes ti to, no!?
e ne komentirate izjavu HSP-ovca Matkovića "evo trg je gotov i građani ga mogu konzumirati u količinama koje žele!"

Re: Napokon Trg!

fušarili za 60 mil.kn. trg je prepun grešaka, viri višak staklene stijenke s gornje strane ulaza u pothodnik kod zgrade županije, ploče na trgu na mjestima katastrofalno umetnute,,i tak. super. baš me zanima gdje su pare zapravo otišle.
al dajte raji nek se veseli pastelnim bojama i vodi kako štrca par sati dnevno,valjda su lampice bile skupe, ko zna.
bez obzira što se o ukusima ne raspravlja, meni ta kvazi-fontana izgleda kao da šiklja voda iz napuklih cijevi nuklearne elektrane u pothodniku, one fluo-boje su radioaktivne, o troškovima tog briljantnog zdanja nema svrhe raspravljati, nekom su u svakom slučaju prepuni džepovi
William H. Bonney

e ne komentirate izjavu HSP-ovca Matkovića "evo trg je gotov i građani ga mogu konzumirati u količinama koje žele!"

Baš me zanima šta će reći kad skejteri tu izjavu shvate doslovno :lol:
btw. skejteri se okupljaju iza katedrale jos otkad je ta dionica trgova bila zgotovljena...par likova sam vidjela i u novoj nam suncanoj....iako se mora priznati da otkad je skate parka, nista im trenutno nije tako zanimljivo kao tamosnje skate sprave.
Gemi

btw. skejteri se okupljaju iza katedrale jos otkad je ta dionica trgova bila zgotovljena...par likova sam vidjela i u novoj nam suncanoj....iako se mora priznati da otkad je skate parka, nista im trenutno nije tako zanimljivo kao tamosnje skate sprave.

Pere te "information frenzy", ili jednostavno profesionalna deformacija? :)
A jeste li primjetili kako su stupići kod onog mini kružnog već uništeni! Ne mogu vjerovati svojim očima! Pa što onda da očekujemo za nekoliko godina?! A da ne spominjem koliko mi nedostaje zelenila ili cvijeća, nadam se da ćemo u proljeće doživjeti i to....neka postave nešto!!!
Uz to sve sam još fascinirana briljantnom idejom o investiciji u kupnju takozvanih strojeva za skidanje žvaka s poda, pa ćemo vjerojatno trebati nekakav stroj za skidanje istih s klupa itd....itd...a gdje je tu kraj!?
eee...one klupe ima da masiraju kada sjednem na njih s obzirom koliko koštaju...a možda i da propjevaju...hm hm...

meni je trg oke smišljen ali je isto tako nekako nedovršen...fali mi sitnica, šta ja znam

fale mi one komunističke žardinjere na kojima sam redovno prije škole ostavljala jajnike...eeeeh

i baš me zanima koliko će taj naš novi trg ostati u ovakvom stanju!! mjesec?? dva?? ili do proljeća?

s obzirom da mi još uvijek spadamo u balkanski mentalitet, sumnjam da će u ovakvom izdanju dočekati proljeće..hehe.. :D
nema veze s trgom, ali srušili su onaj dimnjak bivše keksare za koji se ovdje pričalo da će biti uklopljen u nove zgrade :!: ??
Da eto narode dobili smo trg...na fontanu ću se ipak naviknuti(iskreno ja sam za "ograđenu" klasiku..ali što je tu je..)i nije mi to glavna zamjerka,nego ne mislite li da je trg malo taman..te neke "štedne " žarulje baš i nisu nešto "svjetle"(a primjetio sam da sad te žarulje koriste u cijelom gradu)..mislim nekad si ipak na Trgu ili recimo Trgu slobode,pa čak i na promenadi mogao skoro tražiti iglu po noći,a sad mi to sve izgleda nekako ..k'o u varošici..ajd ako se u ostalom djelu grada štedi,ali mislim da bi glavni trg trebao blještati k'o Betlehem...bar sam ja tako mislio kad su stavljali ove nove ,velike svjetiljke..a rješenje je vjerojatno vrlo jednostavno:promjeniti jače žarulje...ali ..tko će se toga u poglavarstvu sjetiti..Mislim da takvo svjetlo u Zagrebu na Jelačićevom trgu nije...
nevia

da zanima me zna li itko gdje je skupina građana?
zna li itko gdje će biti postavljeni?

..skupina građana je sad u Tvrđi u pokraj Vodenih vrata na obnovi,a trebala bi biti postavljena na obnovljenom Trgu slobode i to u djelu kod Kapucinske crkve i Sl.banke..a kad će to biti to će odlučiti ova NOVA VLAST..pa ćemo i njih moći komentirati..mada po njihovim najavama načekat ćemo se ..živi bili pa vidjeli
meni se uvijek piški kraj nove fontane!

ili to nema veze s novom fontanom nego s vodom koja curi, kaplje i šprica općenito!?!?

hm hm
Pazi da te Debeli ne ufotka... ;-)
LOL
ne mora debeli, ima kamera po trgu
Johanna

Da, samo što su malo bolje mogli napraviti program i ne dovoditi konje. U ovo sam umalo ugazila :)

E ovo je trag invalidskih kolica ili ?
nevia

iawgoM

Taj spomenik simbolizira da je ovaj grad smetlište, a ne posljedice rata. Drugonagrađeni projekt koji nije realiziran u cjelosti (Staklene ploče u šetalištu sa zahvalom poginulim braniteljima) su meni i mnogima mnogo bolje i originalnije rješenje od 6 hrđavih Šlepova nasranih u sred grada na koje se nesmiješ naslonit jel će ti stara j*bat sve po spisku kad bude prala jaknu. Nemojte opravdavat promašene projekte u ovom gradu kad nemate nikakve koristi od njih.

D

nema veze s trgom, ali srušili su onaj dimnjak bivše keksare za koji se ovdje pričalo da će biti uklopljen u nove zgrade :!: ??

E D: nije to keksara to je bila pekara, a keksara je kod Ruđerice.
Ajd sad daj kikiki :lol:
debeli

nevia

iawgoM

Taj spomenik simbolizira da je ovaj grad smetlište, a ne posljedice rata. Drugonagrađeni projekt koji nije realiziran u cjelosti (Staklene ploče u šetalištu sa zahvalom poginulim braniteljima) su meni i mnogima mnogo bolje i originalnije rješenje od 6 hrđavih Šlepova nasranih u sred grada na koje se nesmiješ naslonit jel će ti stara j*bat sve po spisku kad bude prala jaknu. Nemojte opravdavat promašene projekte u ovom gradu kad nemate nikakve koristi od njih.

Uglavnom- radijator je najlošije urbanističko rješenje u gradu, zatvara cijeli Trg slobode, pa sve daje kalustrofobičan, neuredan i socijalističko- nostalgičarski dojam.

Sasha

debeli

nevia

iawgoM

Uglavnom- radijator je najlošije urbanističko rješenje u gradu, zatvara cijeli Trg slobode, pa sve daje kalustrofobičan, neuredan i socijalističko- nostalgičarski dojam.

dobro u pravu si ali taj škver zadovoljava funkciju ležečeg policajca pa čepinska mafija nemože više parkirat pred sagu hehe.

Gost

mislim da se trebaš ponositi ovim što si napisala...

NE!!
Gost

Imas kikiriki. Daj se logiraaaaaaj!
D

LOL

fala za kikiriki sad mogu na tekmu :lol:
Sori, Gemi. A ne daaaaa mi se...

goose

Gost

mislim da se trebaš ponositi ovim što si napisala...

NE!!

Okej, ako je to tvoje mišljenje...
debeli

D

LOL

fala za kikiriki sad mogu na tekmu :lol:

anytime, zaslužio si ti i više :)
@sasha, pa nije to valjda baš takva gnjavaža :wink:

Tagovi