Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Ovogodišnji WineOs okupio više od 3400 gostiju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67214
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2024. 8:32 
Naslov:  [FOTO] Ovogodišnji WineOs okupio više od 3400 gostiju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ je o Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije, tradicija i prepoznatljiv imidž, rezultirali su novim rekordima.

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja. Na sajamskim radionicama nazočni su kušali vina iz tri države te su se upoznali s maslinovim uljima i francuskim sirevima. U sklopu kulinarskog programa na pozornici su kuhala tri mlada osječka kuhara (Hrvoje Harač, Tihomir Bježančević i Saša Ninković) koji su prezentirali jela od mesa i ribe te po prvi put i veganske zalogaje. Osim njih, ponovno je kuhao i predsjednik splitske udruge ŠKMER Željko Neven Bremec koji je predstavio tradicionalna dalmatinska jela.

Veliko hvala svima koji su pomogli da WineOS u svojoj devetoj inkarnaciji dokaže da smo svi zajedno spremni za nove izazove i novu eru vinske priče u Osijeku, Osječko – baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji i Baranji. Zabilježili smo rast broja izlagača, posjetitelja i poslovnih posjetitelja između 10% i 15%. Tu ne govorimo samo o našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima, nego i poslovnim partnerima izlagača, stručnim i poslovnim posjetiteljima, novinarima, ljudima iz organizacije, ukratko, svima koji su bili dio ove sjajne priče“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora WineOS-a Boris Ocić.

Galerija 031: 9. WineOs [2024.]
[Foto: Damir Varmuža Piksel photography][12.-13.01.2024.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Vesele izvrsne reakcije izlagača i publike kao i činjenica da smo dobili nekoliko konstruktivnih kritika o tome što bi trebalo doraditi ili promijeniti do sljedećeg, jubilarnog desetog WineOS-a. Najvažnije je da već sada imamo djelomične informacije o sklopljenim poslovima na sajmu i one sugeriraju očekivani rast. Hvala svima koji su sudjelovali. Potrudit ćemo se da sljedeće izdanje bude doista nezaboravno“, dodao je idejni začetnik i izvršni predsjednik WineOS-a Vinko Ručević.

Svaka godina nosi nove izazove, posebno kada se mijenja mjesto održavanja. A nama je ovo već peta lokacija sajma pa smo bili spremni na stres i rješavanje detalja u zadnjem trenutku. Vesele me izvrsne reakcije sa svih strana, sada smo se dobro upoznali s prostorom i imamo viziju kako jubilarni WineOS učiniti još boljim, privlačnijim, atraktivnijim za izlagače i publiku. Zahvaljujem svima koji su pomogli da deveti WineOS bude najbolji i najveći do sada“, zadovoljno je komentirao izvršni direktor WineOS-a Denis Despot.

Za kraj ćemo se pozabaviti brojkama. Na približno 2800 četvornih metara Gospodarskog centra korištenih za WineOS smjestilo se 106 izlagačkih mjesta te pozornica na kojima se predstavilo preko 130 izlagača i brendova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Španjolske. Kroz prostore WineOS-a u dva je dana prošlo više od 3400 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara; ukupno s organizatorima i izlagačima gotovo 4000 ljudi. Posjetitelji su koristili više od 3500 čaša kušajući gotovo 600 različitih vina i žestokih pića. Popijeno je oko 3000 litara vode, potrošena je tona leda, a sudionici radionica kušali su sedamdesetak različitih vina uz nekoliko vrsta francuskih sireva te raznih maslinovih ulja.


Tekst: Udruga Dekanter
Foto: Damir Varmuža Piksel photography

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: