[16.10.2023.] Sutra, u
utorak 17. listopada 2023., na platou Eurodoma priprema se
gastronomski spektakl. Riječ je o sajmu strukovnih zanimanja „
Jauzna fest“
Ugostiteljsko – turističke škole koji će zajedno s
Ekonomskim fakultetom u Osijeku u sklopu
EU projekta VirtuOS dovesti pravi mali gastro-show u prijepodnevnim satima, a otvoren je za sve posjetitelje. Otvorenje je u
9:30 sati.
Kuhat će se, jesti i raspravljati o hrani, o prehrambenim navikama i njenom značaju za ljudsko tijelo, ali i zajednicu. Fenomen jauzne, užine ili gableca puno je više od obroka.
On nam je izrazito bitan da prebrodimo radni dan, a o tome će dodatno govoriti
kuhari, nutricionisti, influenceri te
ljudi iz struke koji će nam objasniti iz čega crpe inspiraciju za jela te kako iskoristiti maksimalno od namirnica da ne bismo bacali hranu.
Osim poučnih panela, učenici i mentori Ugostiteljsko-turističke škole demonstrirat će svoje vještine kuhanja dok gosti u istima uživaju. Osim već navedenoga, u sklopu Jauzna festivala održat će se i
B2B natjecanje u pripremanju Jauzne, u formi televizijski kulinarskih emisija, no ovog puta imat ćemo priliku sve to gledati uživo.
Cijeli događaj bit će uveličan dolaskom proslavljenih kuhara kao što su
Mario Mandarić, Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović, Tomica Đukić, Ivan Đukić, Igor Vlatković i još mnogi drugi, od kojih će jedni kuhati, drugi pričati, a treći mentorirati i ocjenjivati timove u natjecanju.
[12.10.2023.] Jednodnevni festival posvećen
obroku kojemu se svi posebno radujemo – onom za vrijeme stanke na poslu, u školi, na fakultetu -
Jauzna fest.
Festival organizira
RCK Ugostiteljsko-turistička škola u sklopu
EU projekta VirtuOS u suradnji s partnerom
Ekonomskim fakultetom iz Osijeka, a svrha mu je osvijestiti vlastiti stil života i prehrambene navike svakodnevne užine te naučiti pripremati zdrave obroke koji se mogu užinati.
Sajam strukovnih zanimanja - Festival pod imenom
Jauzna održat će se u
utorak, 17. listopada 2023., u dvorišnom prostoru Eurodoma, a program započinje u
9:30 sati.
Na Jauzni će se
kuhati, jesti i govoriti o hrani, a o tome zašto je taj obrok toliko važan za naše tijelo, ali važan i kao sociološki fenomen, govorit će poznati kuhari i nutricionisti, influenceri i HR-ovci uz podršku nastavnika, mentora i učenika RCK Ugostiteljsko-turističke škole. Posebno se veselimo dolasku
Tomice Đukića (chef Hrvatske nogometne reprezentacije i Restorana Vinarije Josić), poznatim chefovima
Damiru Tomljanoviću i Stjepanu Vukadinu te Mariju Mandariću koji će kroz panele i predavanje prenijeti djelić svojeg bogatog iskustva na publiku, otkriti im tajne pripreme ukusne jauzne i pokazati im kako kuhati na zero waste načine, dok će Chef
Ivan Đukić, stručnjak za tradicijska jela pripremiti izvrsnu jauznu s našim domaćim namirnicama.
Vjerujemo da će zabavan dio programa biti i
Master of Jauzna – B2B natjecanje u pripremi najbolje jauzne! Predstavnici osječkih tvrtki će kuhati,a chefovi Tomljanović, Vukadin i Mandarić će ih mentorirati i uputiti u pripremu Master jauzne te u konačnici i ocijeniti te proglasiti prvog Mastera of Jauzna.
Veselimo se vidjeti vas na Jauzni, a sa sobom obvezno povedite i kolege s posla / škole / fakulteta – jer što je Jauzna bez dobrog društva?! Ulaz je slobodan za sve.
