
Ovog vikenda,
30. rujna 2023. započinje drugi po redu
Mjesec baranjske kuhinje, projekt kojim otvaraju vrata Baranje za sve ljubitelje
baranjske kuhinje i one koje žele naučiti vještine pripreme
autentičnih baranjskih jela.
Na pitoresknim baranjskim lokacijama nastupaju naši
baranjski chefovi, čuvari tradicije i poznavatelji baranjske kuhinje.
Prvog dana Mjeseca baranjske kuhinje, u subotu 30. rujna, domaćin je
Stipo Golubov iz Gajića koji će nas upoznati s pripremom ovčjeg paprikaša, a u nedjelju, 1. listopada nam otvara vrata svojeg dvorišta chef
Šandor Juhas u Zmajevcu, gdje će se kuhati pileći paprikaš i trganci.
Tijekom čitavog Mjeseca baranjske kuhinje, sudionici radionica moći će zapisati u svoje „
Recepti“ bilježnice tajne sastojke i jela neobičnih imena, poput perkelta od soma, turos teszta, glupana i trganca, zavezanaca i drugih ribljih, mesnih, ali i vegetarijanskih delicija, uz savjete chefova
Bake Bele iz Kopačeva te
Bobana Đurića iz Društva prijatelja baranjskih starina-Šokačka kuća u Topolju.
U Čemincu, kod chefa
Stipe Dumančića, održat će se radionica za 'ponavljače', radionica pripreme baranjskog, ljutog čobanca. Mjesec baranjske kuhinje zaokružuje baranjski gastro hedonizam u raskošnom dvorištu chefice
Kristine Perković koja će zatvoriti ovaj uzbudljivi gastro mjesec sa pripremom kraljevske teletine ispod peke!
Organizatori ove manifestacije su TZ Općine Bilje-Kopački rit, TZ Baranje i TZ Draž. Projekt financira Hrvatska turistička zajednica.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionice putem google obrasca:
