Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



9. WineOS [2023.]: Preko 130 izlagača i brendova očekuje nas na novom WineOS-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66145
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.08.2023. 12:25 
Naslov:  9. WineOS [2023.]: Preko 130 izlagača i brendova očekuje nas na novom WineOS-u
Od 12.01.2024. 16:00 do 13.01.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[4.1.2024.] Bliži nam se deveto izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, ostalo je još samo osam dana do početka. 12. i 13. siječnja 2024. u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije WineOS će poslovnim i profesionalnim gostima te svim drugim posjetiteljima ponuditi brojne sadržaje. Sve to, dakako, uz puno zabave i dobrog raspoloženja.

Zanimljivo je naglasiti da će se ove godine predstaviti više od 130 izlagača i brendova koji će promovirati svoja vina, žestoka pića, delicije, slastice, usluge i druge proizvode. Najveća vinska manifestacija na istoku Hrvatske još će jednom opravdati status međunarodnog sajma, budući da će se predstaviti izlagači iz sedam europskih zemalja: Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Austrije i Španjolske.

Kada su u pitanju proizvođači vina jasno je da su u prvom planu vinarije istoka Hrvatske koje će zauzeti polovicu raspoloživih izlagačkih mjesta. Osim već dobro znanih, ali i novih, vinara iz Slavonije, Baranje i Srijema, na WineOS ponovno stiže i veći broj proizvođača i udruga vinara iz drugih hrvatskih regija, s kontinenta, ali i iz priobalja. Uz vinske goste iz susjednih Mađarske, BiH i Srbije, posebno treba istaknuti snažan „lineup“ četiri vrhunske vinarije iz Sjeverne Makedonije te po prvi put gostovanje jedne vinarije iz Španjolske, konkretno iz tamošnje najveće regije Rioje.

Zanimljivo je i što su se proizvođači žestokih pića „grupirali“ u jednom dijelu velike dvorane. Na šest izlagačkih mjesta tako će se predstaviti četiri izvrsne destilerije iz Hrvatske te dvije iz Srbije. Ukupno će gosti imati prigodu kušati vina i žestoka pića stotinu proizvođača. Procjenjuje se da će za kušanje biti dostupno preko 600 etiketa pića. Svemu tomu treba još pribrojati i proizvođače hrane i delicija, bačvi, tvrtke koje nude usluge u vinarstvu i vinogradarstvu...

Na glavnoj pozornici i ove nas godine očekuje kulinarski show praćen vinskim razgovorima, prezentacijama te promocijom zanimljivih projekata, a osim na pozornici kuhat će se i na još nekoliko izlagačkih mjesta na svim stranama glavne dvorane. Dok većina bude uživala u zanimljivom programu u glavnoj dvorani, dio gostiju će na radionicama učiti o sirevima i maslinovim uljima te kušati vina iz Slavonije, Podunavlja, Dalmacije, Kvarnera, Međimurja, BiH i Mađarske. Još uvijek ima dostupnih mjesta na nekoliko radionica, a više informacija možete pronaći na webu.

Dodajmo na kraju kako će sajam oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat, ulaznice su u pretprodaji u vinoteci Vinita u Strossmayerovoj 21, a, kao i do sada, prodavat će se na ulazu tijekom WineOS-a. Dnevna ulaznica košta 30 €, a najam čaše bit će 5 €.


Foto: Denis Despot


[23.12.2023.] Deveto izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, koje će se održati 12. i 13. siječnja 2024. u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije, ponovno će ponuditi zanimljive dodatne sadržaje. Stručne radionice i prethodnih su godina bile privlačne istinskim znalcima i ljubiteljima vina, a u i 2024. WineOS će gostima ponuditi vrhunski program. Voditelj radionica bit će osječki sommelier i poznato lice u lokalnim vinskim krugovima Damir Zrno.

Prvog dana sajma, u petak 12. siječnja 2024., program počinje u 13 sati i 15 minuta masterclassom o francuskoj kulturi sira. Kroz edukaciju i kušanje sireva nazočne će voditi Vladimir Vladić, professeur de service et Accueil. Od 15 sati na rasporedu je prvo vertikalno kušanje. Riječ je o vinima iz okolice Banje Luke, točnije iz vinarije Jungić čiji će vlasnik Željko Jungić prezentirati svoj cabernet sauvignon.

U 16 i 15 na rasporedu je druženje s vinarijom Antunović iz Dalja i njihovim graševinama. Jasna Antunović i Branimir Turk nazočnima će prezentirati svoja višestruko nagrađivana vina uključujući i Premium graševinu iz 2013. koja se okitila platinom na Decanteru. Od 17 i 30 slijedi radionica u kojoj će se predstaviti jedna od najmlađih baranjskih vinarija – Zlatno brdo. Sommelier Tomo Jakopović kroz njihova će vina dati presjek baranjskog terroira. U 18,45 počinje završna radionica prvog dana. Poznati krčki vinar Toni Katunar na njoj će predstaviti manje poznata vina s Kvarnera.

Subotnji program također kreće u 13 sati i 15 minuta. Prvi je na rasporedu masterclass maslinovih ulja. Sve o tim vrhunskim proizvodima nazočnima će prezentirati Damir Buntić, međunarodni sudac na ocjenjivanjima ulja i eko proizvođač. U 15 sati ponovno je vrijeme za vertikalno kušanje. Ovaj put Mato Violić – Matuško predstavit će vertikalu svojih plavaca s položaja Dingač iz ukupno pet berbi od 2011. do 2018. godine.

U 16 i 15 slijedi još jedno vertikalno kušanje. Ovaj put polaznici će se upoznati s perjanicom vinarije Kutjevo, vinima s položaja Koria. Matko Kovačić nazočnima će predstaviti dvije vertikale: bijelu (macerirana graševina) i crnu (kupaža cabernet sauvignona i crnog pinota). U 17 i 30 palicu preuzima Zoltán Győrffy. On će tijekom radionice uz primjere pojasniti zašto je cabernet franc iz Villánya postao toliko prepoznatljiv. Za kraj programa slijedi upoznavanje s još jednom sortom koja se sve češće nalazi u čašama – pušipelom. Zašto je ta sorta toliko potentna i prepoznatljiva u Međimurju ispričat će predsjednik tamošnje udruge vinara Robert Horvat.

I ove smo se godine potrudili prirediti raznolik program za one koji žele nešto novo naučiti i kušati. Smatram da smo odabirom radionica o maslinovim uljima i francuskim sirevima donijeli dodatnu raznovrsnost u odabiru. Također me veseli što i ove godine ima ljudi koji žele popratiti cijeli program radionica, neki čak i oba dana. To je najbolji znak da smo ponovno složili respektabilnu i privlačnu ponudu“, istaknuo je u najavi voditelj radionica Damir Zrno.

Na redizajniranoj internetskoj stranici WineOS-a zainteresirani mogu pronaći sve potrebne informacije o programu sajma. Novost na stranici je i online booking radionica. Svi koji žele sudjelovati na nekom od spomenutih programa sada mogu doznati više informacija o svakoj pojedinoj radionici te si rezervirati mjesto. Cijene radionica su 25 € i 30 € (ovisno o radionici), dok se dnevne ulaznice za pet radionica u petak ili subotu mogu rezervirati za 100 €.

Prošlog je tjedna započela i pretprodaja ulaznica za sajam. Nestrpljivi, kao i oni koji žele nekoga iznenaditi tijekom predstojećih blagdana, mogu ih kupiti u vinoteci Vinita u Strossmayerovoj 21. Ulaznice će se, kao i do sada, prodavati na ulazu u Gospodarski centar tijekom sajma. Dnevna ulaznica stajat će 30 €, a najam čaše bit će 5 €.


[12.12.2023.] Očekuje nas dosad najveći WineOS


[28.08.2023.] U tijeku su intenzivne pripreme za deveto izdanje sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, koji će se održati na samom početku 2024. godine, točnije 12. i 13. siječnja. Najveći vinski događaj na istoku Hrvatske od svoga početka svake godine donosi novosti, poboljšanja, više poslovnih prilika, mogućnosti prezentacije i otkrivanja noviteta. Vođeni tom praksom, organizatori i u devetom izdanju ovog značajnog međunarodnog događaja nude – promjenu.

Najveća promjena svakako je činjenica da se ponovno mijenja mjesto održavanja manifestacije sukladno rastu WineOS-a, potrebama izlagača, poslovnih i profesionalnih posjetitelja te brojne publike koja redovito pohodi ovaj vinski praznik u Osijeku. Tako će nakon Muzeja Slavonije, Esseker Centra, Muzeja Okusa i dvorane Gradski vrt, deveti WineOS biti održan na novoj lokaciji u trenutačno najmodernijem izložbenom prostoru u Slavoniji i Baranji. Riječ je o novom Gospodarskom centru smještenom u jugozapadnom dijela grada.

Gospodarski centar dovršio je prvu fazu izgradnje u sklopu kojeg je izgrađena multifunkcijska izložbeno – poslovna zgrada s približno 5.000 četvornih metara izložbenog i poslovnog prostora. WineOS će se prostirati kroz obje izložbene dvorane te na dodatnim prostorima za radionice i logistiku ukupne površine veće od 2.750 četvornih metara. U glavnom izložbenom prostoru bit će smješteno 101 izlagačko mjesto. U drugoj dvorani bit će organiziran prostor za predah i druženje svih posjetitelja te cafe bar.

Sigurni smo kako će svi koji se odazovu uživati u još jednom fantastičnom vikendu u Osijeku te da će ponijeti sa sobom mnoštvo lijepih uspomena kao što je to bilo i prethodnih godina. Stoga, vidimo se u Gospodarskom centru 12. i 13. siječnja 2024.



Foto: Dubravka Petrić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: