Današnjom pobjedom 4:1 protiv
Agrama Ženski nogometni klub Osijek osigurao je
24. naslov državnih prvakinja. Titulu tako nakon godinu dana vraćaju u grad na Dravi.
U utakmicu su Osječanke ušle
maksimalno angažirano. Pobjednička četiri gola na terenu SD Olimpija na Zelenom polju postigle su već u prvom poluvremenu.
„
Apsolutno smo to htjeli što prije riješiti, ali, vidjeli ste drugo poluvrijeme, kad se malo opustiš, dobiješ gol. Zato smo prvo poluvrijeme rekli da ih trebamo stisnuti u njihovih šesnaest metara, da je svaki duel bitan, da je svaki skok bitan, svako uklizavanje je bitno i da moraju biti na maksimalnoj razini energije. I one su to savršeno napravile. Iskreno bili smo ekstremno bolji prvo poluvrijeme, i u drugom smo očekivali nastavak. Čestitke mojim djevojkama, apsolutno su za sve one zaslužne. One su se borile, one su trenirale, one su slušale sve što im se kaže i ja sam presretan što sam njihov trener”, rekao je
Goran Ljubojević koji Osječanke predvodi od ove sezone.
„
Osigurale smo naslov dva kola prije kraja. Ova nam je utakmica jako bila bitna. Mislim da je ekipa od početka ušla kako treba i da je bilo samo pitanje vremena kada ćemo uzeti naslov”, izjavila je nakon utakmice, dok su ostale suigračice slavile, kapetanica
Izabela Lojna.
Sljedeću utakmicu, u posljednjem kolu protiv
Splita mogu odigrati potpuno opušteno, tako da bi susret u nedjelju na Gradskom vrtu mogao proći u revijalnom tonu na terenu, a svečarskom nakon što sudac zviždukom zaključi utakmicu i ovu sezonu.
Tekst: Radio Osijek/TM
Foto: ŽNK Osijek/FB