Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija predstavila najjače adute autohtone gastronomske i enološke ponude na najvećoj regionalnoj pozornici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 70853
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2023. 8:36 
Naslov:  Osječko-baranjska županija predstavila najjače adute autohtone gastronomske i enološke ponude na naj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na Weekend Food Festivalu, najvećem regionalnom gourmet događaju koji se od 14. do 16. travnja održavao u Rovinju, jedan od istaknutih sudionika bila je i Osječko-baranjska županija kao jedna od najvažnijih gastronomskih i enoloških regija, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u zemljama bližeg okruženja. Tako je preko 2.000 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, uključujući i najeminentnije svjetske chefove i restoratere, imalo prilike upoznati sve adute autohtone slavonske i baranjske kuhinje te vinske ponude, koje su predstavili proslavljeni chef Tomica Đukić, direktorica TZ Osječko-baranjske županije, Ivana Jurić i renomirani sommelier Damir Zrno.

Jedan od glavnih razloga zašto Weekend Food Festival u Rovinju iz godine u godinu privlači sve više profesionalnih kuhara, ugostitelja, gastro entuzijasta te domaćih i regionalnih medija su upravo cooking show radionice u režiji nekih od najistaknutijih svjetskih chefova. Tako je, uz španjolskog virtuoza Dabiza Munoza i danskog vizionara Rasmusa Munka, pravi kulinarski spektakl za okupljene priredio i Tomica Đukić, chef s puno utakmica u nogama, koji je tijekom svoje masterclass radionice predstavio crnu slavonsku svinju i oduševio prisutne, kako jelom, tako i pričom o kraljici slavonskog stola.

Viziju o projektu HeadOnEast i turističkim potencijalima istoka Hrvatske, predstavila je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Ivana Jurić, kao sudionica na panelu “Brendiranje destinacija kroz gastronomiju”. Koliko strast prema hrani može biti razlog za posjet destinaciji, bila je glavna tema panela, a pritom je glavna riječ bila upravo o tome koliko važno imati sustav opskrbe lokalnim namirnicama kao temelj za ponudu koja nudi jedinstven gastronomski doživljaj.

Osim kroz cooking show chefa Tomice Đukića i panel raspravu o brendiranju destinacije kroz gastronomiju, posjetitelji su tijekom cijelog Weekenda mogli upoznati Osječko-baranjsku županiju i iz prve ruke. U sklopu mobilne vinoteke koju je Županija predstavila u posebnom izložbenom prostoru, posjetitelji su mogli kušati vina Slavonije i Podunavlja uz posebnu prezentaciju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te sommeliera Damira Zrne o graševini i specifičnostima baranjskog, erdutskog, feričanačkog i đakovačkog vinogorja. Park prirode Kopački rit i TZ Osječko-baranjske županije iskoristili su ovu priliku i pozvali posjetitelje da otkriju sve što nudi istok Hrvatske već od proljeća.




Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: