Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ako vlak kasni više od 60 minuta, HŽ vam je dužan isplatiti naknadu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.10.2022. 10:59 
Naslov:  Ako vlak kasni više od 60 minuta, HŽ vam je dužan isplatiti naknadu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ljetos smo pisali o slučaju kada je prometnik zaspao, pa je brzi vlak iz Splita za Osijek "čekao" na semaforu 42 minute.

No, jeste li znali da ukoliko vam vlak kasni od 60 do 119 minuta HŽ isplaćuje naknadu od 25% cijene karte. Za kašnjenja dulja od 120 minuta naknada se isplaćuje u visini od 50% cijene karte. Za ostvarivanje naknade za kašnjenje potrebno je priložiti originalnu papirnatu kartu koju je ovjerio kondukter u vlaku ili blagajnica. Naknada za kašnjenje mora biti isplaćena u zakonskom roku od 30 dana, a zahtjev za istu potrebno je priložiti u roku od 30 dana od dana kada je vlak kasnio.

Kako piše HRT, zbog radova na održavanju pružne dionice od Okučana do Strizivojne vlakovi kasne i do 50 minuta. Posljedično na posao, u školu ili dogovoreni liječnički pregled kasne i putnici.

Kasne vlakovi pa kasne i putnici. Na kolodvoru u Slavonskom Brodu gospođa Marica čeka putnički vlak iz Novske. Zasad kasni 20-ak minuta, ali prošli put je, kaže, bilo ovako.

- Najavili su pola sata, pa su najavili 60 minuta, pa 50 minuta, pa 70, na kraju je bilo 60, govori Marica iz Zadubravlja.

Ima još nervoznih putnika, ali i onih koji su na kašnjenja već naviknuli.

- Remeti mi sve. Katastrofa. I još onda vozi 50 km/h. Na primjer, ja sam iz Stupnika. Zovem Oriovac, kažu 20. Onda od 20 bude 60 minuta.

- Ono traje već neko vrijeme. Pogotovo otkako se dogodila ona nesreća kod Novske otada više kasni vlak.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Dalibor Bauernfrajnd/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: