Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

31. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja u Dalju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70844
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.08.2022. 20:16 
Naslov:  31. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja u Dalju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I ove godine Policijska uprava osječko-baranjska obilježila je tragično stradavanje 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite, poginulih u obrani Policijske postaje Dalj.

Program obilježavanja započeo je puštanjem vijenaca u Dunav, a zatim se nastavio polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja u Vinariji Erdut, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja ispred Policijske postaje Dalj. Tamo su poginulima, uz obitelji, počast odali i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, izaslanica ministra unutarnjih poslova te državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin, zamjenik župana Josip Miletić, saborski zastupnik Goran Ivanović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, predstavnici braniteljskih udruga te drugi građani.

Ovo je mjesto na kojem se 1. kolovoza 1991. godine dogodio težak zločin zbog kojeg je svoje živote izgubilo 39 hrvatskih branitelja kojima dugujemo vječnu zahvalnost i trajno sjećanje. Za mene ova obljetnica ima posebnu važnost jer sam i ja prije 31 godinu bio ovdje te kao petogodišnjak prognan za vrijeme rata, a brojni članovi moje obitelji su izgubili živote u stvaranju hrvatske neovisnosti – rekao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Danas odajemo počast mučki ubijenim hrvatskim braniteljima u Dalju koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske, a prisjećamo se i prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana koji je tada imao snage povesti Hrvatsku u smjeru samostalnosti i neovisnosti. Herojima Domovinskog rata sloboda bješe draža od života i oni koji su pali, traju u nama koji živimo, a tako će biti uvijek – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: