Osječanka
Mia Dimšić pobjednica je
Dore 2022. i pjesmom "
Guilty Pleasure" predstavljat će Hrvatsku na pjesmi
Eurovizije koja će se održati u Torinu u Italiji.
Autori glazbe i teksta uz Miju Dimšić su
Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok aranžman potpisuje
Ante Gelo kojima je Mia posebno zahvalila u razgovoru za HTV-ov Dnevnik 3. „
Ovo mi je sad jako nestvaran trenutak. Danas sam shvatila da imam oko sebe najbolje ljude i najbolji tim na svijetu”, rekla je Mia nakon što je proglašena pobjednicom, ukupnim glasovima žirija i gledatelja. „
Želim zahvaliti svima vama kandidatima što sam toliko uživala s vama u ovih tjedan dana. Stvarno jesam. Pamtit ću vas sve i nosit ću vas sve u srcu”, poručila je.
U konkurenciji je bilo
14 pjesama, a kada su se zbrojile ocjene žirija iz HRT-ovih centara te glasova osvojenih pozivima i SMS-ovima publike Mia Dimšić dobila je
257 bodova. Iz HRT-ovog centra Osijek, gdje su stručni žiri činili naša glazbena urednica Marina Ban, skladatelj i tekstopisac Mario Vestić te glazbenik i autor Goran Bošković, pjesma Guilty Pleasure dobila je maksimalnih 12 bodova.
„
Osjećaj je bio neopisiv, jako emotivan. Hvala još jednom svima koji su glasali i žiriju”, rekla je Mia u svom prvom intervjuu nakon pobjede na Dori. „Danas vidim, više nego ikad, da sam sretna osoba, bogata, s puno posebnih ljudi u životu. Što očekujem od Torina? Pa super kuhinju, priznala je u razgovoru s Duškom Ćurlićem. „Kada sam vidjela da Laura Pausini i Mika vode Eurosong ove godine, Manneskin je tamo, Mahmud... Ja ću samo gledati zvijezde oko sebe i neću vjerovati da sam tamo.”
Prije ikakvih odluka o nastupu u Torinu, Mia je rekla kako želi s ekipom vidjeti kakve su reakcije ljudi. „
Svakako bih da još sve prespavamo i da kao ekipa vidimo zajedno reakcije, da osluškujemo što kažu ljudi. Ne bih se htjela puno miješati u posao koreografa i režisera, ali sigurna sam da ćemo kao tim doći do najbolje odluke. Čak i da ostane ovaj nastup, meni je izuzetno poseban, jako sam ga emotivno preživjela. Ali bit ćemo pametniji, sada smo puni adrenalina”, rekla je Mia.
“
Od prve skice pa do prijave na Doru imala sam užasno ispravan osjećaj i jednostavno sam se vodila tim osjećajem. I drago mi je da me nije prevario.” Mia Dimšić.
Slogan ovogodišnjeg Eurosonga -
The Sound of Beauty (zvuk ljepote) - ocijenila je predivnim. „
Mislim da je Sound of Beauty sam život. Mislim da je život čudo samo po sebi, da je čudo što smo živi i u svojoj glazbi pjevam o bilo čemu što je dio života. To je sad u ovom slučaju nekakav taj možda ljubavni trokut, romantična priča, ali glazba je stvarno univerzalna, danas će biti jedna tema, sutra druga, ali ako ja doživljavam neku pjesmu, ako vjerujem u nju, stvarno mislim da ta energija nema granica i da će onaj kome se to sviđa osjetiti moju iskrenost. I tome se jedino nadam”, poručila je.
Mia u Torinu nastupa
10. svibnja na prvoj polufinalnoj večeri, a vjerujemo da ćemo ju slušati i
14. svibnja u završnici Eurosonga.
Tekst: Radio Osijek
Foto: Matej Volarević/Foto-arhiv031