Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ne bacamo hranu, recikliramo ju u nova jela i slastice u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi, Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 69879
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.02.2022. 12:59 
Naslov:  Ne bacamo hranu, recikliramo ju u nova jela i slastice u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi, Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Učenici završnih razreda kuharstva i slastičarstva te turističko-hotelijerski komercijalisti koji slušaju kuharstvo sa slastičarstvom Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek recikliraju hranu. U sklopu horizontalnih načela prosjekta VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti KK.09.1.3.01.0020 provodi se edukacija Recikliranje hrane.

Riječ je o školskom projektu „Ne bacaj hranu!“ koji uključuje predavanja i radionice posvećene smanjenu otpada od hrane, ne samo kao globalnom problemu današnjice, već i problemu s kojim se svakodnevno susrećemo kod kuće, ali i u školskim praktikumima. Dva kruga predavanja su odrađena, a otpočeli smo s radionicama u školskim praktikumima kuharstva i slastičasrtva u kojima učenici s nastavnicima struke osmišljavaju i pripremaju jela od ostataka hrane.

Naučili su kako je problem bačene hrane, globalni problem te kako se ne baca samo hrana nego se uzaludno troše resursi koji su doveli do proizvodnje hrane. Kako planirati kupnju, kako čitati oznake trajnosti, slagati jelovnike i objasniti naziv pojedinoga jela, pripremati hranu, spremati ju, skladištiti namirnice i čuvati ih teme su koje su usvojili tijekom predavanja. Na temelju svih tih informacija, osmislili su različita jela i slastice od ostataka u kuhinji, koje se dokumentiraju te će recepti biti dostupni u digitalnoj brošuri. Istovremeno se provodi i istraživanje koliko se hrane baca u praktikumima RCK Ugostiteljsko-turističke škole.


Tekst i foto: Regionalni centar kompetentnosti

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: