Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uspješno završene radionice izrade neformalnih programa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 70861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.02.2022. 12:35 
Naslov:  Uspješno završene radionice izrade neformalnih programa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek i stručnjaci za obrazovanje Algebra d.o.o., u okviru projekta RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva UP.03.3.1.05.0006, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, tijekom prosinca i siječnja organizirali su i proveli radionice za izradu šest novih neformalnih programa obrazovanja odraslih.

Neformalni programi ciljano su usmjereni na stjecanje novih znanja i vještina koje omogućuju jačanje profesionalnih kompetencija u sektoru turizma i ugostiteljstva. Programi su u potpunosti usmjereni na ishode učenja.

Prethodno je provedena analiza tržišta koja je ukazala na nepostojanje specifičnih vještina i znanja koje su potrebne našoj regiji.

Ovom smo prilikom okupili respektabilan broj nastavnika, stručnjaka iz pojedinih područja, ali i gospodarstvenika/poslodavaca/djelatnika koji godinama posluju/rade u područjima u okviru kojih smo kreirali obrazovne programe koji su sada izrađeni i uobličeni u formu pod nazivima: Priprematelj tradicionalnih slastica Hrvatske na moderan način, Poznavatelj vina, Ponuditelj gastro suvenira, Pivski sommelier, Voditelj turističke destinacije te Kuhar jela slavonsko-baranjske kuhinje.

Tijekom radionica najviše pozornosti je plijenio Pivski sommelier, inovativan program obrazovanja odraslih, izrađen prema najnovijim tržišnim trendovima, koji je zaslužio započeti provedbu u Osijeku, gradu s najdužom pivarskom tradicijom. Na kreiranju obrazovnog programa surađivali su stručnjaci koje se bave proizvodnjom craft piva, osobe koje poslužuju pivo u svojim ugostiteljskim objektima, profesori s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, kao i nastavnici RCK UTŠO i škola partnera.

Svi neformalni programi obrazovanja odraslih, odlična su baza za ciljano stjecanje vještina i kompetencija prilagođenih društvu i tržištu rada koji se brzo mijenjaju stoga se nadamo velikom broju polaznika. Trenutno se provodi faza izrade nastavnih materijala, nakon čega slijedi postupak pilot provedbe.




Tekst i foto: RCK UTŠO

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: