Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U RCK Ugostiteljsko-turističke škole održana radionica "Mediterranean culinary arts road show"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.01.2022. 10:15 
Naslov:  U RCK Ugostiteljsko-turističke škole održana radionica "Mediterranean culinary arts road show&q
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Matije Gupca 61, Osijek u ponedjeljak 24. siječnja 2022. godine održana je radionica „Mediterranean culinary arts road show“.

Riječ je o zanimljivom praktičnom predavanju za ugostitelje, kuhare, F&B menadžere i nastavnike u organizaciji Udruge „Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija".

Naprednim kulinarskim tehnikama, metodama i konceptima uz demonstraciju predstavljena su vrhunska a la carte predjela i deserti s modernim dekoracijama, kao i atraktivna jela od ribe, a sve uz poštivanje zero waste koncepta; optimalnog iskorištavanja namirnica i smanjenja troškova.

Radionica je održana u novom suvremenom praktikumu RCK Ugostiteljsko-turističke škole, koji je ugostio i 25 sudionika - ugostitelja, kuhara te zaposlenika u F&B sektoru, koji žele ojačati kompetencije, proširiti znanja, upotpuniti ponudu, odnosno nadograditi iskustva suvremenim mediteranskim recepturama i tehnikama oslonjenima na tradiciju.

Spomenuta ekskluzivna putujuća radionica dio je projekta „Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu", koja je nakon Svetog Martina na Muri i Zagreba organizirana u Osijeku. „Radionica nije slučajno održana u Osijeku budući da su uvjeti u Ugostiteljsko-turističkoj školi odlični, kao i partnerski odnosi sa školom“, kaže predsjednik Udruge Željko Neven Bremec. „Radionica je vođena idejom potpunog iskorištavanja svih namirnica, u ovom slučaju ribe i povrća. Radionice je prepoznalo Ministarstvo turizma koje želi proširiti znanja izvan Dalmacije po cijeloj Hrvatskoj“, dodaje chef Bremec.

Ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek zadovoljan je održavanjem takvih radionica jer će obogatiti i znanja i iskustva profesionalaca, ali i učenika i nastavnika. Cilj je promocija zanimanja, kuharstva i struke i upravo je želja da se to događa u novom praktikumu te da ovaj Regionalni centar kompetentnosti postane središte okupljanja škola i poslodavaca kako bi podijelili i širili znanja, a s tim i povećali kvalitetu.



Tekst i foto: Regionalni centar kompetentnosti

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: