[9.3.2019.] Otvorena palačinkarnica / slastičarnica Okusi Korza
Slastičarnica Korzo ponovno se otvara kao Okusi Korza
Slastičarnica Korzo
ipak nastavlja svoju tradiciju, ali ovaj puta s novim voditeljima! Ekipa, sretno!
Korzo nastavlja tradiciju samo s novim voditeljima! Uskoro se vraćamo u Osijek s novim Biznisom! Korzo nastavlja s tradicijom (ista receptura samo drugi voditelji) stoji u dopisu.
Završila se još jedna
stara lijepa osječka priča.
Slastičarna Korzo prestala je s radom.
Brojni ljubitelji slastica primijetili su kako je objekt bio
zatvoren još od kraja prošle godine, no pretpostavljalo se kako je riječ o uobičajenom
godišnjem odmoru te da će Korzo dolaskom proljeća opet otvoriti svoja vrata gostima, ali to se izgleda
neće dogoditi.
Kako doznajemo, vlasnikov sin prije godinu dana odselio je s obitelji u Makedoniju, a sada je za njim otišao i vlasnik slastičarne s ostatkom obitelji.
Mnogim Osječanima slasta na Korzu bila je
omiljena destinacija od djetinjstva, a razlog zašto su voljeli dolaziti tamo su odlični kolači, sladoled i kesten pire, ljubazni vlasnik i osoblje i prihvatljive cijene. Mnogi će još dugo pamtiti njihove tulumbe, baklave i talijanske krempite, a bili su prvi u gradu koji su nudili zimski sladoled.
Možda najbolji opis Korza dala je jedna Osječanka u svom postu na FB-u: „
Slastičarna na korzu bila je više od sladoleda i kolača, ona je sjećanje na djetinjstvo, na odlazak u kino koji je uvijek završavao krempitom, kesten-pireom ili sladoledom na korzu, na kuglu-dvije s roditeljima nakon kupovine u centru... I moja je kći voljela njihov sladoled (i zimski), smatrala sam svojom esekerskom dužnosti naučiti ju da u toj slasti postoji nešto slađe od šećera - madeleine osječkog identiteta.“
Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Osijek031.com