Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hrana: tajna kuhanja rize

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.03.2007. 23:37 
Naslov:  Hrana: tajna kuhanja rize
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Eh...

Mislio sam da je tajna dobro skuhane rize u metodi kuhanja, odnosno da se odvojenost zrna dobiva nekakvim postupkom kojeg nikako nisam uspio nabosti.

A onda sam uocio pravilnosti s parboiled rizama... dakle, parboiled riza, koliko god ju kuhali, nece se ulijepiti... dakle, ostat ce svako zrno odvojeno, a riza ce biti mehka i rahla... Dakle, ako zelite i volite takvu rizu, na policama kupujte onu na cijoj kutiji/vrecici pise "parboiled".

Em je svako zrno odvojeno, usto je i ukusnija i zdravija... doduse, i nesto skuplja...

http://en.wikipedia.org/wiki/Parboiled_rice
http://www.coolinarika.com/clanak/kakva-je-parboiled-riza
http://www.coolinarika.com/clanak/riza-e28093-broj-1-u-svijetu

Jos samo da mi je u Hrvatskoj pronaci "rice cooker"...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
CatCloe
Offline
Ukupno postova: 3252
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.03.2007. 13:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

mom starom nikad nije slijepljena riža, jer ju prvo dinsta na luku i peršinu, a onda tek kuha u vodi s malo vegete ili currija i bude odlična i pikantna...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
cookies
Offline
Avatar

Ukupno postova: 368
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 30.03.2007. 13:40 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ma ja volim smeđu rižu i još ak se lijepi, mljac...

_________________
osijek031.com smile osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.03.2007. 13:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

CatCloe je napisao/la: › mom starom nikad nije slijepljena riža, jer ju prvo dinsta na luku i peršinu, a onda tek kuha u vodi s malo vegete ili currija i bude odlična i pikantna...
Citao sam razlicite recpte i vradzbine kako skuhati rizu koja se ne lijepi... od margarina, namakanja, ovoga-onoga... Ali, nista od toga ne funkcionira pouzdano i kvalitetno koliko kuhanje parboiled rize.

Najjaca dumina je sto parboiled riza kuhana i 25 minuta ostaje razdvojena, a fino mekana, prhka... i ukuuusnnaaa... mljac...

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: