Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Održano ocjenjivanje u sljubljivanju kulena i vina

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 38045
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2017. 10:27 
Naslov:  Održano ocjenjivanje u sljubljivanju kulena i vina
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U prostorijama "Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Osijek" jučerje održano ocjenjivanje sljubljivanja vina i kulina. Riječ je o prvom događaju koji je sastavni dio ovogodišnjeg, četvrtog po redu izdanja festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. Sama festivalska manifestacija održat će se 1. i 2. prosinca održati u središtu Osijeka, u prostorima "Esseker centra".

Ocjenjivanje sljubljivanja kulina i vina nazvano je "WineOS Trophy", a realizirano je u suradnji s "Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Osijek". HGK već 17 godina za redom organizira ocjenjivanje kvalitete kulina, a ovaj je događaj nadogradnja u prezentaciji dva proizvoda koji su vrlo važan dio turističke ponude istočne Hrvatske.



Budući da imaju kvalitetnu suradnju s proizvođačima kulina, iz HGK su nabavili uzorke te delicije koji su ove godine osvojili zlatne medalje za kvalitetu. Riječ je o pet proizvođača koji već desetak godina za redom pokazuju konstatnu kvalitetu, koja je i potvrđena priznanjima, a to su: Slađan Novosel (Gat), Zlatko Birovljević (Petrijevci), Hrvoje Matijević (Suza), Zvonko Barić (Nard) i Belje d.d. (Darda).

Šesteročlani ocjenjivački žiri u ulozi predsjednika predvodio je naš poznati enolog Franjo Francem, a kao članovi kvalitetu sljubljivanja ocjenjivali su: Mario Meštrović, Darko Lugarić, Nenad Andrić, Gyorffy Zoltán i Borislav Miličević. Oni su kulin sparivali s ukupno 44 uzorka vina sorti graševina i frankovka iz regije Istočna kontinentalna Hrvatska. Ovom prilikom nije se ocjenjivala kvaliteta jedne ili druge namirnice, nego način na koji se one sljubljuju prilikom konzumacije.

Proglašenje najboljih vina za sljubljivanje s kulinom bit će održano na gala-večeri koja će se održati uoči početka WineOS festivala, u četvrtak 30. studenog u "Muzeju Okusa". Cijeli postupak ocjenjivanja uz praktične primjere bit će obrazložen i prikazan na radionici neposredno uoči početka festivala, u petak 1. prosinca u 13,00 sati u "Esseker Centru".

Podsjećamo kako će festival WineOS oba dana održavanja, 1. i 2. prosinca, početi u 15 i trajati do 21 sat. Ulaznica stoji 50 kuna, a u cijenu je uračunata i posebna festivalska čaša te brošura, odnosno vodič za posjetitelje. Dan ranije na programu je već spomenuta gala – večera za koju ulaznice stoje 390 kuna, a mogu se kupiti u vinoteci "Vinita". Na istom se mjestu prodaju i ulaznice za radionice po cijeni od 20 kuna. Ujedno valja naglasiti kako će svi posjetitelji festivala imati 20% popusta za vožnje tvrtkom "Osječki Taxi".





Tekst i foto: Vinko Ručević

Najave:
- Muzej okusa: Gala večera - WineOs
- WineOs 2017. - Osijek Wine Fest

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: