Najnovije spoznaje iz područja prehrambene znanosti, ali i industrije, bit će prezentirane na 10. međunarodnom skupu pod nazivom "Hranom do zdravlja", koji se održava na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Više od 470 autora, kroz interdisciplinarni pristup, obradit će aktualne teme koje se odnose na sigurnost i kvalitetu hrane, poboljšanje njezinih nutritivnih vrijednosti, zdravu prehranu i nutricionizam. O važnosti ovog skupa govori i činjenica kako je u suorganizaciji sudjelovalo 16 ustanova iz četiri zemlje. Moderna tehnološka dostignuća mogu jamčiti kvalitetniji proizvod za krajnjeg korisnika, no pitanje općeg zagađenja utječe i na proizvodnju hrane. Pitanje koje se postavlja jest gdje je granica iskoristivosti postojećih resursa u odnosu na poštivanje ekoloških standarda. Hrvatska još uvijek nije u lošoj situaciji u tom smislu. Iskustva iz naprednijih zemalja mogu pomoći, a jedan dio nove strategije koja se planira koristiti je poticanje sadnje specijaliziranih kultura.