Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek tradicionalno sudjeluje u projektu
Tjedna mozga koji je uvijek rezultat suradnje s odjelom neuroznanosti Medicinskog fakulteta u Osijeku. Svake godine našim učenicima se zadaje tema iz područja proučavanja mozga, a ovogodišnji naslov glasi Neurogastronomija. Učenici su se tako našli pred zahtjevnim zadatkom vizualiziranja složenog procesa u kojemu mozak prima informacije o hrani.
Profesorica Mirjana Ponton, koordinatorica Tjedna mozga za Školu, zaprimila je brojne radove koje imamo priliku vidjeti na izložbi u školskoj Galeriji pod nazivom „Likovnošću o hrani“, a promatračevo oko će vrlo brzo zaključiti kako su učenici, u većini slučajeva, rabili tri osnovna motiva za ostvarenje svojih ideja – mozak, želudac i hranu. Mnogo veća raznovrsnost vidljiva je u pojedinačnom odabiru tehnike. Dok su neki odlučili ne riskirati previše te su se zadržali na temeljnom dvodimenzionalnom mediju papira i tehnici olovke ili drvenih boja, drugi su pak odlučili okušati se u trodimenzionalnom ili multimedijskom izričaju.
Ovakvi su projekti uvijek odličan izazov za naše učenike jer pred njih postavljaju problem s kojim će se jednoga dana susretati u svakodnevnom poslu ukoliko se nastave baviti dizajnom, a to je vizualni problem pretvaranja apstraktnog pojma ili emocije u konkretan, vidljivi oblik.
Koliko je zadatak kvalitetno riješen, prosudit ćete sami jer vas ovim putem pozivamo da posjetite Galeriju Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, na otvorenju izložbe
13. ožujka 2017. godine u 13 sati, kako biste nahranili svoje oči onim vizualnim poslasticama koje su za vas pripremili mladi dizajneri.