James Barnett, Indijac iz Mumbaija, posjetio je ovo ljeto Hrvatsku s nekoliko prijatelja. Cijela Hrvatska ga je oduševila, ali najveći dojam na njega ostavio je –
Osijek.
James i njegovi prijatelji posjetili su
Plitvička jezera, Murter, Šibenik, Split i Zagreb, a za sam kraj svog godišnjeg odmora odabrali su
Osijek. I nisu pogriješili, kao što James piše u svom blogu.
Osijek je opisao kao
malo, lijepo i tiho mjesto okruženo kilometrima zelenih polja ispunjenih suncokretima, tratinčicama i narcisima, daleko od užurbanosti i prometnih gužvi velikih gradova. Zagreb je glavni grad Hrvatske, Split, Zadar i Dubrovnik su glavne turističke atrakcije, ali
pravo srce Hrvatske je Osijek.
Jamesu se dopala l
jubaznost Osječana, ali i hrana od koje cure sline. Svaki obrok je opisao kao gozbu dostojnu kralja, a najviše su uživali u domaćoj govedini i pečenom krumpiru koji je, po njemu, bio „foodgasmic“.
„
Iako smo proveli samo dva dana u Osijeku, to je bio vrhunac našeg putovanja“, kaže James, dodajući da se posvuda u Hrvatskoj lijepo proveo, ali „ono što mi nedostaje više od vedrog plavog neba i obilja kisika su topli, ljubazni i ljudi puni ljubavi koje sam upoznao u Hrvatskoj, posebice u Osijeku“.
Cijeli tekst o Jamesovom boravku u Hrvatskoj možete pročitati
ovdje.