Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Baranja kao hrvatski Bordeaux - Nova prestižna priznanja za Vina Belje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 71287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.10.2016. 14:01 
Naslov:  Baranja kao hrvatski Bordeaux - Nova prestižna priznanja za Vina Belje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vina Belje jedan su od najznačajnijih proizvođača graševine, najvažnije hrvatske vinske sorte čiju kvalitetu sve više prepoznaju i potrošači diljem svijeta što potvrđuje i nova medalja na najvećem svjetskom ocjenjivanju vina Mundus Vini u Njemačkoj. No osim graševine Vina Belje imaju izvrstan terroir i za crne sorte što potvrđuje zlatna medalja i titula najboljeg crnog vina iz Hrvatske koju je osvojio vrhunski Cabernet sauvignon Vina Belje berbe 2009 te vrhunski Merlot berbe 2012.

Nagrade za crna vina Belja stižu i s domaćih ocjenjivanja. Tako su na doktorskom skupu Europske federacije biotehnologa (EFB) u Bolu na Braču ugledni profesori vrednovali ponajbolja hrvatska vina, a u grupi crnih pinota, šampionom je proglašen Pinot crni Vina Belje, berbe 2012.

Ova priznanja potvrđuju veliki potencijal Baranje i hrvatskog Podunavlja u proizvodnji izuzetnih i autentičnih vina koja oduševljavaju svjetske znalce pa ne čudi što pojedini ocjenjivači Baranju uspoređuju s Bordeauxom.

Kako je istaknula Suzana Zovko, enologija Vina Belje: „Hrvatsko Podunavlje i Baranja od davnina su vinogradarska i vinarska regija. Imamo brojne prirodne prednosti - dvije velike rijeke, Dunav i Dravu, velik broj sunčanih sati i plodno tlo, ali imamo i iskusne vinogradare i vinare koji stvaraju autentična vina koja se posebno i dugo pamte i kojima se naši potrošači rado vraćaju.

Prema preporuci enologinje ove jeseni Cabernet sauvignon Vina Belje poslužite uz jela od divljači, Merlot i Pinot crni uz fina mesna pečenja, a Graševinu uz pečenog odojka.





Tekst i foto: Ljiljana Vajda-Mlinaček

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: