Prije nekoliko mjeseci
pisali smo o talentiranoj osječkoj
programerki i Android developerki Mireli Kusalić kada je izradila igricu
Tangram Master. Tada smo napisali kako se nadamo da će „
iz njene kuhinje“ doći još ovakvih
zanimljivih i korisnih igrica i Mirela nas je ponovno ugodno iznenadila.
Naime, prije nekoliko dana ponudila je svima zainteresiranima svoju novu igricu pod nazivom
Hexagon Colors. Tim povodom kontaktirali smo Mirelu i zamolili je da nam predstavi novu igricu.
„
Hexagon Colors je opuštajuća igrica u kojoj se skupljaju bodovi povezivanjem šesterokuta po bojama. Inspiraciju za igru sam dobila slagajući svoje ruževe po bojama. Ne volim kad su razbacani naokolo i nekako me opušta pokušati ih posložiti po nijansama. Igra je rezultat digitaliziranja tog problema. Odlučila sam koristiti šesterokute umjesto četverokuta budući da šesterokutna mreža omogućuje povezivanje u šest smjerova, a ne samo četiri, što čini igricu zanimljivijom jer se češće pronalaze duži nizovi boja“, rekla nam je Mirela.
„
Cilj igrice je spojiti što duži niz šesterokuta, od svjetlijih prema tamnijim nijansama. Zvuči lagano, ali zahtjeva dobro prepoznavanje boja i taktiziranja. Dosadašnja testiranja pokazuju da cure uglavnom bolje igraju Hexagon Colors“, dodala je.
Što se tiče načina igranja, Mirela kaže kako njezina prethodna igrica Tangram Master
nema puno sličnosti s Hexagon Colors, međutim, u pozadini obje dijele isti
Game Engine. Korištenje istog Game Engine-a u obje igrice ujedno je razlog što joj je za ovu igricu trebalo manje vremena od prethodne.
Na naš upit kako je prethodna igrica prošla, Mirela kaže: „
Tangram Master je dosad instaliran preko 40.000 puta. U prosjeku se dnevno igrica upali 5.800 puta na po 14 minuta, što je ukupno oko 56 dana igranja svaki dan. Ljudi su vrlo zadovoljni igrom te sam izdala nekoliko većih nadogradnji, pa sada Tangram Master nudi preko 400 različitih levela“.
Na pitanje o daljnjim planovima Mirela odgovara: „
Nadam se da će se nova igrica pokazati jednako uspješnom kao i prethodna. Zasad ću se malo odmoriti, a onda vjerojatno kreće razvoj nove igrice. Imam već nekoliko novih igrica u planu ali moram još provesti dodatna testiranja prije nego odlučim koja je sljedeća“.
Igrica je besplatno dostupna na skoro svim Android uređajima i može se skinuti kroz
Google Play.
Ono što upada u oči je da Mirela živi i radi u Osijeku, ali tvrtka joj je registrirana u Londonu. Upitali smo ju zašto je to tako. „
Little Bear Productions je brend u vlasništvu moje firme iz Londona. Nažalost, hrvatski zakoni su vrlo komplicirani i nepodobni za strane firme poput Googla, pa zato Hrvatska nije na popisu 77 država svijeta u kojim Google dozvoljava programerima prodaju igrica (ili kupnji iz igrica), te ne misli tu odluku mijenjati.
Nažalost, time se jedini mogući izvor zarade od Android aplikacija svodi na prikazivanje reklama. Vrlo sam tužna u vezi toga, ali i sami znamo kakva je situacija u državi te da političare baš i ne zanima razvoj visoke tehnologije u našoj državi.
Želim da ljudi mogu upaliti moju igricu i opustiti se uz nju, a prikazivanje reklama (koje su u boji i često se pomiču) bi to znatno poremetilo.
Tako da mi je jedina opcija bila otvoriti firmu u nekoj državi čiji je legalni sustav podoban za velike informatičke firme poput Googla“.
Sve u svemu, Mirela nam je podarila još jednu odličnu igricu za
opuštanje i odmor pa joj mi ispred portala
Osijek031 čestitamo još jednom i želimo da nas nastavi uveseljavati svojim zabavnim i originalnim igricama.
Tekst: Osijek031.com