Što biste učinili kada biste saznali datum svoje smrti? Nadrealna komedija Potpuno novi zavjet (Le Tout Nouveau Testament) u kojoj je Bog stvarna osoba koja živi u Bruxellesu, pokušala je dati odgovor na to pitanje. Pored mene (Next To Me) se dotiče teme zlostavljanja unutar školskih zidova, ali ne onog vršnjačkog, već govori o nasilju učenika nad učiteljima, kojega je u posljednje vrijeme sve više. Izrazito životna i poučna priča koja pokazuje da smo svi zapravo samo ljudi i da na kraju uvidimo svoje greške kada nam se na to ukaže na pravi način. Ničije dijete (No One's Child) je film temeljen na fascinantnoj istinitoj priči o divljem dječaku, koga su sredinom 80-ih godina prošloga stoljeća lovci pronašli među vukovima u šumi. Hoće li se uspjeti snaći u našem svijetu i socijalizirati, ili će zauvijek ostati „neprilagođen“?
Na programu ostaju i Moje grčko vjenčanje 2- romantična komedija čiji nastavak čekamo još od 2002., Batman V Superman: Zora pravednika u kojem osvetnik iz Gotham Cityja kreće u borbu s najcjenjenijim spasiteljem modernog doba, Papa Franjo: Put do Svete Stolice- biografski film o životnom putu oca Jorgea i pandastičnu kung fu komediju za cijelu obitelj- Kung Fu Panda 3.
Idući tjedan nam stiže dugoočekivana igrana verzija Knjige o džungli, a u ponedjeljak i utorak u 20 sati se svi družimo u Clubu Peppermint, gdje u sklopu zajedničkog projekta "Film in Residence" svaki tjedan besplatno prikazujemo kvalitetne, edukativne, festivalske i dokumentarne sadržaje. Dana 11. i 12. travnja na rasporedu je dokumentarni film Svakodnevna pobuna (Everyday Rebellion) u kojemu se na nekoliko primjera analiziraju metode nenasilnog otpora te prikazuju akcije i razmišljanja aktivista, a film stvara sliku jednog novog prostora društvenih promjena…
U travnju ne propustite i koncerte Darka Rundeka i Frajli, za koje ulaznice možete rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a:
[email protected] i
[email protected] ili putem našeg Facebook profila i grupe. Koncert The Frajle, koje su se proslavile svojim verzijama poznatih pjesama, započinje 22. travnja u 20 h u kinu Europa, a cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 90 kn. U lipnju prošle godine Rundek Cargo Trio objavljuje novi album „Mostovi“ i tu započinje čarobno putovanje, u Osijek stižu 28. travnja u 20 sati u kino Urania, a cijena ulaznice iznosi 100 kn.