Predstavu “
Jaje” Zlatka Krilića u režiji Matjaža Latina možete pogledati već ove
subote, 27. veljače 2016. u 18 sati. Gglumci
Inga Šarić, Lidija Helajz i Đorđe Dukić razveselit će mališane ovom izvrsnom predstavom.
Što će se izleći iz jajeta i u kakvu se potragu upuštaju junaci doznat će najmlađi i njihovi roditelji koji im se pridruže u veseloj avanturi u
Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Riječ je o predstavi koja se dugi niz godina igra u našem Kazalištu, ali i diljem svijeta u mnogim profesionalnim Kazalištima gdje nasmijava i veseli mališane. Naš poznati pisac Zlatko Krilić o predstavi je napisao: “
Jaje me uvijek fasciniralo – svojim savršenim oblikom, svojom mistikom (što li se krije iza ljuske) i simbolikom (iz neživog se stvara živo). Fascinantan mi je i život mog teksta JAJE. Napisao sam ga davno, jako davno, još dok su majke i očevi današnje publike bili u vrtiću i, možda, gledali tu istu predstavu. Dobro, istu baš ne, jer svako od petnaestak profesionalnih i nebrojeno amaterskih uprizorenja ovog teksta je potpuno različito, ali zajednička im je razigranost predstave i veselje publike. Na ovo posljednje – veselje publike – posebno sam ponosan. U profesionalnim je kazalištima, diljem svijeta, ovaj tekst izveden više od 2000 puta, pa ako se taj broj pomnoži s prosječnim prijem posjetitelja, ispada da sam uspio nasmiješiti pola milijuna dječjih lica. Tko na tako nešto ne bi bio ponosan? Ja jesam!”
Ulaznice možete kupiti na blagajni Kazališta sat vremena uoči predstave ili rezervirati na telefon 501-485 i mejlom na
marketing[at]djecje-kazaliste[dot]hr