U odlicnu si krajnost otisao.
Nego po cemu su izolirani? Dosli vanzemaljci i stavili obilaznicu iz cistog mira gdje nikad nije bila predvidjena?
Oni koji su prije obilaznice to radili gradili su u polju bez dozvola i iceg. Doslovno. Ekipa koja je dosla poslije obilaznice znala je situaciju i mogli su birat. Jedini problem je sto bi sada trebali ici okolo umjesto preko obilaznice...
Spominjes jednak tretman, a sto je s npr. Filipovicom? Autom do tamo treba skoro kao do Cvijetnog a mogla bi se napraviti cesta ispod nadvoznjaka (doslovno 10tak metara asfalta) a nitko ne blokira obilaznicu niti ista slicno
|
Filipovica je ipak u povoljnijem položaju i koliko se sjećam imaju pješački pristup ispod nadvožnjaka pa im djeca ne moraju pretrčavati preko ceste.
Osim toga, onaj koji je projektirao novi južni trak obilaznice, a nije predvidio rješenja i za Filipovicu i za Stadionsko je idiot koji bi trebao završiti u zatvoru.
Osijek se prirodno širi na jug, a ta loše projektirana obilaznica postaje sada brana tom širenju. Ceste inače spajaju ljude, a ne ih razdvajaju. Već sam prije pisao da i životinje imaju pravo na prijelaze, a evo ovdje se to ljudima koji tamo stanuju nije omogučilo.
Ja znam da ovo druga Vrkića posebno pogađa jer njegovi su na vlasti, a on potpuno nemoćan, premda je krivica na garnituri koja je vladala Osijekom kad se taj projekat radio...