To je dobar pocetak.
Ja sam se vec dugo pitao zasto Hrvatska ne trazi svoj vlastiti put. Teziti za tim, od Hrvatske napraviti jednu visokoindustrijsku zemlju, to nam nikada nece uspjeti.
U novom poretku svijeta ce biti nesto kao podjela rada. Tu bi svaka zemlja trebala naci svoje jake strane. Jake strane Hrvatske su prirodne ljepote i plodna zemlja. To bi se trebal spojiti zajedno. Prirodne ljepote za turiste kojima bi se posluzila hrvatska tradicionalna kuhinja od prehrambenih proizvode visoke kvalitete.
Tako bi Hrvatska mogla postati pojam zemlje, koja nudi bio-odmor sa fantasticnom hranom po eksklusivnim cijenama.
Mit imamo za to upravo idealne uvjelte. Ne sam u Slavoniji, isto tako u Posavini, u Zagorju itd. Tu bi se u poljoprivredi moralo zabraniti sva kemijska sredstva, i podrzavati prozivodnja one hrane, koju smo mi imali jos u 50-tim i 60-tim godinama proslog stoljeca. Sa onim mesom, povrcem i vocem, koje bi se nudilo u eksklusivnim, super skupim hotelima i izvozilo na vanjska trzista delicija, mogla bi se Hrvatska podici u rang najnaprednijih zemalja Europe.
Hrvatska pozadina proizvodi visokokvalitetnu hranu, primorje i planine imaju hotele, gdje so to posluzuje – tako bi se sa Hrvatskom moglo ici naprijed.
Pored toga, naravno, jedina visoka industrija: software zu potrebe upravo takve podjele rada.
Vec danas je specijalizacija sve. Sutra se bez nje vise nece moci prezivjeti,
prodrogen
kungfutius
kungfutius tagebuch