Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Brkovi: "Čudno je vidjeti toliku masu ljudi ispred sebe, nestvarno mi je da imamo toliko fanova!"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70855
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.03.2015. 21:14 
Naslov:  Brkovi: "Čudno je vidjeti toliku masu ljudi ispred sebe, nestvarno mi je da imamo toliko fanova
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zagrebački Brkovi održat će sljedeću subotu (28. ožujka) u dvorani Zrinjevac svoj najveći koncert u Osijeku do sada. Tim povodom porazgovarali smo s Tomcem, basistom benda, i evo što je on imao za reći o predstojećem koncertu, uspjehu Brkova u Hrvatskoj i van nje, o hejterima benda itd.

Pozdrav brkatoj ekipi iz Osijeka, kako teku visinske pripreme za predstojeći nastup u Osijeku 28. ožujka?
Sviramo svaki vikend neki koncert tako da smo u formi, ne trebaju nam visinske pripreme.

Koncert u dvorani Zrinjevac bit će vam najveći do sada u gradu na Dravi. Što čeka osječke fanove u smislu produkcije, trajanja koncerta, stylinga, gostiju...?
U Osijeku smo uvijek imali dobre koncerte, tako da ćemo se i ovaj put potruditi da nastavimo tradiciju. Lijepo ćemo se obući i lijepo zasvirati i nadamo se da će publika uživati u tome. Nikakve goste nismo planirali, bit će ovo obična svirka Brkova, ali dobra!

Iza benda su neki od najvećih nastupa u karijeri, u zagrebačkom Domu sportova i splitskoj dvorani Gripe. Kako je bilo, jesu li se slegli dojmovi?
I jedan i drugi koncert su bili dobri, možda čak i odlični. Još se navikavamo svirati velike dvorane. Čudno je nekad vidjeti toliku masu ljudi ispred sebe. Ponekad imam osjećaj kao da su ljudi tu zalutali, nestvarno mi je da imamo toliko fanova.

Da ti je netko prije deset godina, kada ste počinjali, rekao da ćeš svojim punk-folk-wellness-spa zvukom dosegnuti neke od najvećih koncertnih prostora u državi, što bi mu odgovorio?
Rekao bi: sumnjam, ali riječi ti se pozlatile!

To da imate sve više publike je evidentno, ali da li se povećao i broj hejtera benda? Koliko te danas, nakon deset godina sviranja, uopće pogađaju kritike, optužbe od strane „pravovjernih rockera“ da ste se prodali?
Pa ne optužuju nas toliko da smo se prodali, već nas optužuju da smo seljačine, što možda i nije daleko od istine. Da budem iskren, rijetko smo koju optužbu čuli direktno, da je nama upućena. Više su to neka ogovaranja i napadanja ljudi koji nas slušaju, ne direktno nas. Osim toga, ja i ne mislim da nas moraju svi voliti, pa ne vidim tu problem.

U Hrvatskoj ste postali bona-fide super zvijezde. Kako prolazite u drugim državama u tzv. regiji?
Svugdje dobro. Imali smo sad veliki koncert u Sarajevu, gradu u kojem nismo nastupali dvije i pol godine. Broj publike se povećao za pet puta u osdnosu na onda. Ide nam dobro i u Srbiji, Sloveniji. Nastupali smo za sada samo jednom u Crnoj Gori, a u Makedoniji niti jednom, ali ove godine i to planiramo promijeniti.

Tko su, po tvom mišljenju, pravi fanovi Brkova? Mislim na publiku koja je s vama od početka: jesu li to ljudi koji slušaju punk, narodnjake, alternativnu glazbu...?
Većinom alternativci, pankeri, metalci kojima se svidio naš spoj žestoke muzike sa folkom. Kasnije su se pojavili i drugi profili ljudi. Svi su jednako dobrodošli.

Iza sebe imate četiri albuma, svi odreda objavljeni u vlastitom izdanju, bez diskografskih kuća. Zašto ste od početka odlučili odhebati klasičan sustav diskografske industrije i ići metodom „sam svoj majstor“?
Pa, iskreno, nitko nije ni bio zainteresiran da nas izdaje. Nije nam preostalo ništa drugo. Kasnije smo vidjeli da nas ljudi dosta slušaju preko Youtubea i shvatili smo da je to bila ispravna odluka.

Objavili ste i kompilaciju „Brkati prijatelji“ na kojoj bendovi iz regije obrađuju vaše pjesme. Kako ste došli na tu ideju i kako ste birali bendove koji će se pojaviti na njoj? Je li vas netko odbio i sada mu je žao?
Ma, ideja za album je krenula među našim prijateljima . Kad smo vidjeli da već ima poznamo tri benda koji su ionako planirali snimiti naše pjesme i staviti ih na svoje albume, potražili smo ima li još zainteresiranih. Bilo ih je više nego što smo tražili. Nitko nas nije odbio, ali bilo je par bendova koji nisu nikad odgovorili na naš prijedlog. Ne vjerujem da im je žao, nije to zapravo ni bitno.

Po jednoj staroj definiciji uspjeha u glazbi, uspješan si onda kada možeš živjeti od nje, a to si danas u Hrvatskoj malo koji bend može priuštiti. Jeste li u tom smislu uspješni i mogu li Brkovi živjeti od Brkova?
Može, ako si skroman.

Za kraj, poruka „veterana“ mladim bendovima: kako uspjeti u surovom svijetu show businessa? Imaju li Brkovi tajni recept koji bi, poput Steve Karapandže, mogli podijeliti mlađim kolegama?
Još nisam shvatio zašto smo mi uopće uspjeli. Kad to shvatim, onda ću moći podjeliti neki savjet.

Tekst: M.M./Osijek031.com

Najava: Brkovi, Dječaci, Punčke u Zrinjevcu [ožujak 2015.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: