Trtka
This time, koju su osnovali
Ante Pandžić i Davor Ojvan, primila je ovih dana veliko priznanje. Na natječaju
“Moja prilika” Zagrebačke banke, raspisanom u listopadu prošle godine, između
gotovo 600 prijava ušli su među
finaliste kao jedina slavonska tvrtka.
Cilj ZABA-inog projekta je izdvojiti
financijska sredstva (nagradni fond od
100.000 kuna) kao
potporu poduzetničkim idejama koje nude svjež i inovativni pristup poslovanju, a upravo su to postigla dvojica Osječana koji su osmislili i prijavili projekt
hardverskog i softverskog rješenja za multimedijsko reklamiranje u sredstvima javnog prijevoza .
Riječ je o novom oglašivačkom sredstvu koje otvara nove mogućnosti za kreativno izražavanje, jačanje branda i plasiranje propagandnih poruka, a istovremeno nudi i mogućnost demografskog ciljana potencijalnih kupaca prema mjestu boravka, rada i mjesta gdje kupuju. Osim za oglašavanje sustav može biti korišten i za promociju događanja i informacija koje se u javnom interesu.
Glasajte ovdje: Moja prilika - finalisti [This Time]
Sustav se sastoji od malog
računala koje se instalira u
vozilo javnog prijevoza, a internet-vezom i pozicioniranjem lokacije preko
sustava GPS-a na točno određenom mjestu započinje
emitiranje reklame. Sustav bi mogao biti zanimljiv svim gradovima u kojima postoji javni prijevoz jer ga mogu koristiti gradske službe za pružanje informacija stanovnicima o tome što se događa na određenoj lokaciji, a mogu ga koristiti i tvrtke koje imaju prodavaonicu u blizini pojedinog autobusnog ili tramvajskog stajališta za reklamiranje svojih proizvoda, akcija ili sniženja.
Autori projekta smatraju kako bi projekt mogao zaživjeti već unutar
šest mjeseci, neovisno o rezultatima natječaja i glasanja. Vjetar u leđa
legosima možemo dati i mi, glasanjem na
ovoj adresi.
Glasajte ovdje: Moja prilika - finalisti
Tekst: M.M./Osijek031.com