Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dalmatinska pašticada

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.01.2015. 8:41 
Naslov:  Dalmatinska pašticada
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dalmatinska pašticada:

Za 4 osobe - 150 min

Sastojci:
- 1 kg buta junetine
- 1 žlica senfa
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 1 peršin
- 1 list i stabljika celera
- 2 kisela krastavca
- 4 suhe smokve
- 6 suhih šljiva
- 1 jabuka
- 1 češanj češnjaka
- 200 ml crnog vina
- 100 ml pasirane rajčice
- 1 Lovorov list
- sol
- papar
- prstohvat ružmarina
- maslinovo ulje

Za njoke:
- 1 kg krumpira
- 500 g brašna (pola glatko, pola oštro)
- 2 jaja
- prstohvat soli

Priprema:

– Meso buta u komadu posolimo i popaprimo, premažemo senfom i naglo na maslinovom ulju prepečemo sa svih strana
– Meso izvadimo, a na istu masnoću dodamo sitno sjeckani luk i kratko ga popržimo
– Luku dodajemo sjeckanu mrkvu, celer, peršin, češnjak i list lovora
– Nakon što se sve kratko popržilo vratimo meso
– Zalijemo s vinom i pasiranom rajčicom
– Dodamo kisele krastavce, jabuku (oguljenu i narezanu na komade), smokve i suhe šljive
– Vode dodamo toliko da prekrije meso
– Začinimo solju, paprom i ružmarinom
– Kuhamo oko dva sata, kad je kuhano meso izvadimo a umak sameljemo štapnim mikserom

Njoke:

– Krumpir narezan na kocke skuhamo u slanoj vodi
– Kad je kuhan ocjedimo, propasiramo ga i dodamo jaja i brašno
– Zamijesimo glatko, mekše tijesto, oblikujemo njoke i kuhamo ih u kipućoj vodi

Pašticadu poslužimo s njokama.



Tekst i foto: Danijel Živković


Zovem se Danijel, živim u Osijeku. Oženjen sam i otac dva sina. Naravno, moja obitelj su mi najveći degustatori.

Ljubav prema kuhanju se javila ni sam ne znam kad. Kuham još od osnovne škole, ne sjećam se svega, ali sam pronašao fotografije jela koja su mi sad smiješna.
Nastupao sam u kruškama i jabukama, te u večeri za pet. Osobno smatram da je za dobro jelo osim odabira namirnica vrlo važan i začin "ljubav prema kuhanju". Nedavno sam odlučio i s ostalima dijeliti svoje recepte koje osim ovdje možete pronaći i na facebooku, www.facebook.com/kuhanjejelako , te na mom blogu http://kuhanjejelako.wordpress.com.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: