Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Jaje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70460
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.10.2014. 9:54 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Jaje"
18.10.2014. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predstava “Jaje” Zlatka Krilića u režiji Matjaža Latina možete pogledati već ove subote, 18. listopada 2014 u 18 sati. Glumci Inga Šarić, Lidija Helajz i Tihomir Grljušić razveselit će mališane ovom izvrsnom predstavom. Što će se izleći iz jajeta i u kakvu se potragu upuštaju junaci doznat će najmlađi i njihovi roditelji koji se pridruže u jesenskoj večeri u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

Riječ je o predstavi koja se dugi niz godina igra u Kazalištu, ali i diljem svijeta u mnogim profesionalnim Kazalištima gdje nasmijava i veseli mališane. Poznati pisac Zlatko Krilić o predstavi je napisao: “Jaje me uvijek fasciniralo – svojim savršenim oblikom, svojom mistikom (što li se krije iza ljuske) i simbolikom (iz neživog se stvara živo). Fascinantan mi je i život mog teksta JAJE. Napisao sam ga davno, jako davno, još dok su majke i očevi današnje publike bili u vrtiću i, možda, gledali tu istu predstavu. Dobro, istu baš ne, jer svako od petnaestak profesionalnih i nebrojeno amaterskih uprizorenja ovog teksta je potpuno različito, ali zajednička im je razigranost predstave i veselje publike. Na ovo posljednje – veselje publike – posebno sam ponosan. U profesionalnim je kazalištima, diljem svijeta, ovaj tekst izveden više od 2000 puta, pa ako se taj broj pomnoži s prosječnim prijem posjetitelja, ispada da sam uspio nasmiješiti pola milijuna dječjih lica. Tko na tako nešto ne bi bio ponosan? Ja jesam!” I mi smo ponosni na predstavu koju će, uz publiku, pogledati i sudionici 1. Međunarodnog znanstvenog i umjetničkog simpozija o pedagogiji u umjetnosti koji se ovoga vikenda održava na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Ulaznice možete kupiti svakodnevno na blagajni Kazališta od 8 do 15 sati ili rezervirati na telefon 501-485 i mejlom na marketing[at]djecje-kazaliste[dot]hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: