Nađemo se na pola puta? Ovo vam je sigurno uobičajeno pitanje kada se dogovarate za šetnju, sastanak, druženje! Tako smo se i mi dogovorili!
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i Gradska i sveučilišna knjižnica organiziraju zajedničko druženje (svatko sa svoje strane "ćize" odnosno crte) na travnjaku ispred
Tvrđe "na pola puta" između Kazališta i GISKO-a (tko ne vjeruje nek izmjeri). Što ćemo mi tamo raditi? Reći ćemo vam ukratko: radimo utrodimenzionavljanje priče! Da, ne znamo ni mi što to znači, tu su riječ izmislili ravnateljica i ravnatelj, pa smo ju morali napisati! Uglavnom, naše Kazalište, glumci i djelatnici Knjižnice istaživat će kako priče
Ivica i Marica, Grga Čvarak, Slonić Dumbo, Ružno pače i Crvenkapica izgledaju u knjizi, kako na sceni, a kako u glavama mališana!
Pridružit će nam se učenici i vrtićarci, a mi ćemo se potruditi da im ovo druženje bude novo iskustvo koje će im približiti i priču i knjigu i predstavu i kazalište i knjižnicu i sve ljude koji se bave pričom. U programu sudjeluju glumci Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku te djelatnici Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku. Upute za dolazak: hodajte livadom dok ne naiđete na "ćizu", a onda zauzmite položaj s jedne ili druge strane i uživajte u priči. Na ovaj ili onaj način. Posebna napomena: Ivica i Marica i zločesta vještica donose pravu pravcatu kućicu od keksa i čokolade!
Program "Na pola puta" u ogranizaciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Gradske i sveučilišne knjižnice održat će se u
utorak, 7. listopada 2014. s početkom u
11 sati na livadi ispred Tvrđe (Europska avenija – između Franjevačke ulice i Tuđmanovog mosta).
Od srca zahvaljujemo svima koji su se uključiti u ovaj projekt kako bi razveselili mališane: Karolina d.d., Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Državni arhiv, NK Elektra, Sportski objekti i Grad Osijek.
Nakon druženja "na pola puta", pozivamo i kolege novinare na Kestenijadu u Dječje kazalište! (Ravnatelj peče kestenje zaprave! Ako ne vjerujete pošaljite fotografa ili snimatelja po dokazni materijal).