Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Volontiranje je navika srca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2006. 14:54 
Naslov:  Volontiranje je navika srca
05.12.2006. 1:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Volontiranje se može definirati kao "aktivnost koja se poduzima po slobodnoj volji, korisna je drugima i osobi koja se njome bavi, a nije prvenstveno motivirana financijskim postignućem". (iz Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva 2006.-2011. godine)

Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se još od 1985. obilježava 5. prosinca, a proglasila ga je Generalna skupština UN-a, Volonterski centar Osijek uvodi godišnju volontersku nagradu. Cilj je te nagrade poticanje na volontiranje te promoviranje volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti, kao nečega što je važno i potrebno za razvoj svake zdrave zajednice.

Po riječima samih volontera, volontersku će nagradu jedanput godišnje dodjeljivati Volonterski centar Osijek uz podršku Savjeta za razvoj volonterstva. Nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, simbolična je, u vidu priznanja i nema novčani karakter, a dodjeljuje se u tri kategorije na području grada Osijeka (za volonterski anganžman pojedinca, za primjere dobre prakse uključivanja volontera i za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva) i u jednoj kategoriji za područje regije Slavonije i Baranje (za primjere dobre prakse uključivanja volontera u regiji).

Ukoliko ste zainteresiranni za volontiranje, trebate volontere ili biste željeli saznati nešto više o Volonterskom centru Osijek, njihovu radu i projektima, posjetite ih na njihovoj stranici http://www.osvolonteri.com/

Ukupno postova: 1036
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.11.2006. 20:31 
Naslov:  Re: Volontiranje je navika srca

e bila sam jednom na jednoj akciji čišćenja...heh...i majicu sam dobila Embarassed Wink

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
gaap

Ukupno postova: 2694
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2006. 21:02 
Naslov:  

ja čistim pseća govna u azilu, kad vremena imam, a kad nemam podmećem dupe za pse na druge načine...

Skoči u forum: