Svečano otvorenje
Sajma izbora zanimanja, održat će se u
petak, 9. svibnja 2014. godine s početkom u
10:00 sati na T
rgu Ante Starčevića, Osijek
Otvorenju Sajma prisustvovat će predstavnici Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i predstojnik područnog ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje g.
Željko Bugarić.
Cilj Sajam je učiniti
informacije o obrazovanju i tržištu rada
dostupnijima učenicima kako bi mogli što kvalitetnije odabrati zanimanje koje žele raditi.
Tijekom Sajma informirat će se učenike završnih razreda osnovnih škola o postojećim obrazovnim programima srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije, obilježjima pojedinih zanimanja i na taj način će im se olakšati odluka o izboru budućeg zanimanja. Učenici srednjih škola će, u suradnji s nastavnicima praktično prikazati instrumente, alate, strojeve i pomagala koja se koriste u pojedinim zanimanjima čime će učenici osnovnih škola dobiti važne informacije o pojedinim zanimanjima, znanjima i vještinama koja se tim obrazovnim programima stječu i naravno o mogućnostima zapošljavanja.
Istovremeno, za vrijeme održavanja Sajma, organizirane su radionice
"Moji profesionalni interesi" u Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek (CISOK) na kojima će stručnjaci za profesionalno usmjeravanje HZZ PU Osijek razgovarati s učenicima (i njihovim roditeljima) o njihovima profesionalnim interesima i izboru zanimanja. Na radionici će se koristiti računalni program
"Moj izbor".
Program:
10:00 - 10:20 - Otvorenje
10:20 - 15:00 - Izložba zanimanja
11:00 - 18:00 - Radionice "Moji profesionalni interesi"
- početak: svaki puni sat
- trajanje: 60 min
- prostor: CISOK, Trga Ante Starčevića 3