
Od
19. do 22. ožujka 2014. grad Osijek postaje
gastronomsko i turističko središte Hrvatske. Tada se u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji sa Zajednicom ugostiteljsko-turističkih škola, održava
34. državno i međunarodno natjecanje učenika iz ugostiteljskih i turističkih škola -
Gastro 2014. Ugostiteljsko-turistička škola Osijek domaćin je ovoga natjecanja.
Tada će 95 učenika, pod vodstvom 50 mentora, pokazati svoja znanja i vještine u 8 disciplina.
Natjecanja su individualna, modularnoga karaktera, a kroz njih se nastoje promovirati strukovna ugostiteljsko-turistička zanimanja. Također se nastoji potaknuti i motivirati učenike na prezentaciju svojih sposobnosti te razvijanje poduzetničkog duha.
Svečano otvorenje Gastro 2014. održat će se
19. ožujka 2014. s početkom u
19 sati u
Hotelu Osijek u Osijeku.
Podršku pruža i Hrvatska akademska i istraživačka mreža -
CARNet, koja za sve zainteresirane koji neće moći prisustvovati natjecanju, omogućuje praćenje uživo putem CARNetovog MoD portala, i to na sljedećim
poveznicama:
mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3374
mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3375.
Ovom prigodom će se održati i Okrugli stol, i to u
četvrtak, 20. ožujka, od
10 do 12 sati, a teme su:
- Prezentacija autohtone regionalne gastronomske ponude, ponuda jela i vina u suradnji sa županijskom upravom
- Socijalni oblici turizma i EU-projekti (Hrvatski ferijalni i hostelski savez - HFHS)
- Programi stručnog studija, ˝Specijalist odjela hrane i pića˝ (Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija)
- Kvalifikacije u Obrazovnome sektoru turizam i ugostiteljstvo.
- Svečano zatvaranje natjecanja Gastro 2014. i podjela priznanja pobjednicima u svim disciplinama je u
petak, 21. ožujka, s početkom u
20 sati u Hotelu Osijek.
