Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Veteran osječkog sportskog novinarstva Dragutin Kerže dobio nagradu za životno djelo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71825
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.02.2014. 10:32 
Naslov:  Veteran osječkog sportskog novinarstva Dragutin Kerže dobio nagradu za životno djelo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara donio je odluku kojom se veteranu osječkog sportskog novinarstva, Dragutinu Keržeu, dodjeljuje nagrada za životno djelo.

Riječ je o posljednjem u nizu priznanja koje je Kerže dobio tijekom svog 40-godišnjeg bavljenja sportskim novinarstvom, još od 1973. kada je počeo pisati za Glas Slavonije. Dugi niz godina bio je urednik sportske rubrike u tom listu, utemeljitelj je sportskog programa na Slavonskoj televiziji te dugogodišnji dopisnik Slobodne Dalmacije i Vjesnika. Posebice se istakao u promociji tzv. "malih sportova" poput kuglanja ili karatea.

Stariji čitatelji možda se sjećaju njegovih izvještaja s domaćih i inozemnih natjecanja poput atletskog finala Kupa europskih prvakinja u Zurichu (1985.), košarkaškog Europskog prvenstva u Zagrebu (1989.), atletskog Prvenstva Europe u Splitu (1990.), turnira Kupa europskih prvakinja u nogometu, 2001. u Ayru (Škotska) itd.

Kerže je dobitnik "Pečata Grada Osijeka", javnog priznanja Grada Osijeka za osobit doprinos razvoju sportskog novinarstva kao i cijelog niza drugih priznanja i nagrada struke poput izbora za Urednika godine od strane Hrvatskog zbora sportskih novinara te "Uzor trofeja Matija Ljubek", između ostalih. Ujedno je i autor više publicističkih izdanja: "SD Grafičar Osijek 1926. – 1981.", "15 godina karatea u Osijeku", "Prvih pet godina ŽNK Osijek", "Sportski godišnjak Osijeka 1996.", "Najvažnija utakmica" te "Olimpija simbol Donjega grada".

Svečanost dodjele nagrade održat će se 3. ožujka 2014. godine u Novinarskom domu u Zagrebu.

Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
PreacheR

Ukupno postova: 1076
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.02.2014. 11:18 
Naslov:  

Dobar je naš Drago. Čovjek koji istinski voli ovaj grad, posebice osječki sport i sportaše. U potpunosti je zaslužio tu nagradu za životno djelo.

Ukupno postova: 282
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.02.2014. 22:49 
Naslov:  

Zasluzio je i vise. Svaka cast i cestitke od srca covjeku koji je jako mnogo ucinio za razvoj sporta u Osijeku i regiji.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zaljubljena u Osijek

Ukupno postova: 2366
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 14.02.2014. 21:50 
Naslov:  

Iskrene čestitke!

Potpuno zaslužena nagrada!

Bravo Bravo

Skoči u forum: