Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Domaća tjestenina s peršinom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 33406
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.02.2014. 11:17 
Naslov:  Domaća tjestenina s peršinom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nema bolje tjestenine od domaće i to još sa domaćim žutim jajima. Možete ju raditi u raznim oblicima, veličinama i bojama .Ovaj puta sam se odlučila praviti tjesteninu sa sitno sjeckanim svježim peršinom. Vidjela sam sličnu tjesteninu sa listovima bosiljka u knjizi The book of pasta, koja me nadahnula da napravim svoju verziju i podijelim s vama.



Domaća tjestenina s peršinom
Trajanje pripreme; 30 minuta
Za 375g svježe tjestenine

Potrebno:
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 1 žličica maslinovog ulja(može i suncokretovo)
- 125g mekog brašna
- 125g oštrog brašna
- + malo brašna za izradu
- 1-2 žlice sitno isjeckanog svježeg peršina

Priprema:
Od svih sastojaka osim peršina zamijesite tvrdo tijesto i ostavite ga da malo odmara 10-15 minuta, te ga podijelite na par manjih komada.



Svaki komad tijesta provucite kroz mašinu za tjesteninu prvo kroz najveći valjak tj. broj kod mene je najveći broj 7. Kada ste provukli sve komade tjestenine kroz broj 7 smanjujte redom i opet provlačite svaki komad dok ne dođete do broja 3 ili 4,takve je debljine moja tjestenina.





Na svaku traku tijesta do pola posipajte sa sjeckanim peršinom i preklopite sa drugim krajem tjestenine.Tako napravite sa svim trakama te ih još jedno provucite kroz mašinu za tjesteninu.Dobivene trake sa peršinom sada provucite kroz valjak za široke rezance.Široke rezance pospite sa malo brašna i smotajte u gnijezda.



Tjesteninu možete kuhati odmah ili ju dobro osušiti i spremiti na suho mjesto u kartonskoj kutiji i potrošiti kroz par dana.

Ovu tjesteninu možete praviti i bez peršina ,a možete napraviti i tanke domaće listove za lazanje.

Možete razvijati tjesteninu i ručno u tom slučaju trebat ćete više brašna za posipanje i više vremena.

Pozdrave vam šalju Tin i Nina iz kuhinje ispod duge.

Tekst & foto: Nikolina Erić


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: