Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Raspucali keksići sa extra čokoladom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 33402
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.01.2014. 9:49 
Naslov:  Raspucali keksići sa extra čokoladom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pred blagdane na FBu su se na sve strane vidjele fotkice suhih kolačića, torti, kolača s kremama… Vidjela sam i ove raspucale kolačiće i pomislila, e to ću praviti! U komentarima je Ivanka (FB prijateljica) napisala da dodaje još sitno rezane ex. čokolade, pomislila sam, tako ću i ja.

Kolačići su bili toliko fini da niti jedan nije dočekao Božić.

Toplo ih preporučujem sa ili bez extra čokolade, potpuno su neodoljivi! Naručeni su opet za doček Nove. Udovoljit ću narudžbu pa neka slatki uplovimo u 2014.



Raspucali keksići sa extra čokoladom
za 40 komada - trajanje pripreme 45 min. + stajanje tijesta u frizz min. 2 sata



Potrebno:
- potrebno170 g brašna
- 1/2 žlice(male) praška za pecivo
- 180 g tamne čokolade
- + 60g sjeckane čokolade
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 100 g šečera
- 1 vanili šečer

Za kuglice:
- 40 g šečera u prahu

- masni papir za pečenje kolača

Priprema:
Prosijte brašno i prašak za pecivo. Čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite da se ohladni. U posudu umutite jaja, šečer i vanili šečer pjenasto.

U pjenastu smjesu lagano dodajte otopljenu čokoladu i maslac, brašno sa praškom za pecivo i na kraju sjeckanu čokoladu (60g)



Dobro izmješajte, prekrijte posudu prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata ili preko noći. Izvadite iz frizza i oblikujte jednake kuglice, koje čete uvaljati u šečer u prahu. Na protvan stavite masni papir za pečenje

Svaku kuglicu pritisnite da dobije oblik keksića i pecite na 180 oko 10-12 min. dok keksići ne dobiju koricu i vadite ih van, keksići moraju biti sočni i mekani!



Pozdrav od Eveline iz Kuhinje ispod duge

Tekst & foto: Evelina Klajn


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: